Vooruit met TV 1 - Page 4

 • Tienerwerking Boemerang start terug

  Vandaag start Boemerang in het Kwadrant vanaf 19.30 uur in een nieuw kleedje. 

  Tussen 11 en 15 jaar? Kom hier dan elke vrijdagavond chillen tussen 19:30 tot 21:30u!
  Gamen, biljarten, kickeren, tv, special events en nog veel meer!

  Fier dat een initiatief waar ik ooit nog mee startte, nog altijd bestaat: bedankt vrijwilligers!

  boemerang.png

 • Brecht (Iedereen beroemd) vertelt over zijn avontuur ni Senegal...

  Brecht, een jonge twintiger uit Zomergem, ken je wellicht van de rubriek Bienvenue Brecht in Iedereen Beroemd. Wekelijks deelde Brecht in het tv-programma zijn ervaringen bij een ontwikkelingsproject van Broederlijk Delen in Burkina Faso.

  Hij werkte ook 3 maanden in Senegal in een landbouwproject in ThiÃs, op een boogscheut van de gemeenten waarmee LoWaZone een partnerband heeft. Welkom op deze boeiende vertelavond van een enthousiaste Zomergemnaar!


  WANNEER: Zaterdag 23 september om 20.00 u.
  WAAR: GC 't Schaapstuk, Lt. Dobbelaerestraat 14c
  PRIJS: 3 euro (met een drankje)

 • Morgen openmonumentendag in Ronsele

  Ook Zomergem neemt deel aan de 29ste editie van Open Monumentendag.
   
  De Sint-Gangulfuskerk in Ronsele is een beschermd monument. De heilige Gangulfus (8ste eeuw) is de patroonheilige van de ongelukkige huwelijken. De Sint-Gangulfuskerk, een barok kerkje, werd in wereldoorlog 1914-1918 vernield. In 1920 werd het gebouw heropgebouwd in haar oorspronkelijke toestand van 1665. Dit jaartal vind je op de westgevel met het schild van jonkheer Adriaan Adorne, heer van Ronsele.
   
  Deze kleine kerk heeft een uitstekende akoestiek en een intiem karakter. Ideaal voor een mooi concert. Anke Story speelt een aperitiefconcert op klassieke gitaar om 11.00 u. Om 17.00 u. is het de beurt aan Brothers in Law, een trio dat akoestische versies van rock/indie rock muziek brengt.
   
  De kerk is open vanaf 10.00 u. en de hele dag te bezoeken. Om 10.00 u. en om 16.00 u. geeft Geert Langaskens een rondleiding.
   
  Open Monumentendag Zomergem is een organisatie van kerkraad Ronsele, Erfgoedgroep Zomergem en de gemeentelijke cultuurdienst.
   

  Ronsele kerk.png

 • Opening ontmoetingsplek de Priem

  Toespraak van mij:

  Geachte heer gouverneur

  Geachte collega burgemeester van Waarschoot

  Geachte schepenen en raadsleden

  Beste aanwezigen

  Dag vrijwilligers en medewerkers van dit project

   

  Ik ben vandaag fier. Zomergem vaart vier jaar onder de vlag ‘het warmste dorp’. We tonen zo aan dat we samen met onze vrijwilligers werk maken van sterke gemeenschappen.

  Dit is wat we in dit Leader-project zien. We vertrokken van een leeg blad. De volwassenen konden op een zondagvoormiddag in de bib van Beke komen tekenen hoe zij deze ontmoetingsplek zagen. De kinderen van de school maakten dezelfde oefening.

  De stuurgroep met alle betrokkenen van Beke legden alles samen en RLM tekende drie plannen. De inwoners zelf kozen uit die drie ontwerpen het definitief plan.

  Bij de realisatie konden we naast de inzet van de dienst infrastructuur ook rekenen op vrijwilligers bij de aanleg van bv. de petanquebaan en de kinderen van de school maakten een wilgenhut. Zo bouwden we letterlijk aan het warmste dorp.

  De mensen van de Beekse Bib Fans deden ook een oproep naar oude foto’s van Beke. Die zijn nu allemaal digitaal gearchiveerd. Eén foto hebben we vergroot en hangt aan de Priem.

  Met de activiteiten in de Beekse Bib, de kerk van Beke en de school die een volledig nieuwe ontmoetingsruimte bouwde, hebben we nu alle kansen om van Beke een bruisend dorp te 

  Tijdens de bevraging van de bevolking kwam ook naar boven dat Beke graag een nieuw kerkplein wil, dat de voetpaden in de Oude Staatsbaan er slecht en niet breed bij liggen en dat de straatverlichting verouderd is. De school wilde ook de ingang van de school in de Priemwegel. Daarom zullen we ook de Priemwegel doortrekken. Deze werken starten in het najaar van 2017.

  Ik ben iedereen heel dankbaar die hier aan heeft meegewerkt. Schepen Kim Martens van Waarschoot zal alle partners bedanken. Maar ik wil eerst hem en het gemeentebestuur van Waarschoot bedanken voor hun constructieve mederwerking!

  de priem2.jpg

 • Veilig terug naar school

  Vandaag is Zomergem terug hét onderwijsdorp. Wist je dat er in Zomergem veel meer kinderen naar school lopen dan dat er wonen. Het is één van de indicatoren om aan te tonen hoe succesvol onze scholen zijn. Dit is het werk van directies, leerkrachten, ondersteunend personeel, vrijwilligers, oudercomités...

   

  Ik wens alle leerlingen en leerkrachten een goede sfeer en veel voldoening in al wat ze dit jaar samen mogen beleven. 

  We rekenen op iedereen om er ook een veilig schooljaar van te maken. Kom te voet of met de fiets naar school. Als chauffeurs zich veilig gedragen . Een warme oproep! 

  Om de veiligheid te vergroten, voeren we eenrichtingstraat in de Kruisdreef in. 

  veilig terug naar school.jpg

 • De markt is terug open

  De markt werd daarnet terug open gesteld. 

  In de winter hadden we de afgelopen vijftien jaar last van verzakkingen bij dooi. Eerder herstelden we het Maarten Steyaertplein. Nu herstelden we het deel van de markt rond de kerk. 

  We hopen zo de bladzijde om te draaien. Zomergem heeft een beschermd dorpsgezicht en is prachtig. Geniet er van op een terrasje!

  markt open.jpg