Voor het eerst studeren in de bib in #Zomergem

Uit de bevraging die werd uitgevoerd naar aanleiding van ‘Zomergem FFWD 2.0’ blijkt dat jongeren in Zomergem graag over ruimte zouden beschikken om samen te studeren.

Om een antwoord op deze vraag te bieden, zouden de bibliotheek, jeugddienst en jeugdraad een samenwerkingsverband aangaan. ‘Studeren in de bib’ zou plaats vinden van 22 mei tot en met 29 juni 2017.

De studieruimte zou zijn voor studenten uit het hoger onderwijs. Initiatieven in andere gemeenten tonen aan dat het samen studeren rustig en vlot verloopt.

De bibliotheek zou de zaal, tafels en stoelen ter beschikking stellen. Ook de Wifi van de bibliotheek kan door de studenten gebruikt worden.

Vanuit de jeugddienst zouden er via de Uitleendienst verlengkabels en dominostekkers voorzien worden. Op die manier kunnen de studenten vlot hun laptop gebruiken.

Vanuit de jeugdraad zijn er vrijwilligers die het project mee willen ondersteunen.

Om zo veel mogelijk tegemoet te komen aan de vraag van de jongeren - en dus zo veel mogelijk studiemogelijkheden aan te bieden aan de studenten - zou de studieruimte ook open gesteld worden buiten de openingsuren van de bibliotheek.

In combinatie met de vrijwilligers van de jeugdraad zou er gekomen worden tot de volgende openingsuren:

Maandag: 8.30 uur tot 20.00 u.

Dinsdag: 8.30 u. tot 20.00 u.
Woensdag: 8.30 u. tot 20.00 u.
Donderdag: 8.30 u. tot 20.00 u.
Vrijdag: 8.30 u. tot 20.00 u.
Zaterdag: 9.15 u. tot 19 u.
Zondag: 9.15 u. tot 19 u.

Indien mogelijk zou er gevraagd worden aan de sportdienst om af en toe bewegingstussendoortjes te voorzien om op die manier ook ontspanningsmomenten voor de studenten te creëren.

De commentaren zijn gesloten.