• Nieuwe interventiekledij brandweerpost #Zomergem

  brandweer.jpg

  Op het zonecollege van 16 maart werd beslist dat in 2016 voor de posten Kaprijke, Nevele, Waarschoot en Zomergem 200 nieuwe interventiepakken worden aangekocht.


  De totale investering komt op 179.806,00 euro.


  In 2017 zullen ook de andere posten van nieuwe kledij voorzien worden.


  Ook de ambulancierskledij wordt systematisch vernieuwd. Maldegem zit reeds in het nieuw, Eeklo al deels sinds 2015, Aalter volgt in 2016.

 • Kinderuurtje op kermis wordt stiller in #Zomergem

  kermis.jpg

  Ouders met jonge kinderen klagen er soms over dat de muziek tijdens het kinderuurtje luid staat. 

  Het college van Zomergem stelt voor om alleen achtergrondmuziek te spelen tijdens het kinderuutje van de kermis en dus de muziek stiller te zetten.

  Tijdens het kinderuurtje willen we zo jonge kinderen, grootouders... de kans geven om ook te genieten van de kermis, zonder opzwepende decibels. Het moet een echt familiemoment worden op het marktplein. Daarna laten we de kermis terug over aan de mensen die genieten van een kermis met dansbeats. Zo willen we van de kermis nog meer een activiteit maken voor iedereen.

  Schepen Lambert gaat in overleg met de kermisuitbaters.

 • Jaarbeurs 2016 'de kracht van beleving' succesvol gelanceerd in #Zomergem

  jaarbeurs.jpg

  Dinsdag werd de 69ste jaarbeurs en 28ste auotshow van Zelstandig Ondernemend Zomergem (ZOZ) succesvol gelanceerd in de Priem in Beke. 

  De Priem is de nieuwe polyvalente zaal in Beke. Symbolisch werd voor deze plek gekozen omdat ook de jaarbeurs volledig werd vernieuwd. 

  Op 11, 12 en 13 november kan u in het sportcentrum Den Boer terecht voor drie dagen vol beleving. Er zullen drie gezellige hotspots gecreëerd worden, waarrond telkens de standen worden gebouwd. Professionele stands die gelijkvormig zullen zijn zodat de hele beurs dezelfde professionele en gezellige sfeer uitstraalt. 

  Er zullen ook heel wat activiteiten zijn. 

  Ik was aangenaam verrast van het vele werk dat al door ZOZ is verricht om de nieuwe, sfeervolle jaarbeurs te lanceren voor potentiële standhouders. Er waren zo'n 30 mensen aanwezig, die enthousiast reageerden. Heel wat standhouders schreven onmiddellijk in en genoten zo van een zeer aantrekkelijke prijs.

  Wie nog twijfelt, aarzel niet en neem contact op met Linda Van de Velde-Boes, secretariaat@zozomergem.Be. 

  Bedankt aan de mensen van ZOZ voor hun inspanningen en proficiat met het vele denkwerk: de voorstelling was alvast een schot in de roos!

 • Aanwervingen personeel opvang goedgekeurd

  opvang.jpg

  Door een bevallingsverlof, iemand die werk vond dichter bij huis, iemand die een nieuwe uitdaging zocht en een langdurig ziekte, dreigde er een tekort aan personeel in de kinderopvang.

  Vorige week stelde het college vier vrijwilligers aan. Eerder was er ook al een PWA'er aangesproken om te helpen op de piekmomenten. 

  Deze week stelden we drie personeelsleden aan voor 19/38.

  Twee mensen kregen een verlenging van uitbreiding van uren met 9,5/38 uur.

  Iemand krijgt ook nog een uitbreiding van uren met 9,5/38 uur.

  Zo vullen we de opengekomen plaatsen zo snel mogelijk in en geven we ook extra uren zodat men ook kwalitatieve projecten kan uitwerken.

  We danken het personeel van de opvang voor hun grote inzet en hun betrokkenheid en de personeelsdienst voor de grote inspanningen op korte tijd.

 • Moederdagontbijt in #Zomergem

  moederdag.jpg

  Naar jaarlijkse gewoonte verzorgt CD&V Zomergem een ontbijt op moederdag.
   
  Verras uw vrouw, moeder, grootmoeder … met een heerlijk ontbijtpakket. Zelf hoeft u hiervoor niet de deur uit, want het ontbijt wordt netjes bij u persoonlijk afgegeven op een door u voorgesteld tijdstip.
  Dit wordt u aangeboden voor € 7,00 per pakket.
   
  Gelieve uw pakketten te bestellen bij een van onze bestuursleden of via het secretariaat van CD&V Zomergem, en dit vóór 4 mei 2016.
 • De bloemetjes buiten gezet in #Zomergem

  20160422_091109.jpg

  Zomergem heeft één van de mooiste dorpskernen van Vlaanderen. In het centrum hangen terug de bloemenmanden op. Geniet er van tijdens hopelijk veel zomerse zonnige dagen!

 • Vier vrijwilligers gevonden voor opvang

  devlinder.JPG

  Er zijn vier vrijwilligers gevonden die het personeel van de kinderopvang zullen helpen bij de warme maaltijden op woensdagmiddag en bij het brengen van de kinderen naar de sporthal en omgekeerd.