Vrije tijd

 • Speelplein in de deelkernen

  Ook dit jaar is er terug een aanbod van het speelplein in de deelkernen:

  Speelplein Patjoepel+ is er iedere maandag tijdens de schoolvakanties, dus ook tijdens de zomervakantie, afwisselend in Beke (Oude Staatsbaan 64) en Oostwinkel (Veldhoek 4).

  Hieronder kan je zien waar en wanneer de werking telkens zal plaatsvinden deze zomer:
  - 03/07 Beke
  - 10/07 Oostwinkel
  - 17/07 Beke
  - 24/07 Oostwinkel
  - 31/07 Beke
  - 07/08 Oostwinkel
  - 14/08 Beke
  - 21/08 Oostwinkel
  - 28/08 Beke

 • Prachtig archief van Beke

  Beke is een woonkern op de grens van de gemeenten Waarschoot en Zomergem. De benaming 'Beke' werd reeds vermeld in 1291 en wijst op het oorspronkelijke karakter van het gehucht. Voor het kanaal De Lieve werd gegraven lag er een natuurlijke waterloop. De Lieve werd rond 1253 aangelegd en werd op vele plaatsen gegraven in bestaande waterlopen. 

  De foto's in deze e-expo geven een beeld van het verleden van Beke, met veel aandacht voor het dagelijkse leven: klasfoto's, stoeten en feesten, dorpsbeelden, beroepen, enzoverder. De foto's werden verzameld door vrijwilligers van de bibliotheek van Beke .

  Bedankt voor het vele werk!

  http://www.erfgoedbankmeetjesland.be/virtuele-tentoonstellingen/plaatsen/116-het-verleden-van-beke/overzicht

   

 • Bib #Zomergem in cijfers

  • 2.091 materialen aankocht, namelijk 1.883 boeken, strips en tijdschriften en 208 dvd’s?
  • 1.799 actieve leden had die samen 75.110 materialen leenden?
  • alle prentenboeken voor onze jongste lezertjes (verhalend en niet verhalend) op thema plaatste en hiervoor ieder boek voorzien werd van een nieuw etiket?
  • heel wat kinderen in klasverband mocht verwelkomen? Om boeken te ontlenen, om een bibliotheekintroductie te krijgen (eerstejaars middenschool) of om naar een auteur te luisteren …
  • beroep kon doen op acht vrijwilligers? Zes dames kwamen 33 maandagen samen om in totaal 305 uren boeken te plastificeren. Twee dames zetten in totaal 180 uren boeken terug. Dank voor jullie inzet!

  Bedankt vrijwilligers en personeelsleden!