• Nieuwbouw Zandloper schiet goed op

  Vandaag begint de vakantie. Hopelijk vallen de schoolresultaten wat mee en kunnen jullie genieten van een onbezorgde vakantie. Bedankt aan alle personeelsleden in het onderwijs om de talenten van onze kinderen verder te ontwikkelen. 

  Ondertussen namen de zesdejaars van de Zandloper ook afscheid van hun school. Ze deden dit met o.a. een rondleiding op de nieuwbouw. Die krijgt stilaan vorm. Een impressie:


 • Geslaagde kermis #Zomergem


  Het weer zat deze kermis niet mee, maar we mogen toch op een geslaagde kermis terugkijken. Vanavond is er nog o.a. de avondmarkt en morgen de jaarmarkt en koers. Bedankt aan iedereen die meewerkte aan de kermis!

  Vrijdag kwam er heel wat volk naar de volksreceptie en 400 mensen keken naar de 10de 'sterretjes-op-de-dansvloer-show'. Zaterdag moest de harmonie met hun bbq verhuizen naar binnen. Het was ook rustig. Zondag was het over de koppen lopen met de oldtimers, Park Rocktica... De voetbalmatch van de Rode Duivels zorgde voor een helse sfeer. Een impressie:

   

 • Zomergem heeft ook een biertje

  13510872_1125273204203142_2376147462431341099_n.png

  Koen Van Loo, actief in de jeugdraad, het feestcomité, Boemerang... is van alle markten thuis. Hij heeft nu ook zijn eigen bier gebrouwen: Kamielke.

  Kamielke is een nieuw en uniek artisanaal blond bier met nagisting op de fles waarvan de receptuur in Zomergem is samengesteld. Door de ongemoute haver en geselecteerde hop krijgt het zijn aangenaam frisse en ronde smaak.
  33cl - 7.3% Vol.

  De nagisting van het bier is pas afgelopen op dinsdag, verser kan dus niet! Het is te verkrijgen tijdens de Beekse feesten.

 • En ook het woon- en zorgcentrum wil in #Zomergem uitbreiden

  wzc.jpg

  De bouwaanvraag voor de uitbreiding van het woon- en zorgcentrum in de Dreef hangt uit. Bedoeling is dat de oude stelplaats van de Lijn (die verhuisd is naar de Mispelaere) en de witte conciërgewoning van vroeger gesloopt worden.

  In de plaats komen er 34 (!) nieuwe en moderne assistentiewoningen voor senioren. Ondergronds komen er garages, maar ook bovengronds denkt men aan een open parking en zes extra garageboxen.

  Zo zijn er nog meer woonkansen voor de senioren dichtbij het woon-en zorgcentrum Ons Zomerheem.

 • Rouwcentrum Van de Velde is begonnen aan bouw nieuw uitvaartcentrum

  Rouwcentrum Van de Velde is een begrip in Zomergem. Zij verzorgen al jaren de meeste uitvaarten in onze gemeente en huren een pand in de Kerkstraat. Ze zijn deze week begonnen met de bouw van hun eigen uitvaartcentrum dat zal voldoen aan de modernste noden in de Hofbouwstraat, achter de gronden van de Sint-Martinusschool.

  13521857_1723840251201757_1425543615711690387_n.jpg

 • Bedankt mantelzorgers voor jullie inzet!

  Kopie van IMG_4254.JPG

  Cecile, één van de drijvende krachten achter ziekenzorg, schreef volgend artikel over de dag van de mantelzorg. Ik wil hen bedanken voor hun grote inzet!

  Ziekenzorg Zomergem-Ronsele

  Dag van de mantelzorg: 22 juni 2016.

   

  Zorg voor ouderen en zieken door de eigen omgeving is niet zo vanzelfsprekend. Toch zijn er heel wat mensen die dagelijks voor hun zieke of zorgbehoevende partner, vader of moeder, kind, broer/zus of voor iemand uit hun omgeving zorgen. Zij hebben het praktisch en emotioneel niet gemakkelijk. Deze mensen noemen wij “mantelzorgers”.

  Ons streefdoel was om op woensdag 22 juni elke mantelzorger te danken en te waarderen voor zijn of haar engagement. Dit jaar deden we dat opnieuw met een gratis ontbijt, dat elke medewerker heeft uitgedeeld aan elke ons bekende mantelzorger in Zomergem-Ronsele. Dat ontbijt kon gerealiseerd worden dankzij onze geslaagde solidariteitsactie (lotenverkoop).

  Reeds vroeg in de morgen kwamen onze medewerkers samen in de cafetaria van Ons Zomerheem om samen zowat 90 ontbijtdozen te vullen met sandwiches, koffiekoeken, yoghurt, fruit, …..  Dankzij de vele helpende handen verliep dit heel vlot, want Ziekenzorg CM is een organisatie” waar mensen het voor elkaar opnemen”. Ter info nog: vanaf 24 september 2016 verandert de naam "Ziekenzorg cm" in "Samana" : samen sterk!

  Smakelijk!

  Cecile Veirman

 • Investeren in politie

  3896788093.4.jpg

  De politiezone Lowazone krijgt een aantal serieuze investeringen. 

  In de Sportlaan in Zomergem zijn we volop bezig met de bouw van een modern kantoor voor de interventie, recherche en wijkpolitie van Zomergem. De werken zouden midden oktober afgerond moeten zijn. 

  Daarnaast kopen we ook een nieuw vingerafdruksysteem van zo'n 37 000 euro: gegevens verzamelen en met elkaar verbinden is een echte uitdaging voor elke zone. Met deze lifescan moet dit beter lukken. 

  Daarnaast kopen we twee nieuwe combi's en een anonieme wagen aan. 

  Elke gemeente kreeg ook twee snelheidsborden om de chauffeurs op hun snelheid te wijzen. 

  Normaal gezien zullen we dit jaar de laatste lening hebben afbetaald uit het verleden. 

  Op 1 juli hopen we zo de nieuwe korpschef te verwelkomen om verder te werken aan onze politiezone. 

  Conclusie: we investeren sterk in een modern politieapparaat, bouwen de schulden af en verminderden zo de gemeentelijke toelage.

  Bedankt aan alle medewerkers die zich elke dag keihard inzetten voor onze veiligheid. In deze tijden is dit niet altijd gemakkelijk: ook onze mensen werden voor de vluchtelingencrisis en de terreurdreiging ingezet.