College trekt naar Raad van State tegen kippenbedrijf

Het college van burgemeester en schepenen van Zomergem trekt naar de Raad van State tegen de komst van het kippenbedrijf in de Spinhoutstraat.

Minister Schauvliege gaf een milieuvergunning af voor dit bedrijf in het historisch landschap Ro. Eerder keurde ze wel de milieuvergunning in het ruilverkavelingslandschap Stoktevijver af.

In het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan van Zomergem staat in het bindend gedeelte dat in dit historisch landschap van Ro geen bijkomende bedrijven gewenst zijn. We willen immers dat de landbouwers ook nog voldoende gronden hebben om te bewerken, te bemesten en te begrazen.

We zien nieuwe bedrijven liever in leegstaande boerderijen. Dit zorgt voor minder verharding en grondinname. De minister is zelf voorstander van open ruimte in het buitengebied en minder beton en keurt deze aanvraag goed. Onbegrijpelijk!

 

Er zijn nog vele andere argumenten (ze hield geen rekening met een geluidsstudie, wateroverlast negeert ze...). We zullen die allemaal aan de Raad van State overmaken.   spinhoutstraat.jpg

De commentaren zijn gesloten.