• Speelplein in de deelkernen

  Ook dit jaar is er terug een aanbod van het speelplein in de deelkernen:

  Speelplein Patjoepel+ is er iedere maandag tijdens de schoolvakanties, dus ook tijdens de zomervakantie, afwisselend in Beke (Oude Staatsbaan 64) en Oostwinkel (Veldhoek 4).

  Hieronder kan je zien waar en wanneer de werking telkens zal plaatsvinden deze zomer:
  - 03/07 Beke
  - 10/07 Oostwinkel
  - 17/07 Beke
  - 24/07 Oostwinkel
  - 31/07 Beke
  - 07/08 Oostwinkel
  - 14/08 Beke
  - 21/08 Oostwinkel
  - 28/08 Beke

 • #Zomergem fair trade gemeente

  Goed nieuws! De herbevestiging van de titel FairTradeGemeente van Zomergem is goedgekeurd!

  Vlaanderen telt 178 FairTradeGemeenten, dat is meer dan de helft van de Vlaamse gemeenten. Om ervoor te zorgen dat eerlijke handel in al deze gemeenten op de agenda blijft staan, hechten we groot belang aan de herbevestiging.

 • wil je verwittigd worden als er een ramp gebeurt in Zomergem?

  Ook Zomergem is aangesloten bij BE-Alert. Registreer je op www.be-alert.be en je wordt meteen verwittigd bij een noodsituatie.

  19030305_1554306391279719_6447977430431223910_n.png

 • Slim samenwerken met de Lievegemeenten

  De colleges van burgemeester en schepenen van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem zullen samen een gemeenteraadsbesluit voorleggen op de volgende gemeenteraad.
   
  De drie colleges stellen voor om binnen het Meetjesland een sterke plattelandsregio te vormen. Dit is een ambitieus alternatief voor het stadsmodel.
   
  De drie gemeenten willen nu niet fusioneren, maar wel slim en intensiever samen werken.
   
  Als Vlaanderen ons zou verplichten om te fusioneren, willen we immers liever met landelijke dorpen samen gaan, dan met een stad.
   
  De denkpiste tot samenwerking/samenvoeging met Nevele, de vierde gemeente van de Lowazone, kan worden onderzocht als Nevele hier voor interesse heeft. Dit mag echter geen rem worden op de verdere ontwikkeling van de samenwerking van de drie gemeenten.
   
  Er wordt een structureel overleg tot betere samenwerking tussen de drie gemeenten geïnstalleerd om  nog meer kansen tot samenwerking te zoeken voor de komende jaren.  
   
   
  Er wordt een studiebureau aangesteld om een gemeenschappelijke omgevingsanalyse uit te voeren, die zowel de gevolgen van een versterkte samenwerking als een fusie met de “Lievegemeenten” onderzoekt. Eveneens dient ook de impact van een versterkte samenwerking of fusie met extra andere, landelijke potentiële partners zoals Nevele te worden onderzocht.
   
  De bevolking wordt tijdens het  verloop van dit traject uitgebreid geïnformeerd en intensief betrokken.
   
  Namens de meerderheidspartijen van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem