Vooruit met TV 1 - Page 3

 • Zusters nog eens op vakantie-uitstap in klooster Zomergem

  Op 21 juni 2016 zijn de zusters vertrokken uit Zomergem.

  Gisteren brachten zuster Jozefa, zuster Paul, zuster Erna, zuster Christina en zuster Esther een bezoek aan hun ‘oud klooster’ dat omgebouwd is tot kinderopvang.

  De zusters waren super enthousiast. Ze zijn blij met het nieuwe toekomst voor hun klooster en zien uit naar de start op 1 september 2017.

   

  Nadien brachten ze een bezoek aan vele bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Een warme ontmoeting voor jong en oud!

  20170720_195342.jpg

 • Woon- en zorgcentrum zoekt nieuwe pastoraal werker

  Het woon- en zorgcentrum is op zoek naar een nieuwe pastoraal werker.

  Hij of zij zal Joke Vermeren opvolgen. Joke kwam 14 jaar terug als pastoraal werker. Zij volgde als leek pater De Mey op (die vorige maand overleed).

  Ze maakt nu de overstap van de pastoraal in het woonzorgcentrum, terug naar de parochie-pastoraal. Voor ze in het woon- en zorgcentrum terecht kwam, werkte ze voor de parochies van Maldegem. Nu wordt ze parochie-assistente in Gent centrum.  

  Joke verzorgde heel wat uitvaarten in de kapel van het klooster. Ze werd gewaardeerd door haar persoonlijke aanpak van die uitvaarten.

  De vacature vindt u via:

  https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/vacature/pastoraal-werker-mv

   

 • Collega's West-Vlaanderen ondersteunen mijn 11-juli boodschap


  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.50860?video=1.3021462

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.50860?video=1.3021462

 • #Zomergem rekent ook op Vlaanderen #11juli

  Toespraak n.a.v. de viering van de Vlaamse feestdag in Ronsele.

  Bedankt aan het feestcomité van Ronsele om dit gezellig samen zijn te organiseren.

  Vandaag wil ik het belang van een goed werkend Vlaanderen beklemtonen.

  Voor mensen die hier wat verder van af staan, geef ik enkele voorbeelden welke invloed Vlaanderen gehad heeft op uw leven, de afgelopen vier jaar.

  Wie heeft er kinderen of kleinkinderen die naar de vernieuwde Zandloper gaan, in de nieuwbouw van Sint-Martinus school lopen, ravotten op de speelplaats in Oostwinkel , aandachtig les volgen in de nieuwe klassen van het middelbaar of turnen in Beke, in de nieuwe Priem? Telkens kwam Vlaanderen financieel tussen.

  Wie van jullie woont er in Korteboeken, de Bevrijdingsstraat, Berkenstraat, Veldhoek, Stoktevijver, Haagstraat, Oostwinkeldorp? Elke keer kreeg de gemeente Zomergem financiële steun van Vlaanderen voor deze lange lijst van openbare werken.

  Wie van jullie zwemt er soms in Den Boer? Ook daar haalden we voor de eerste keer Vlaamse subsidies binnen om de technische installaties te verbeteren en milieuvriendelijker te maken.

  En zo kan ik nog een tijdje door gaan.

  Maar het werk is nog niet af.

  Vandaag doe ik een warme oproep aan Vlaanderen om sterker te investeren in plattelandsgemeenten. Zomergem krijgt zo’n 300 euro per inwoner van Vlaanderen, Antwerpen 1800 euro. Antwerpen mag en moet meer krijgen, maar is de verhouding nog goed?

  Daarom vraag ik vandaag Vlaanderen investeer sterker in plattelandsdorpen. Versterk en breid jullie bevoegdheden uit, zodat we samen verder kunnen bouwen aan het warmste dorp.

  Ik reken op Vlaanderen!

  Een mooie, Vlaamse feestdag!

 • Stuur je ideeën voor het fietsparlement nu al in

  fietsiskoning2.jpg

  Op 26 augustus organiseert CD&V Zomergem een fietsparlement.

  Koning fiets kreeg al heel wat aandacht in de afgelopen vijf jaar, maar Rome is niet op één dag gebouwd. Er is nog werk. We willen weten wat jij nog nodig vindt in Zomergem.

  Tijdens het fietsparlement verzamelen we niet alleen ideeën met alle aanwezige inwoners, we proberen ook prioriteiten te leggen. Wat zou je doen met een extra fietsbudget van 100 000 euro? Waar zou je dan eerst werk van willen maken?

  Enkele mensen contacteerden mij al. Maar je mag je ideeën vanaf nu ook doormailen naar tonyvermeire@hotmail.com. Graag de naam van het voorstel, wat houdt het in, hoe kan je het realiseren en als je een idee hebt van de kostprijs, mag je die gerust ook vermelden.

  Ik ijverde als voorzitter van het burgemeesteroverleg om het klimaatplan (burgemeesterconvenant) in heel het Meetjesland te ondertekenen. Ondertussen is dit gebeurd.

  Het mag geen plan blijven. We ijveren ook voor acties. Mobiliteit is daar één actie van.

  Daarom lanceer ik in de grote vakantie een fietsparlement met alle geïnteresseerde inwoners. Dit zal een organisatie zijn van CD&V Zomergem.

  Doel: mensen beslissen mee over budget om fietsbeleid te versterken. Gedurende een kleine twee uur kijken we wat al goed loopt, maar proberen we ook tot prioriteiten te komen voor de komende jaren.

  Zo werken we ook verder aan een nieuwe manier van politiek doen: inzetten op inspraak inwoners op verschillende manieren. Inwoners mogen meebeslissen over een deel van het gemeentebudget.

  De afgelopen jaren zetten we al sterk in op het fietsbeleid. Maar het werk is niet af.

  Stand van zaken fietsbeleid in onze gemeente: wat deden we o.a. de afgelopen vijf jaar:

  - camera aan fietsenstalling kerk

  - fietspad Waarschoot-Stoktevijver

  - fietspad Hansbeke-Zomergem-Ursel

  - openen wegel Rijversdreef

  - fietssuggestiestrook in Veldhoek

  - doortrekken Priemwegel

  - snelheidsmeters om auto's te laten vertragen

 • Vliegtuig Kokorico blinkt terug

  Discotheek Kokorico langs de Grote Baan is bekend door o.a. het indrukwekkende vliegtuig.

  Dit werd vandaag onder handen genomen. 

  Het blinkt terug.