• Presentiegelden gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening naar beneden

  De leden van de Gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) zullen minder presentiegelden krijgen.

  Met ingang van 1 januari 2014 wordt aan de leden en de voorzitter van de Gecoro Zomergem een presentiegeld toegekend van 50 euro.

  Dit voorstel kwam er na het afpolsen met de leden en de voorzitter van de Gecoro.

  Vroeger bedroeg dit 75 euro en voor de voorzitter het dubbele. De voorzitter verdient vanaf nu evenveel als de leden.

 • Vrederechter Zomergem krijgt groter kanton

  Bij koninklijke besluiten van 6 januari 2015 is de heer K. De Greve, vrederechter van het kanton Zomergem, benoemd tot vrederechter van het eerste kanton Gent. Hij is, in subsidiaire orde, benoemd tot vrederechter in elk kanton van het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

 • De Lijn bekijkt verlichting stelplaats #Zomergem

  We schreven de Lijn aan met de vraag om de verlichting op de stelplaats van de Lijn in Zomergem te bekijken. Van honderden meters ver ziet men de busstelplaats 's nachts door de energieverslindende verlichting. We kregen het bericht dat de Lijn dit zal bekijken en aanpassen waar mogelijk.

 • Laatste oefening brandweersecretaris Chris Batsleer

  Gisteren was er de maandelijkse oefening van de brandweer. Voor de korpssecretaris Batsleer was het een heel bijzondere oefening. Het was zijn laatste oefening.

  De oefening vond plaats in de kleuterschool van Ronsele. Chris woont twee huizen verder. Hij kreeg als opdracht om geblinddoekt drie vermisten in het gebouw te zoeken. Nadat hij dit gedaan had, mocht hij zijn blinddoek afdoen. Buiten stond een erehaag van de brandweermannen. De drie vermisten bleken zijn vrouw en kinderen te zijn.

  Nogmaals dank Chris voor je jarenlange inzet!

  Foto: Chris: zesde van links

  Chris Batsleer afscheid.jpg

 • pastoor Karel Tieleman gestorven

  Vrijdag is pastoor Karel Tieleman gestorven. Hij verbleef de laatste maanden in het woon- en zorgcentrum in Zomergem. Daarvoor woonde hij in de Dekenijstraat.

  Pastoor Tieleman is een bekend gezicht in Zomergem.

  Hij stond mee aan de wieg van het parochiaal centrum, waarvoor hij zich hard heeft ingezet als medepastoor van Zomergem

   

   

   

   

   

  Hij werd tot priester gewijd te Gent op 26 augustus 1956.

   

  Subregent op het Heilige Maagdcollege te Dendermonde, 1956.

   

  Medepastoor te Landegem, 1962.

   

  Medepastoor te Zomergem, 1971.

   

  Pastoor te Nevele, 1981.

   

  Eervol op rust te Zomergem sinds 1998.

   

   

   

   

  De laatste jaren was hij pastoor-emeritus in Zomergem, waar hij genoot van een rustige oude dag en nog heel veel zieken bezocht.

  Zijn uitvaart is zaterdag om 11 uur in de dekenale kerk. Pastoor Tieleman werd 85.

  Op de foto zie je hem tweede van rechts, tijdens één van zijn laatste publieke optredens: de jaarlijkse viering aan het kruis tijdens Hoetselkermis 2014.

  pastoor Tieleman.jpg

 • Nieuw informatiemagazine #Zomergem #Zomerzine

  Op dinsdag 27 januari verschijnt het allereerste ZomerZine, het gloednieuwe gemeentelijke infomagazine van Zomergem, het warmste dorp. Tien keer per jaar valt dit tijdschrift in elke brievenbus van Zomergem, Oostwinkel, Beke en Ronsele. In de zomer vullen we deze magazinereeks nog aan met een speciale editie voor de zomerkermis en een vakantiekrant.

  Dit magazine telt dubbel zoveel pagina's en zal in kleurendruk verschijnen. Toch zal het in het totaal minder kosten.

   

   

  ZomerZine geeft nog steeds degelijke informatie over de gemeentelijke dienstverlening en het beleid. Maar ZomerZine biedt de lezers ook heel wat te lezen over het reilen en zeilen in onze bruisende gemeente. De krant biedt in zijn geheel een mix van zakelijke info, beleidsinfo en luchtige artikels met onze inwoners in een hoofdrol. Elke maand publiceren we een interview met een bijzondere inwoner. We gaan in gesprek met een dorpsgenoot die werkt aan een interessant project, een vrijwilliger die zich inzet voor ons rijke verenigingsleven, een verdienstelijk sporter of een Zomergemnaar met een markant verhaal. In elk nummer van ZomerZine stelt de BIB-bezoeker van de maand zijn of haar favoriete boeken voor. Dit doen we omdat het niet alleen het gemeentebestuur is dat het dorp vorm geeft, maar alle inwoners  werken samen aan dat warme dorp. Bruisend Zomergem heeft heel wat te bieden en het is de uitdaging voor ZomerZine om dat te vertalen naar een magazine.

   

 • Besparingen de Lijn en invloed op #Zomergem

  We klopten bij de Lijn aan om meer informatie te krijgen i.v.m. mogelijke besparingen in landelijke gebieden. De directeur van de Lijn Oost-Vlaanderen meldt ons dat de besparingen op het aanbod de laatste pijler zijn in het pakket maatregelen die de Lijn uitwerkt. In eerste instantie bekijkt men of er bijkomende ontvangsten kunnen zijn en of er op hun eigen uitgaven kan bespaard worden.

  Daarnaast bekijkt men ook mogelijke pistes voor besparingen op het aanbod. Welke impact die voor onze gemeente hebben is nog niet duidelijk.

  De Lijn wil er alles aan doen om onze inwoners te ontzien. De Lijn bekijkt welke ritten er op zondag in heel Vlaanderen zeer laag bezet zijn (voornamelijk voor 10 uur en na 19 uur). Goed gebruikte ritten blijven sowieso gespaard.

  De Lijn zal ons zo snel mogelijk informeren van zodra ze zicht hebben op de impact voor onze gemeente.