• Nieuwe infogids geeft overzicht ruime dienstverlening #Zomergem

  In het kader van de vernieuwing van de gemeentelijke communicatie zet Zomergem in op digitale communicatie. Tegelijk blijven we aandacht besteden aan gedrukte media en communicatie. Met een brede mix van middelen hopen we alle inwoners te bereiken en streven we er omgekeerd ook naar dat de inwoners vlot de weg naar de gemeentelijke diensten vinden.

  In dat kader geeft de gemeente een gloednieuwe infogidsuit. In de gids bundelen we alle gegevens over de gemeentelijke dienstverlening, het gemeentebestuur en de adviesraden. Een handige alfabetische trefwoordenlijst maakt de lezer wegwijs in administratieve zaken.

  Dankzij de samenwerking met een uitgeverij, die via advertentiewerving de nodige budgetten heeft verworven, kunnen we deze gids gratis laten drukken en in alle brievenbussen van de gemeente laten bezorgen. Dit betekent een besparing van € 9000.

  Extra exemplaren zijn beschikbaar in het gemeentehuis.

 • Opening nieuw magazijn


  Vrijdag werd het nieuwe gemeentemagazijn ingehuldigd in aanwezigheid van het gemeentebestuur en de medewerkers van de technische dienst. Tot voor kort huurde het gemeentebestuur een loods op de vroegere site van Aclagro. Deze loods huurden we omdat het oude 'steenkot' werd afgekeurd en afgesmeten moest worden omdat er o.a. asbestplaten waren, het gebouw aan het instorten was...

  Het nieuwe magazijn is gebouwd achter de brandweerkazerne, naast de bestaande loods van de technische dienst.

  Het magazijn biedt plaats aan het wagenpark van de technische dienst en behelst een oppervlakte van ongeveer 490 m². Om het ontwerp aan te sluiten bij de bestaande gebouwen op de site, kozen we voor een industriebouw met silexpanelen en wijnrode geplooide platen, conform de brandweerkazerne. Aan de voorzijde bevinden zich zes kleurrijke sectionaalpoorten, zichtbaar vanaf Vaart Links.

  Er is gekozen voor een sobere uitvoering.

  Lees meer...

 • Nieuwe vormgeving blog

  Al negen jaar probeer ik u via deze blog te informeren. Vanaf vandaag zit hij in een nieuw kleedje. De blog moet toelaten om hem ook beter te lezen op tablets en gsm's. Ik dank de meer dan 300 000 bezoekers en hoop dat de nieuwe aanpak in de smaak valt van de trouwe bezoekers.

 • Adolf Lievensstraat verboden zwaar vervoer

   

  In het begin van de Adolf Lievensstraat is de weg smal. Op het kruispunt Adolf Lievensstraat en Kerkstraat is het moeilijk om vrachtwagens te laten uit- of inrijden in de Adolf Lievensstraat. Er komt een verbodsbepaling voor bestuurders van voertuigen boven 3.5 ton in de Adolf Lievensstraat met uitzondering van plaatselijk verkeer.

 • Geslaagde editie kanaalfeesten 2015 #Zomergem

  Op 24 mei waren er terug kanaalfeesten. Het werd een zeer geslaagde editie.


 • NH90 van verbroederingseenheid #Zomergem inwerking gesteld

  Woensdag was ik als burgemeester samen met de voorzitter van het verbroederingscomité en zijn echtgenote aanwezig op de inwerkingtreding van de NH90. We zijn al jaren als gemeentebestuur verbroederd met het 18de.

  Een demonstratie in Bevekom, voor de lens van ontelbare Europese spotters, was het orgelpunt van de eerste operationele opwerkingsfase van de NH90.
  Dankzij de waaier aan mogelijkheden van deze multirole helikopter, kunnen heel wat tactische toepassingen, ter ondersteuning van andere defensiecapaciteiten, worden uitgevoerd. Zoals de inplaatsstelling van artilleriestukken, de inzet van special forces of het transport van force protection eenheden. In de komende maanden doorlopen de bemanningen de volgende fases, nodig voor de volledige operationele capaciteit van het toestel.