• Bib #Zomergem in cijfers

  • 2.091 materialen aankocht, namelijk 1.883 boeken, strips en tijdschriften en 208 dvd’s?
  • 1.799 actieve leden had die samen 75.110 materialen leenden?
  • alle prentenboeken voor onze jongste lezertjes (verhalend en niet verhalend) op thema plaatste en hiervoor ieder boek voorzien werd van een nieuw etiket?
  • heel wat kinderen in klasverband mocht verwelkomen? Om boeken te ontlenen, om een bibliotheekintroductie te krijgen (eerstejaars middenschool) of om naar een auteur te luisteren …
  • beroep kon doen op acht vrijwilligers? Zes dames kwamen 33 maandagen samen om in totaal 305 uren boeken te plastificeren. Twee dames zetten in totaal 180 uren boeken terug. Dank voor jullie inzet!

  Bedankt vrijwilligers en personeelsleden!

 • Verteluurtje in bib Zomergem

  Op woensdag 31 mei leggen we opnieuw de prentenboeken en zitkussentjes klaar voor jouw kleuter. De bibmedewerkers lezen voor en heten jou en jouw kleuter(s) van harte welkom van 15.00 u. tot 16.00 u. In de bib kan je kleuter even tot rust kan komen bij het luisteren naar leuke verhalen.

 • Verzekeringen gemeente Zomergem: 30 000 euro minder per jaar

  Vandaag staat er in de kranten dat heel wat gemeenten de verzekeringen veel te duur betalen doordat ze de verzekeringen gewoon verdelen onder de verschillende makelaars, zonder prijzen op te vragen.

  Zomergem doet dit sinds 2016 wel. We besparen hierdoor 30 000 euro per jaar.

 • Proficiat aan klas 6A van Sint-Martinus: sterrenklas van Oost-Vlaanderen #zomergem

  Woensdag 24 mei 2017 — Klas 6a uit de Sint-Martinus school uit Zomergem scoorde het beste resultaat in Oost-Vlaanderen in de online wedstrijd 'Sterrenklas'. Daarmee tonen ze aan 'de sterren van de Europese vlag' dat ze Europa het beste kennen. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse en Waalse provincies winnen ze een daguitstap. 

  Sterren verdienen!

  In 'Sterrenklas' is de Europese vlag zes van haar sterren kwijt. Deze zes avontuurlijke sterretjes konden hun enthousiasme over Europa niet bedwingen en zijn op pad gegaan om 11- en 12-jarigen te vertellen over de Europese geschiedenis, culturen, landen, regio’s, actualiteit en beslissingen.

  "Van 20 februari tot 9 mei konden de leerlingen via online opdrachten aan de sterretjes tonen dat ze weten waar de Europese Unie om draait. Ze konden dit bewijzen door zes ontbrekende woorden van hun lijflied, het Sterrenlied, in te vullen. 394 Klassen namen deel aan deze online wedstrijd over Europa. Klas 6a uit de Sint-Martinus school uit Zomergem scoorde het beste resultaat in Oost-Vlaanderen."

  Gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor Europese samenwerking

  Sterrenklas?

  Sterrenklas is een initiatief van de Europa Directs van 8 Vlaamse & Waalse provinciebesturen en het Brussels Gewest. Dit zijn de informatiecentra van de Europese Commissie die in provincies en Brussel gevestigd zijn, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Europahuis Ryckevelde werkt het concept van de wedstrijd uit.

 • Nieuwe winkels

  In Beke komt er naast de kringwinkel een meubelwinkel bij. Dit zijn twee winkels op een jaar tijd bij in Beke. 

  In Zomergem opent KBC verzekeringen op 18 juni hun nieuw pand op de kop van de Dreef, naast Soul bar. 

  En lingerie Ann Vervynckt heeft haar pand naast het ocmw volledig afgegooid om er een moderne, nieuwe winkel op te richten. 

 • Overlijden pater De Mey

  We vernemen het overlijden van pater De Mey. 

  Hij was van 1992 tot 2008 aalmoezenier in Ons Zomerheem. Hij was geboren en was erg gekend in Zomergem.

  Zijn vader was nog ooit directeur van de jongensschool. 

  Geboren in 1928 en overleden op 22 mei 2017. 

  Hij werd missionaris van scheut in 1949. 

  Hij was missionaris in Congo tussen 1956 en 1990. 

  In 2008 ging hij op rust in een rusthuis in Torhout. 

  De uitvaartplechtigheid zal plaats hebben op
  zaterdag 27 mei 2017 om 10.30 u. in de decanale Sint-Pieterskerk, Markt, te Torhout.

  pater De Mey.JPG

 • Met de waterbus naar Gent

  Alle gemeentebesturen van het Meetjesland tekenden vorige week een engagement om samen werk te maken van het klimaat. We werken hiervoor samen met Veneco. 

  Mobiliteit is hierin een belangrijke speler. 

  Ik heb aan Veneco gevraagd om het volgende idee te onderzoeken. 

  Is het mogelijk om vanuit Hansbeke (de kant van de verloren brug) een waterbus in te leggen. De waterbus zou via Hansbeke, Zomergem, Lovendegem naar Gent varen. Op de boot kunnen er ook fietsen meegenomen worden. 

  Dit kan een milieuvriendelijk alternatief zijn om de file te vermijden. Met het nieuwe mobiliteitsplan kan dit een alternatief zijn voor koning auto. 

  Er moet natuurlijk onderzocht worden of dit technisch kan, of dit financieel haalbaar is en of er tijdswinst kan gerealiseerd worden t.o.v. de gewone bussen. 

  De gewone bussen vanuit Eeklo richting Gent moeten immers ook aanschuiven op de N9 en staan daar ook dagelijks in de file. Een waterbus zal ook nooit de klassieke bus kunnen vervangen.