Vrije tijd

 • Mooist versierde huis in kerststijl

  We doen een oproep naar alle inwoners om tijdens deze eindejaarsperiode uitbundig hun huis en voortuin te versieren. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar gaat het feestcomité op ronde om de versierde huizen te beoordelen. De winnaar krijgt een aankoopbon van 25 euro, de tweede prijs is een aankoopbon van 12,5 euro, in te wisselen bij Zomergemse handelaars. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari.

  Inschrijven is noodzakelijk en kan tot en met woensdag 20 december bij de communicatiedienst, Hofbouwstraat 1, communicatie@zomergem.be.

 • Landgoed den Oker in Zomergem laureaat!

  Restaurant Landgoed Den Oker in Zomergem werd laureaat horeca Hospitality Awards te Antwerpen:. Dit in de categorie klantvriendelijkste Belgische all-round restaurants - 2017.

  Proficiat aan het hele team!

  Meer info: http://www.hospitalityawardsbelgium.be/

  landgoed-den-oker.jpg

   

 • Beeks toneel

  FB_IMG_1510642507981.jpg

 • Kim Van de Steene mooi derde in SP Gavere

  En of de wedstrijd op haar lijf is geschreven: Kim Van de Steene derde in superprestige Gavere. Proficiat!
   

  kim van de steene.jpg

 • Hoe de kerk te lijden had in de eerste wereldoorlog in #Zomergem

  Honderd jaar geleden, in augustus 1917, verhief bisschop
  Seghers de Sint-Martinuskerk tot dekenale kerk, een kroon op het jarenlange werk van de parochianen en de gemeente. Amper een jaar later werd de kerk tijdens de laatste maand van de Eerste Wereldoorlog gebombardeerd.

  Tijdens de Nacht van de Meetjeslandse Kerken blikt de SintMartinuskerk terug op deze twee bijzondere momenten met fotomateriaal, een powerpointvoorstelling en een kleine folder. Hierin wordt de focus gelegd op de jaren net vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. In het gedenkjaar 2018 wordt er een vervolg gebreid aan dit initiatief.

  Omdat de Nacht van de Meetjeslandse Kerken samenvalt met het kermisweekend in Zomergem, opent de kerk na vrijdagavond nogmaals haar deuren op zondagnamiddag 12 november van 14u30 tot 16u30 (om 15u00 projectie).

  luchtfoto dorp.jpg