• Nieuw bedrijf in de Dreef.

  Het vorige politiekantoor in de Dreef 82 wordt vanaf 15 januari een dienstenchequebedrijf voor huishoudelijke hulp.

  Ondertussen is schoonheidsinstituut Nicole aan het verbouwen, de pittazaak en lingeriezaak Ann Vervynckt.

  Het woonzorgcentrum is ook begonnen met de bouw van assistentiewoningen. 

  FB_IMG_1509273109751.jpg

 • Fusiebonus levert volgens nieuwste simulaties 1,4 miljoen op.

  Het zijn drukke tijden: we zijn volop bezig met de voorbereiding van een fusiedossier. Dit moet klaar zijn tegen begin december. 

  De gemeenteraden van december in Waarschoot, Lovendegem en Zomergem kunnen op basis van dit dossier dan de definitieve fusie goedkeuren. 

  Wat is er ondertussen al gebeurd? 

  1) Elk diensthoofd heeft al nagedacht over de mogelijke stappen vooruit die we kunnen zetten en bepaalde prioriteiten. 

  2) Ongeveer 500 mensen kwamen naar de inspraakvergaderingen/infovergaderingen over de fusie. 

  3) De centrale stuurgroep en andere werkgroepen werken keihard achter de schermen. 

  4) Maandag bepaalt de volksjury welke vier namen de overkoepelende gemeente kan dragen. Vanaf volgende week kan er dan gestemd worden op één van de vier namen. 

   

  In de rand hier van kreeg de stuurgroep ook simulaties hoeveel de overname van de schulden oplevert. Dit zou tussen 2019 en 2025 ongeveer 1,4 miljoen bedragen. Tel daar de 200 000 euro besparing op politici bij en je komt aan 1,6 miljoen. 

  De huidige meerderheidspartijen stelden een belastingverlaging voor van 1,6 miljoen per jaar. Dit kan dus op die manier gehaald worden. 

  de lieve foto2.jpg

 • 27 appartementen ook geweigerd door de deputatie

  Een bouwfirma wilde op de hoek van de Dekenijstraat-Claeysstraat 27 appartementen bouwen die als assistentiewoning gingen ingericht worden. Dit op een terrein van 3079m². Het gebouw zou 1156 m² bedragen en het volume zo'n 9500m³. Het gebouw is het voormalig brouwershuis. Men voorzag 25 parkeerplaatsen. Op sommige punten kwam het bouwblok op 5,6 tot 7 meter van de aanpalende buren. 

  Het college keurde deze vergunning af. 

  De deputatie volgt ons nu dat dit project op die hoek er niet kan komen. Ze blijven wel bij hun standpunt dat het gebouw mag gesloopt worden. Dit hadden ze al eerder beslist in 2015

  4126354697.JPG

  . De deputatie baseerde zich hier op het besluit van minister Bourgeois van 2011 waarbij hij stelt dat de tuinmuur nog historische waarde heeft, maar dat de rest weinig onderhouden is, aangepast is of elementen die verdwenen zijn.