• Werken Meirlare al klaar

  meirlare.jpgTer hoogte van huisnummer 38 loopt een waterloop onder de baan onderdoor. Deze gemetste doorsteek was verzakt en werd vervangen door een koker. 

  Timing

  De werken vingen aan op dinsdag 1 maart 2016 en zouden 2,5 kalendermaanden in beslag nemen (tegen half mei 2016). Maar goed nieuws: de werken zijn nu al afgerond. Bedankt aan de aannemer voor het vlot verloop van de werken!
   

 • Och mengs...

  Teaser - Och Mengs.jpg“Och Mengs", een thriller/komedie/drama van STANY CRETS, in een regie van Johnny De Meyer.

   

  Och Mengs vertelt het verhaal van Benoit Claessens, “paterfamilias” en seniele, gevaarlijke gek. Op een gure winteravond roept hij zijn kinderen, Agnes, Cyril en Frieda bij zich om zijn testament te bespreken. Zijn kinderen zijn al even van de pot gerukt als Benoit zelf. Leugens, intriges en vooral veel schuldgevoel zijn de hoofdthema's van deze thriller/komedie/drama.

   

  Spelers: Brecht Verschuere, Cedric Grijp, Gaby De Zutter, Saskia Galle, Tim Gijselinck

   

  Speeldata: Vrijdag 1/04, zaterdag 2/04, maandag 4/04, donderdag 7/04 en vrijdag 8/04/2016 telkens om 20.00 uur

   

  Place to be: Sint-Martinusschool, Dreef 47 Zomergem

   

  Kaarten: VVK - € 9.00  -  ADK - € 10.00

   

  Reservatie: Trijs Notte 09 335 49 08 of 0497 831 456                  

  therese.notte@telenet.be of info@kunstveredeltzomergem.be

 • 70 km per uur wordt de norm op gemeentewegen

  70.pngOp de 'gewone' wegen zal je binnenkort maar 70 km per uur mogen rijden. Nu mag je er nog 90 km per uur rijden, maar veelal wordt de snelheid beperkt tot 70 km per uur. Daarvoor moet men na elk kruispunt een bord plaatsen 'verboden 70 km per uur'. Deze borden zullen dus verdwijnen: 70 wordt de norm. In Zomergem zijn er maar een paar straten meer waar men nog 90 mag rijden: bv. Uitgem, een stukje van Leischoot.

  Volgend jaar kunnen we het aantal borden dus snel naar beneden halen.  

  Als alles volgens plan verloopt zal het decreet van minister Weyts ingaan op 1 januari 2017.

 • vrijdag vieren we 50 jaar ziekenzorg Beke in de Priem

  Aan alle medewerkers van harte proficiat voor zoveel engagement, 50 jaar lang!

  50 jaar ziekenzorg Beke.jpg

 • Vandaag speelplein in Twinkel #Oostwinkel

  Patjoepel+ speelt vandaag in Oostwinkel! Er wordt slecht weer voorspeld dus gaan ze naar Basisschool Twinkel! Iedereen is welkom vanaf 9 uur!

 • Fietsroute toont mooie plekjes van ons dorp #zomergem

  Wist je dat de Lieve het oudste kanaal van Vlaanderen is, van die omvang? Meer dan 40 km, lang tussen Gent en Damme. Een snelle vaarverbinding voor Gent richting Het Zwin. Grote delen van de Lieve-bedding zijn overgenomen door het Schipdonkkanaal maar door de gemeenten Zomergem, Waarschoot en Lovendegem ligt de authentieke Lieve nog. We creëerden een fietsroute vanop de markt van Zomergem.

  ontdek Hier de fietsroute

 • samen bouwen, samen hopen #zomergem

  Bedankt aan iedereen om in deze tijden samen werk te maken van ons mooie dorp. Dorpen waar men elkaar kent, samen leeft en zich inzet voor de gemeenschap waartoe men behoort... Dit is ons enige antwoord op wat de afgelopen dagen is gebeurd. Het is een breekbaar antwoord: of zoals ik ergens las: 'samen werk maken van een samenlevingsniveau 4'!