• Speel buiten, zeker op 1 april...

  Op woensdag 1 april is het weer Buitenspeeldag!

  Naar televisie kijken zal toch niet lukken want Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM gaan die namiddag alle drie op zwart. Zo geven ook zij een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Gelukkig hoeven de Zomergemse kinderen zich niet te vervelen want de gemeentelijke jeugddienst, jeugdraad en kindergemeenteraad zorgen er voor dat alle kinderen samen buiten kunnen spelen.

  Alle kinderen zijn welkom op woensdag 1 april van 14.00 u. tot 17.00 u. aan de jeugdsite in de Hofbouwstraat. Daar kunnen ze in een verkeersvrije straat voluit spelen. Er is allerhande speelmateriaal (springkasteel, go-carts, enz.) voorzien maar de kinderen mogen zeker en vast ook hun eigen fiets, step, skateboard, enz. meebrengen. Er kan ook tegen een prijsje iets gegeten en gedronken worden. Ook ouders zijn meer dan welkom voor een gezellige babbel. De buitenspeeldag is een open activiteit waar kinderen vrij in en uit kunnen lopen.

  De Buitenspeeldag is een initiatief de kindergemeenteraad in samenwerking met de gemeentelijke jeugddienst en  jeugdraad.

 • Vette veemarkt breekt record

  De vette veemarkt was ondanks het slechte weer een groot succes. Met 48 vette dieren, braken we een record. Zover ons geheugen reikt, waren er nog nooit zoveel vet rundvee.

   

  Kampioen van de markt is Leonard Bertrand uit Pondrôme.

  Zomergems kampioen van de markt is Marc De Clerck.

   

  Grote dank u wel aan iedereen die hier aan heeft meegewerkt!foto vvm 2015.jpg

   

 • Cinemastraatje werken

  Na jarenlange ellende starten in mei de werken in het Cinemastraatje. Donderdag was er infoavond voor de inwoners.

  foto cinemastraatje.jpgtiming cinemastraatje.jpg

 • Kerkfabrieken zuiniger in #Zomergem

  De kerkfabrieken kregen in 2014 een lagere toelage vanuit de gemeente. Ze hadden dit zelf voorgesteld. Bij het bekijken van de rekeningen, blijkt nu dat men zelfs nog zuiniger heeft gewerkt dan eerste gepland. We willen de kerkfabrieken bedanken voor hun vrijwillige inzet om het historisch erfgoed van onze gemeente goed en efficiënt te beheren.

  Zo heeft de kerkfabriek Sint Martinus Zomergem 36.812 euro minder uitgegeven dan oorspronkelijk gepland,  Sint Maurus Beke 11.892 euro en Sint Gangulfus Ronsele 17.866 euro.

  De gemeenteraad keurde dan ook deze rekeningen goed. Dit is een goede zaak voor de gemeentefinanciën. Terug besparingen die de mensen niet voelen, maar die wel zorgen dat de gemeente stap voor stap financieel gezonder wordt.

  De kerkfabriek van Oostwinkel volgt nog.

 • Goedkeuring omzetting GESCO's in gewone contracten

  Jaren terug kregen de gemeentebesturen van de Vlaamse overheid jaarlijks een premie voor heel wat mensen die voor de gemeente werkten. Vlaanderen stopt met de GESCO-subsidies. We krijgen vanaf nu 95% van deze subsidies. We zullen ook een hogere werkgeversbijdrage moeten betalen op het brutoloon. Zo wentelt de hogere overheid terug twee besparingen af op de gemeentebesturen.

  Gisteren keurde het schepencollege van Zomergem de omzetting van de GESCO-contracten in gewone arbeidscontracten goed. In totaal gaat het voor het gemeentebestuur over 30 personeelsleden. Het OCMW-bestuur moet dezelfde oefening doen.

 • Bredenwegel aangepakt in #Zomergem

  De Bredenwegel is de wegel tussen het André Claeyspark en de Hulsemstraat. Deze wegel lag er slecht bij: hij was toegegroeid, er was spoorvorming waardoor het moeilijk fietsen was.

  De technische dienst heeft de afgelopen weken deze wegel aangepakt. Men graafde een stuk af, zorgde dat alles effen ligt. Men voert nog schorris bij aan zodat de wegel ook verhard is. Zo ligt hij er terug fietsklaar bij.

 • CM verbouwt in #Zomergem

  De CM zal een volledige nieuwbouw optrekken in de Lt. Dobbelaerestraat. Daarvoor moet het huidige gebouw gesloopt worden. We zijn blij dat CM voor Zomergem verder blijft kiezen en kijken al uit naar het resultaat. Succes!