• Werken Meirlare

  Op 14 november begint aannemer Norré-Behaegel met asfalteringswerken in Meirlare.

  Het wegdek van Meirlare wordt vernieuwd vanaf het kruispunt met de ‘kleine Meirlare’ (na het kruispunt voorbij huisnummer 38) tot bijna aan de Lieve. Er komt een nieuwe toplaag in asfalt, de zijkanten zullen aangewerkt worden met steenslag.

  Timing

  De werken starten op 14 november en zullen naar schatting 20 werkdagen duren, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

  Verkeer en omleiding

  • Er is een wegomlegging langs Bekestraat en Korteboeken voor doorgaand verkeer. Voor fietsers zal een aparte wegomlegging worden aangeduid.

  • De Lievestraat, Vaart Rechts (noordzijde), Kerhoek en Meirlare (na het kruispunt voorbij huisnummer 38) zijn tijdelijk doodlopend.

 • Skivakantie

  De temperaturen zijn stilaan aan het dalen en in de bergen zullen binnenkort de eerste sneeuwvlokken vallen. Tijd om je wintervakantie te plannen!
  De inschrijvingen lopen ondertussen al vlot binnen. Ben je ook op zoek naar een geschikte skivakantie met je gezin of vrienden? Neem dan een kijkje op onze website: www.skimeetjesland.be.

 • AED in combi's

  De politiezone zal vier AED's aankopen om in de combi's te plaatsen. 

  Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

  Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

 • Speelplein Patjoepel in Oostwinkel

  De herfstvakantie starten we niet met uitslapen en een hele dag voor tv zitten. Op maandag (31/10) is er iets te doen in basisschool Twinkel in Oostwinkel, Patjoepel+ is terug van de partij en deze keer helemaal in het thema Halloween!

 • Eerste resultaten fietscontroles

  Lowazone controleert fietsverlichting 

   

  Controle 20/10/2016 Station Landegem

  88 fietsen gecontroleerd - 13 NIET IN ORDE !!!

   

  Controle 21/10/2016 Zomergem Stoktevijver

  35 fietsen gecontroleerd - IEDEREEN IN ORDE !!!

  Proficiat aan de Zomergemse fietsers-)

 • Warme herfstdagen winkelactie in #Zomergem

  image_thumbnail.png

  Zomergem heeft een rijk aanbod lokale handelaars. Samen met de vele verenigingen maken onze winkeliers mee het warmste dorp. De actie Warme Herfstdagen zet de Zomergemse winkels in het spotlicht!
  • Bezoek van 22 oktober tot 9 november een deelnemende winkel in Zomergem. Je herkent de deelnemende zaken aan de affiche.
  • Bij elk bezoek krijg je een stempel op een spaarkaart. 
  • Volle spaarkaarten (3 verschillende stempels) kan je tot en met 9 november inleveren bij de deelnemende handelaars. 
  • Kom op 12 november naar de feestelijke soeplunch in Sportcentrum Den Boer, de afsluiter van de Warme Herfstdagen. Als je één of meerdere volle spaarkaarten hebt ingediend, maak je kans op waardebonnen van Zomergemse winkels.
  Na de soeplunch kan je een bezoek brengen aan de Jaarbeurs, meteen een kennismaking met heel wat lokale en regionale handelaars! De Jaarbeurs is op 12 november geopend vanaf 14.00 uur.
   
  Deze actie is een initiatief van de gemeente Zomergem in samenwerking met Zelfstandig Ondernemend Zomergem en met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.
 • Fietsen worden gecontroleerd in de Lowazone

  Met de winter voor de deur zijn fietsers in deze periode extra kwetsbaar. Mede op onze vraag zullen er preventieve én repressieve fiets(verlichting)controles zijn.

  Preventief:
  In de periode tussen 17 en 31 oktober 2016 zal de politiezone in de vier gemeenten van de zone preventieve fietscontroles houden.

  Repressief:
  Na de preventiecampagne volgen in de periode tussen 1 november 2016 en 31 maart 2017 repressieve controles op de (fiets)verlichting. Bij deze gerichte controleacties zullen fietsers met een defect licht worden beboet en krijgen de fietsers met goed werkende fietsverlichting een gadget van de politiezone.

  Uw fiets moet aan verschillende technische eisen voldoen. Als u de weg op wil, dan moet uw fiets uitgerust zijn met: ( zie foto)

  fiets.jpg