• Hoge levensverwachting in #Zomergem

  De kranten publiceerden vandaag cijfers over de levensverwachting per gemeente. Hier zie je de cijfers voor onze regio (bron: het Laatste Nieuws):

  leeftijd Zomergem.jpeg

 • #Zomergem doet mee aan de fietstelweek

  Van 16 tot 22 september vindt de Fietstelweek plaats (Week van de mobiliteit). Ook Zomergem doet mee. 

  We zullen in september de fietsers tellen die gebruik maken van het nieuwe fietspad in Stoktevijver. Fietsberaad Vlaanderen, provincie en AWV plaatsen de telslangen.

   

  monument Stoktevijver2.jpg

 • Nieuw bord in verkaveling Rijvers

  Bij het in- en uitrijden van de verkaveling in Rijvers komen er nieuwe borden met een plattegrond met de straatnamen op van de nieuwe wijk. 

 • Wegmarkeringen verhogen verkeersveiligheid in #Zomergem

  Het schepencollege stelde een firma aan om vanaf 21 september belijning op onze wegen aan te brengen. Dit moet voor de donkere dagen zorgen voor een grotere verkeersveiligheid. 

  We maken zoals de afgelopen twee jaar er gebruik van om ook enkele zaken rond verkeersveiligheid extra aan te pakken. Begin augustus zitten we met de mensen van Zomergem Boven samen om de verkeersveiligheid daar te bekijken. Dit is een druk punt. Door betere belijning hopen we dit plein visueel overzichtelijker te maken. We willen dit eerst voorleggen aan de inwoners. 

  Bron foto: "Zomergem-Boven" by Madob-HaKi - Eigen werk. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zomergem-Boven.jpg#/media/File:Zomergem-Boven.jpg

   

  800px-Zomergem-Boven.jpg

   

 • Projecten vanuit plattelandsfonds Vlaanderen voor #Zomergem goedgekeurd.

  vooruit.jpgDe Vlaamse Regering keurde twee projecten goed vanuit het plattelandsfonds voor onze gemeente. 

  1) Aanleggen van een voetpad in de Tulpenlaan. In de omgeving van de sporthal en de bib ontbrak daar nog een stuk voetpad, zodat voetgangers en minder mobiele mensen deze publieke plaatsen moeilijker konden bereiken. 

  2) Herstel Bevrijdingsstraat: deze weg naar het recyclagepark ligt er niet goed bij. We willen het asfalt herstellen.

  De Vlaamse Regering trekt er ongeveer 99 000 euro voor uit. De rest legt de gemeente bij.   

 • We all love running in #Zomergem

  Op 15/08 staat de 2e editie van de Zomergem Run op de loopkalender. 

  Inschrijvingen kan door een e-mail te sturen naar info@weallloverunning.be met vermelding van naam, adres, tel.nr., club en afstand.

  Alle afstanden (5K / 10K / 20K / 30K) starten om 10u30. Voor de 5km betaal je 4 euro (5 euro dag zelf), voor de andere afstanden 8 euro (10 euro dag zelf).
  De organisatie zorgt voor bewaarplaats van de sporttassen, douches, een schitterend loopkader, een mooie gift na de loop en een goede bevoorrading !

  we all love running.jpg

 • Nieuwe glasbol aan het Motje

  Het schepencollege zal een extra glasbol laten plaatsen aan Motjesbrug. Die is vaak vol. We hopen zo het zwerfvuil rond de bollen ook te verminderen. sluikstort glasbol.jpg