• Boekenruilkast in nieuwe wijk Rijvers

  Sinds kort vind je een boekenruilkast in de nieuwe wijk Rijvers.

  Wil je een boek, neem er een uit. Heb je een boek dat je wil weggeven, plaats het er in.

   

  Een mooi initiatief van een buurtbewoner. 

   

  Samen bouwen aan het warmste dorp. 

  IMG-20170710-WA0012.jpg

 • Merci animatoren

  De jeugdbeweging hebben schitterende kampen achter de rug. Het personeel van de opvang zorgt voor een geslaagde vakantie. De sport- en het brandweerkamp draaien op volle toeren. 

   

  Maar vandaag een dikke merci aan de animatoren van het speelplein.  Bedankt voor jullie inspanningen! Samen bouwen aan het warmste dorp. 

  FB_IMG_1501133568725.jpg

 • Zusters nog eens op vakantie-uitstap in klooster Zomergem

  Op 21 juni 2016 zijn de zusters vertrokken uit Zomergem.

  Gisteren brachten zuster Jozefa, zuster Paul, zuster Erna, zuster Christina en zuster Esther een bezoek aan hun ‘oud klooster’ dat omgebouwd is tot kinderopvang.

  De zusters waren super enthousiast. Ze zijn blij met het nieuwe toekomst voor hun klooster en zien uit naar de start op 1 september 2017.

   

  Nadien brachten ze een bezoek aan vele bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Een warme ontmoeting voor jong en oud!

  20170720_195342.jpg

 • Woon- en zorgcentrum zoekt nieuwe pastoraal werker

  Het woon- en zorgcentrum is op zoek naar een nieuwe pastoraal werker.

  Hij of zij zal Joke Vermeren opvolgen. Joke kwam 14 jaar terug als pastoraal werker. Zij volgde als leek pater De Mey op (die vorige maand overleed).

  Ze maakt nu de overstap van de pastoraal in het woonzorgcentrum, terug naar de parochie-pastoraal. Voor ze in het woon- en zorgcentrum terecht kwam, werkte ze voor de parochies van Maldegem. Nu wordt ze parochie-assistente in Gent centrum.  

  Joke verzorgde heel wat uitvaarten in de kapel van het klooster. Ze werd gewaardeerd door haar persoonlijke aanpak van die uitvaarten.

  De vacature vindt u via:

  https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/vacature/pastoraal-werker-mv

   

 • Collega's West-Vlaanderen ondersteunen mijn 11-juli boodschap


  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.50860?video=1.3021462

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.50860?video=1.3021462

 • #Zomergem rekent ook op Vlaanderen #11juli

  Toespraak n.a.v. de viering van de Vlaamse feestdag in Ronsele.

  Bedankt aan het feestcomité van Ronsele om dit gezellig samen zijn te organiseren.

  Vandaag wil ik het belang van een goed werkend Vlaanderen beklemtonen.

  Voor mensen die hier wat verder van af staan, geef ik enkele voorbeelden welke invloed Vlaanderen gehad heeft op uw leven, de afgelopen vier jaar.

  Wie heeft er kinderen of kleinkinderen die naar de vernieuwde Zandloper gaan, in de nieuwbouw van Sint-Martinus school lopen, ravotten op de speelplaats in Oostwinkel , aandachtig les volgen in de nieuwe klassen van het middelbaar of turnen in Beke, in de nieuwe Priem? Telkens kwam Vlaanderen financieel tussen.

  Wie van jullie woont er in Korteboeken, de Bevrijdingsstraat, Berkenstraat, Veldhoek, Stoktevijver, Haagstraat, Oostwinkeldorp? Elke keer kreeg de gemeente Zomergem financiële steun van Vlaanderen voor deze lange lijst van openbare werken.

  Wie van jullie zwemt er soms in Den Boer? Ook daar haalden we voor de eerste keer Vlaamse subsidies binnen om de technische installaties te verbeteren en milieuvriendelijker te maken.

  En zo kan ik nog een tijdje door gaan.

  Maar het werk is nog niet af.

  Vandaag doe ik een warme oproep aan Vlaanderen om sterker te investeren in plattelandsgemeenten. Zomergem krijgt zo’n 300 euro per inwoner van Vlaanderen, Antwerpen 1800 euro. Antwerpen mag en moet meer krijgen, maar is de verhouding nog goed?

  Daarom vraag ik vandaag Vlaanderen investeer sterker in plattelandsdorpen. Versterk en breid jullie bevoegdheden uit, zodat we samen verder kunnen bouwen aan het warmste dorp.

  Ik reken op Vlaanderen!

  Een mooie, Vlaamse feestdag!