Vooruit met TV 1 - Page 5

 • Spring er eens in

  springkastelen 2.jpg

  Op zondag 18 februari wordt Sportcentrum Den Boer omgetoverd tot een groot spring-hup-buitel-paradijs. Met de tofste springkastelen wordt Spring er eens in een onvergetelijke dag. Terwijl je wacht op je kind kan je bovendien genieten van een drankje in de bar.
  Nog een leuke tip: organiseer een verjaardagsfeestje op Spring er eens in. Je kind kan zich uitleven op het springkasteel en geniet daarna van pannenkoeken, croque monsieurs of hotdogs samen met zijn of haar vriendjes. Voor verjaardagsfeestjes dien je op voorhand in te schrijven via sportdienst@zomergem.be.
   
  WAAR: Sportcentrum Den Boer
  WANNEER: van 9.30 u. tot 17.00 u. 
  INFO: Den Boer 17 – 09 370 74 40 – sportdienst@zomergem.be
  KOSTPRIJS: 5 euro pp of groepstarief 4 euro pp voor groepen vanaf 15 personen
   
 • College trekt naar Raad van State tegen kippenbedrijf

  Het college van burgemeester en schepenen van Zomergem trekt naar de Raad van State tegen de komst van het kippenbedrijf in de Spinhoutstraat.

  Minister Schauvliege gaf een milieuvergunning af voor dit bedrijf in het historisch landschap Ro. Eerder keurde ze wel de milieuvergunning in het ruilverkavelingslandschap Stoktevijver af.

  In het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Zomergem staat in het bindend gedeelte dat in dit historisch landschap van Ro geen bijkomende bedrijven gewenst zijn. We willen immers dat de landbouwers ook nog voldoende gronden hebben om te bewerken, te bemesten en te begrazen.

  We zien nieuwe bedrijven liever in leegstaande boerderijen. Dit zorgt voor minder verharding en grondinname. De minister is zelf voorstander van open ruimte in het buitengebied en minder beton en keurt deze aanvraag goed. Onbegrijpelijk!

   

  Er zijn nog vele andere argumenten (ze hield geen rekening met een geluidsstudie, wateroverlast negeert ze...). We zullen die allemaal aan de Raad van State overmaken.   spinhoutstraat.jpg

 • Geen bedrijfsbelasting meer in #Zomergem #dewegvooruit

  Unizo lichtte alle gemeentelijke reglementen van de centrumsteden door.

  De kmo’s en zelfstandigen in ons land gaan gebukt onder een wildgroei aan lokale belastingen. Daarvoor waarschuwt Unizo na een studie van de reglementen van dertien Vlaamse centrumsteden en Brussel.

  Gelukkig zijn er nog gemeenten zoals Zomergem.

  Je kan er gratis parkeren, je betaalt geen belastingen om een terras uit te baten...

  Daarnaast schaften we drie jaar terug ook de algemene bedrijfsbelasting af.

  Tot uw dienst! #dewegvooruit

  vooruit.jpg

 • Bedankt vrijwilligers: gratis optreden stand-up comedian

  Uitnodiging week van de vrijwilliger.jpg

  Beste vrijwilliger

   

  Begin maart is er de week van de vrijwilliger, het moment om ook jou te bedanken voor je vrijwillige inzet in Zomergem!

  Op vrijdagavond 9 maart trakteert het gemeentebestuur alle vrijwilligers op een avond gratis stand-up comedy met comedian Lukas Lelie.

  Lukas Lelie is een jonge stand-up comedian die reeds een mooi parcours heeft afgelegd: hij won de Humo’s Comedy Cup in 2014, was jurylid bij ‘De Slimste mens’, panellid bij het tv-programma ‘Control Pedro’, regelmatig te zien in het tv-programma ‘De ideale wereld’,…

   

  Deze avond zal plaats vinden in het gemeenschapscentrum ’t Schaapstuk (Lt. Dobbelaerestraat 14, Zomergem).

   

  Zin om mee te komen lachen? Reserveer dan snel jouw plaatsje via www.zomergem.be/comedy  of 09 218 95 50.

  De plaatsen zijn beperkt, één ticket per vrijwilliger.

   

  Tot dan?

 • Toekomstlabs CD&V Lievegem zorgen voor frisse ideeën om nieuwe gemeente vorm te geven.

  Ik stelde aan CD&V Lievegem voor om met toekomstlabs te werken om ideeën te verzamelen rond de nieuwe gemeente en zo met veel frisse ideeën een ambitieus, gedragen en haalbaar verkiezingsprogramma te schrijven.  

  De drie afdelingen (Lovendegem, Waarschoot en Zomergem) zagen dit zitten. 

  Wat is een toekomstlab? 

  Het brengt mensen van binnen de politiek samen met mensen van buiten de politiek: inwoners, experts...

  Eerst is er een inhoudelijke insteek, daarna discussiëren we rond het thema van het toekomstlab om uiteindelijk tot ideeën te komen die we gebruiken voor een sterk verkiezingsprogramma van CD&V Lievegem. 

  Welke vonden al plaats? 

  We hadden een zeer sterk toekomstlab rond communicatie en inspraak. Met onze ploeg experimenteerden we al met een fietsparlement, het zelf tekenen van een plan voor hun buurt door de inwoners zelf (Beke en Hofbouwstraat), i-padbevraging aan winkels rond het parkeerbeleid... CD&V Lievegem wil dit in de toekomst nog uitbouwen: samen werken aan de uitbouw van onze dorpen. 

  Een tweede toekomstlab ging over dienstverlening. In een goed onderbouwde paneldiscussie hadden we het over het evenwicht tussen digitalisering en anderzijds werken op mensenmaat zodat niemand wordt uitgesloten. 

   

  Wat is het volgende toekomstlab? 

  Op 13 februari organiseert de werkgroep 'sociale dienstverlening' een toekomstlab. Ze starten om 19 uur in het Sociaal Huis in Waarschoot. Voor het bekijken van een film rond dit thema, verzamelt men ideeën rond sociale dienstverlening. Wil je meer informatie contacteer gerust Hilde De Graeve h_degraeve@hotmail.com. 

  De werkgroep hield ook een enquête bij een aantal mensen uit de sector om te polsen welke initiatieven zij van de nieuwe gemeente verwachten. Bedankt voor hun inspanningen!

 • Nieuwe energievriendelijkere stookinstallaties voor de bib en de dekenij

  IMG_20170519_122640.jpg

  Ik ondertekende het burgemeesterconvenant om werk te maken van een beter klimaat. Als gemeente geven we het goede voorbeeld. Het college keurde het contract voor het vervangen van de stookinstallatie van de bib en de dekenij goed. #dewegvooruit #klimaatgezond


  Voor de dekenij gaat het ook om asbestverwijdering. De maximale prijs zoals bepaald in het contract bedraagt voor de werken 33.873,21 euro voor de optie graafwerken 5.084,42 euro en voor de optie asbestverwijdering 37.847,31 euro  (telkens inclusief BTW).

  Voor de bib is er 57.465,45 euro voorzien, voor de optie vervangen gasdetectie en automatische gasafsluiter 4.268,61 euro en voor de optie bediening, supervisie, op afstand (GBS) 3.335,06 euro (inclusief BTW).

 • Kom meedenken over het klimaat in Lievegem

  De gemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem ondertekenen samen het Europese Burgemeestersconvenant. We engageren ons zo om de CO2-uitstoot op ons gezamenlijke grondgebied met minstens 40 procent te verminderen tegen 2030 (ten opzichte van 2011). Dat doen we door het energieverbruik te verminderen en in te zetten op hernieuwbare energie. Daarnaast zullen we maatregelen uitwerken om de gevolgen van de klimaatverandering, zoals wateroverlast, hitte en droogte te temperen. Met de steun van de Provincie en Veneco maken we een klimaatactieplan op. We werken ook actief mee aan het regionaal project ‘Meetjesland klimaatgezond’.

  Gezocht: jouw ideeën!

  We rekenen op de input van onze inwoners, bedrijven, verenigingen … om van dit klimaatgezond verhaal een echt verhaal van onze gemeente te maken! Wil je samen met het gemeentebestuur nadenken over een klimaatgezonde toekomst? Schuif dan mee aan één van de Klimaattafels.
   
  We denken na over de volgende thema’s:
  • Hoe kunnen we energiezuinig en klimaatgezond wonen en werken?
  • Hoe kunnen we ons efficiënt en duurzaam verplaatsen?
  • Hoe kunnen we minder consumeren en kiezen voor lokale en regionale producten?
  • Hoe kunnen we meer hernieuwbare energie produceren in onze gemeenten?
  Alle inwoners, bedrijven, scholen, verenigingen en organisaties van onze gemeenten zijn welkom!
   
   
  Zomergem: dinsdag 6 februari, GC ’t Schaapstuk, Lt. Dobbelaerestraat 14c
   
  We starten telkens om 19.00 u. en sluiten rond 22.00 u. af met een drankje.

  klimaattafel.JPG