Vooruit met TV 1 - Page 3

 • Klein gevaarlijk afval voor landbouwers: extra service #Zomergem

  Op voorstel van IVM is het mogelijk om containertjes aan te kopen voor het verwerken van klein gevaarlijk afval van landbouwers en deze aan werkelijke kosten, namelijk aankoop van de containertjes en verwerken van het klein gevaarlijk afval, te verkopen. Deze containertjes kunnen worden verwerkt via de verwerker van het huishoudelijk KGA.  In Lovendegem en Maldegem werd dit project reeds opgestart als proefproject. De Landbouwraad adviseerde dit voorstel gunstig.

 • Zwerfkattenactie in Zomergem

  Onze nieuwe ploeg startte een aantal jaren terug met zwerfkattenacties in Zomergem. 

  Een hoge concentratie zwerfkatten op een bepaalde locatie veroorzaakt overlast: lawaai- en geurhinder, opengereten vuilniszakken, gezondheidsrisico’s voor mens en huisdieren, impact op biodiversiteit, verlaagd dierenwelzijn …
  Daarom organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met de Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming Gent een aantal vangnachten voor zwerfkatten. Deze vinden plaats op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 maart. De zwerfkatten worden gevangen in kooien en dan opgehaald door een medewerker van Dierenbescherming Gent. Een dierenarts controleert de dieren, maakt hen onvruchtbaar en brengt een oorknip aan. Gezonde dieren worden opnieuw vrijgelaten op de vangplaats.

  Inwoners kunnen tot en met donderdag 15 maart de zwerfkattenlocaties melden aan de omgevingsdienst. Geef het aantal zwerfkatten en een beschrijving van de dieren door, alsook je naam, adres en telefoonnummer. Een week voor de vangnachten word je gecontacteerd om de plaatsing van de vangkooien af te spreken.

  Hou indien mogelijk je eigen kat binnen of doe haar een halsbandje aan tijdens deze vangnachten. Zo vermijd je dat jouw huisdier in een kooi terecht komt. 

  INFO : omgevingsdienst – 09 370 75 75 – milieu@zomergem.be

 • Werken Gentweg starten in april

  De werken in de Spinhoutstraat, Nekke en Hoetsel zitten in een eindfase. Normaal zou eind maart alles open kunnen. We danken de inwoners en handelaars voor hun geduld en zijn er van overtuigd dat deze werken voor de fietser een verbetering zullen zijn. Met kilometers nieuwe fietspaden braken we deze legislatuur records. 

  We zetten de werken nu verder richting Ursel. Ook daar wordt het fietspad aangepakt, samen met de rijweg. Er is daarom binnenkort een infomarkt voor de inwoners van de Gentweg. De werken zijn gepland vanaf begin april. 

 • Werken in Beke gestart

  Beke dorp.jpg

  Vandaag kwamen we met alle betrokkenen samen om de situatie n.a.v. de start van de werken deze week in Beke te bekijken. 

  Vanaf deze week werkt men aan

  - ongeveer één kilometer voetpaden in de Oude Staatsbaan (kant Zomergem) die breder zullen zijn (en met minder hindernissen zoals verlichtingspalen)

  - een nieuw kerkplein

  - parkeerplaatsen naast de kerk

  - energiezuinige verlichting

  - het doortrekken van de Priemwegel

  Eerder legden we al een ontmoetingsplek achter de kerk aan en vernieuwde de school de zaal de Priem. 

  De politie zal een week lang controleren aan de schoolpoort bij de start van de school. 

 • Week van de vrijwilliger: bedankt om mee te bouwen aan het warmste dorp! #zomergem #lievegem

  Deze week is het de week van de vrijwilliger. 

  Vrijdag bedanken we alle vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor ons dorp. We doen dit met een optreden van stand-up comedian Lukas Lelie. Dit vindt plaats in het gemeenschapscentrum, maar alles was op een mum van tijd volzet. We bieden die avond gratis aan de vrijwilligers aan als bedanking voor hun grote inzet. 

  Met de nieuwe ploeg zetten we de afgelopen jaren in op onze vrijwilligers:

  * SMS-actie in december om onze vrijwilligers te bedanken op 5 december. 

  * feestje in jeugdhuis de Messink

  * verhogen van de subsidies van de verenigingen

  * aanwerving van een halftijdse kracht voor socio-cultureel werk

  ...

  Samen bouwen we zo aan het warmste dorp!

  Week van de Vrijwilliger 2018_Facebook banner.png

 • Zwerfvuilactie #zomergem #netstedorp

  Op zaterdag 17 maart gaat, op initiatief van de GEMINA, de jaarlijkse zwerfvuilactie door. 

   

  Mogen we bij deze jullie en jullie achterban motiveren en uitnodigen om aan die actie deel te nemen?

   

  De afspraak is om 9 uur op het marktplein.  Bij een tas koffie en een koffiekoek zullen we de taken verdelen en afspreken wie welke straat voor zijn rekening neemt.  Iedere opruimer ontvangt een fluohesje, handschoenen, afvalgrijper en zakken om het afval op te ruimen

   

  Zwerfvuil opruimen kost een fortuin!  Gelukkig zijn er nog vrijwilligers die deels deze taak op zich willen nemen.

   

  Hopelijk zijn we op zaterdag 17 maart met groot aantal opruimers,  zodat we Zomergem naast “het warmste dorp” ook “het netste dorp” mogen noemen.

 • Proficiat aan bakkerij Roose met vernieuwing zaak #zomergem

  Bakkerij Roose op de Markt in Zomergem vernieuwde niet alleen een stuk van hun winkelinrichting, maar ook de werkplaats. Proficiat om te durven vernieuwen en veel succes!

  roose.jpg