Vooruit met TV 1 - Page 2

 • Rijversfestival komt er aan...

  Het is aftellen naar dit weekend voor de tweede editie van het Rijversfestival. 

  Kaarten bestel je via rijversfestival.be. 

  rijvers.jpg

 • Afwerken eerste deel werken Beke en opening

  Samen met de school en vrijwilligers tekende Regionaal landschap Meetjesland een ontmoetingsplek achter de kerk.

   

  De bloemenweide die er nu is, wordt in het najaar nog gedeeltelijk vervangen door gras.

   

  Alles moet nog een grondige onderhoudsbeurt krijgen en de banken worden nog geplaatst. 

   

  Zo kunnen we openen begin september. 

   

  Daarna start fase 2 van de werken in Beke: nieuwe energiezuinige verlichting, 1 km nieuw voetpad in de Oude Staatsbaan, een  nieuw kerkplein, doortrekken van de priemwegel...

  FB_IMG_1502050069311.jpg

 • Paarden zijn in, in Zomergem

  FB_IMG_1502036755280.jpg

  We hebben in Zomergem al een aantal maneges. 

  Ook de jumpings zijn in. Vorige week was er één in Korteboeken. Dit weekend was er zowel een ponyprijskamp in de Berkenstraat, als de jumping in Oostwinkel. 

  Paarden zijn in, in Zomergem. 

   

 • Zomerfilms jeugdraad

  Kom op 14 augustus genieten van toffe vakantiefilms! Jeugdraad Zomergem organiseert een dubbele filmavond in de Oepites.
  De eerste film die vertoond wordt is Vaiana. De avontuurlijke prinses Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden. Een nieuw Disney-avontuur op de stille oceaan.
  Later op de avond kan je komen kijken naar Jurassic World. Op een afgelegen eiland moeten brave en minder brave mensen rennen voor hun leven als ze niet opgepeuzeld willen worden door hongerige dinosaurussen, waaronder deze keer ook genetisch gemodificeerde hybriden met een nog grotere vernielingsdrang dan de bloeddorstige T-Rexen. 

  Praktisch

  WAAR: Oepites, Hofbouwstraat 2b
  WANNEER: op 14 augustus om 16.00 u. (Vaiana) en om 20.00 u. (Jurassic World)
  KOSTPRIJS: de film is gratis, drank chips en popcorn aan democratische prijzen
   

 • Geef op tijd je landbouwschade aan

  De weersomstandigheden van de voorbije maanden zijn zeer uitzonderlijk. Een periode van extreme droogte en hoge temperaturen had heel wat invloed op de landbouwgewassen. Er wordt geadviseerd dat de landbouwers preventief de opgelopen schade laten vaststellen door de schattingscommissie. Verzamel daarnaast zoveel mogelijk bewijsstukken: facturen van gemaakte kosten, foto’s van de schade, schriftelijke vaststellingen van teeltbegeleiders, enz. Deze procedure biedt geen garanties op een schadevergoeding. Het zorgt er wel voor dat je voorzien bent van goed bewijsmateriaal. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de Vlaamse Regering hierover zal beslissen en of er een schadevergoeding zal uitbetaald worden door het rampenfonds.  
  Hoe maak ik een afspraak met de schattingscommissie?
  • Download het aanvraagformulier onderaan deze pagina of vraag het aanvraagformulier op bij de omgevingsdienst 09 370 75 75 – omgevingsdienst@zomergem.be
  • Dien dit aanvraagformulier in op de omgevingsdienst in het gemeentehuis van Zomergem. Je kan dit formulier ook per mail indienen, enkel na telefonische afspraak met de omgevingsdienst 09 370 75 75.
  De schattingscommissie zal eind augustus 2017 of begin september 2017 vaststellingen doen van de schade.  We brengen de landbouwers die een schadedossier hebben ingediend, vooraf op de hoogte van de datum en uur dat de schattingscommissie langs komt.
  Om die reden moet het schadedossier worden ingediend ten laatste op donderdag 24 augustus
   
  Doe zeker een melding als je nu al vermoedt dat een teelt dreigt te mislukken. Op basis van de binnengekomen meldingen kunnen de gemeentediensten namelijk ook de vragen van overheidswege correct beantwoorden. Onder meer m.b.t. het aantal te verwachten schadedossiers of hoeveel schade welke gewassen hebben opgelopen. Op die manier vergroten we de kans op tussenkomst van het rampenfonds.
   
   
  Meer informatie rond schade aan landbouwgewassen kan je ook terug vinden via deze link: http://lv.vlaanderen.be/nl/bedrijfsvoering/schadevergoeding-bij-een-landbouwramp 

 • Boekenruilkast in nieuwe wijk Rijvers

  Sinds kort vind je een boekenruilkast in de nieuwe wijk Rijvers.

  Wil je een boek, neem er een uit. Heb je een boek dat je wil weggeven, plaats het er in.

   

  Een mooi initiatief van een buurtbewoner. 

   

  Samen bouwen aan het warmste dorp. 

  IMG-20170710-WA0012.jpg

 • Merci animatoren

  De jeugdbeweging hebben schitterende kampen achter de rug. Het personeel van de opvang zorgt voor een geslaagde vakantie. De sport- en het brandweerkamp draaien op volle toeren. 

   

  Maar vandaag een dikke merci aan de animatoren van het speelplein.  Bedankt voor jullie inspanningen! Samen bouwen aan het warmste dorp. 

  FB_IMG_1501133568725.jpg