• Politiegebouw deel 2 #Zomergem

  De bouw van het nieuwe politiekantoor in Zomergem voor de Lowazone krijgt stilaan vorm.

  De interventiepolitie is ondertussen verhuisd. Men is begonnen met de afbraak van het oude gebouw. Dan kan men het nieuwe gedeelte afwerken en de buitenaanleg opstarten zodat de combi's op het terrein kunnen parkeren.

  CthsYmOW8AAnb4b.jpg

 • Voorlopige oplevering nieuwe Zandloper

  Spannende tijden voor de Zandloper, de school van het gemeenschapsonderwijs in Zomergem. Hun nieuwbouw is voorlopig opgeleverd! Weer een stap dichter bij de verhuis op 20 en 21 oktober.

  zandloper.jpg

 • Werelddag dementie

  Werelddag Dementie 2016.jpg

  Woensdag 21 september is het werelddag dementie. Dit is een ernstige ziekte met zware gevolgen. We stellen vast dat rond dit onderwerp nog veel vooroordelen zijn. De extra aandacht naar deze ziekte en vooral naar de opvang is zeker op zijn plaats.

   

  In het woon- zorgcentrum zijn er meer dan 80 personen die met deze ziekte zijn geconfronteerd. Bovendien zijn er dagelijks een 8 –tal senioren met dementie die in dagverzorging komen op onze afdelingen Binnenhoven. De medewerkers zetten zich in om hen maximale leefkwaliteit te geven. Zij hebben hiervoor deskundigheid opgebouwd. Met gedrevenheid proberen ze dag na dag warme zorg te geven.

   

  Ook gaat er veel aandacht naar de opvang van familie en mantelzorgers. Zij hebben heel wat ondersteuning nodig. Voor hen willen ze een luisterend oor zijn.

   

  Indien je meer informatie wenst over de ziekte en de zorg voor deze kwetsbare ouderen, ben je welkom op woensdag 21 september tussen 14 en 16u. Er is een infostandje opgebouwd in de inkom van Ons Zomerheem. Stefanie Clement, referente dementenzorg en enkele andere medewerkers staan jullie graag te woord.

 • Ere-gemeenteraadslid Marcel Mils is overleden

  Marcel Mils is overleden. Hij zetelde in de gemeenteraad in de jaren '80. We willen hem danken voor wat hij voor de socialistische beweging en ons dorp heeft betekend. Veel sterkte aan iedereen die hem kent. 

  Marcel baatte vroeger ook de Casa Nostra op de Markt en later de Voorzorg in de Blauwersstraat uit. 

  marcel.jpg

   

  Bericht van SP.a Zomergem:

  Dinsdag 13 september is Marcel Mils overleden.
  Marcel was jarenlang boegbeeld van onze partij in Zomergem. Hij was destijds onze lokale voorzitter en ook gemeenteraadslid. Marcel bleef - ook na zijn actieve periode bij sp.a - een graag geziene figuur in Zomergem.
  In het voorjaar kwam sp.a voorzitter John Crombez naar Zomergem voor een ontbijtgesprek. John Crombez overhandigde Marcel toen een foto met op de voorgrond een tinnen schaal van de toenmalige BSP. Wij zullen Marcel herinneren om wat hij betekende voor ons en de Zomergemse bevolking. Zaterdag 17 september nemen we afscheid om 10u30 in de dekenale Sint-Martinuskerk van Zomergem.

 • gepensioneerde Zomergemse politieman schrijft eerste politieroman

  Ronny Van Rompuy is nog niet lang op pensioen, maar van stil zitten was geen sprake. Hij schreef een eerste roman. Het is een detective geworden.

  ronn2.jpg

  ronny.jpg