• Korteboeken binnenkort terug open #zomergem

  Korteboeken kreeg een nieuwe asfaltlaag. Dit kostte 200 000 euro. We dienden een project in bij de Vlaamse overheid. Zij keurden dit goed via het plattelandsfonds. Zo kost dit het gemeentebestuur niks. We blijven investeren, via een creatieve manier.

  De verkeersdrempels worden ook teruggeplaatst. Dit kan nog even duren.

 • Opendeur brandweer succes

  Gisteren was er veel volk tijdens de opendeur van de brandweer Zomergem. Een grote dank u wel aan iedereen van ons brandweerkorps voor deze geslaagde dag, maar ook en vooral voor hun dagelijkse inzet om als vrijwilligersploeg steeds klaar te staan voor onze veiligheid.

  opendeur brandweer.jpg

 • Drukke namiddag: opendeur brandweer en dag van de landbouw in Oostwinkel

  Deze namiddag kan je nog naar de opendeurdag van de brandweer.

  In Oostwinkel organiseert de landelijke gilde de boerenmarkt.

 • Nieuwe zaak in #Zomergem

  Na het hamburgerrestaurant op de Markt en de broodjeszaak in de Dreef is er vandaag de derde eetgelegenheid geopend in Zomergem op enkele maanden tijd.

  Vanaf nu kan je in de Dreef ook terecht voor pizza's in pizzazaak Vanesa.

 • Kleitstraat terug open

  De Kleitstraat is een uur geleden terug open gezet. We hebben de kasseien aan het begin van de straat herlegd. Er is ook een stuk voetpad hersteld.

  Vandaag heeft ook een gespecialiseerde firma de bomen in de straat gesnoeid.

  3356697149.jpg

 • Opendeur brandweer #zomergem

  De brandweer van Zomergem zet de deuren van de kazerne open op zondag 21 september van 10.00 u. tot 18.00 u, in samenwerking met het Rode Kruis. Je kan een tentoonstelling van brandweermateriaal bekijken, infostands bezoeken en demonstraties bijwonen.

  Voor de jeugd is er doorlopend kinderanimatie en in de namiddag een rondrit in een brandweervoertuig.

 • Energieschaarste #zomergem

   


  De gemeente Zomergem kreeg van de gouverneur de lijst met straten die mogelijk afgeschakeld worden bij elektriciteitsschaarste. De eventuele afkoppeling van het elektriciteitsnet zal gebeuren in 6 schijven, te beginnen met schijf 6. In Zomergem bevinden zich 25 van de 97 elektriciteitscabines in deze schijf. De 25 cabines staan in Zomergem zelf. De deelgemeentes Ronsele, Oostwinkel en Beke blijven buiten schot.


  Volgende straten worden mogelijk afgeschakeld:


  Adolf Lievenstraat, Andre Claeyspark, Bauwerwaan, Berkenstraat, Biesbilske, Blauwerstraat, Boven, Calangebos, Daalmstraat, Dekenijstraat, Durmstraat, Geetdam, Gentweg, Guido Gezellestraat, Haagstraat, Hendrik Claeysstraat, Hoetsel, Hogenbrand, Kerkstraat, Klein Amerika, Kleitstraat, Koning Leopold III Laan, Maarten Steyaertplein, Markt, Molenpark, Molenstraat, Nekke, Prieelke, Reeuwstro, Rijvers, Rohoek, Schuthof, Spinhoutstraat, Uitgem, Weldadigheidstraat, Zandstraat

  Eandis kan geen volledige zekerheid geven dat het deze straten zullen zijn, aangezien het ook voor hen eventueel de eerste keer zou kunnen zijn.

   


  In geval van elektriciteitsschaarste zal ook de gemeente Zomergem de bevolking zo snel mogelijk en via zoveel mogelijk kanalen informeren, sensibiliseren en bijstaan.


   


  Reden tot paniek is er niet. In eerste instantie wordt aan de inwoners gevraagd om minder energie te verbruiken. Iedereen kan zijn steentje bijdragen om het elektriciteitsverbruik te beperken en zo de bevoorrading in geval van schaarste te garanderen. Beter voorkomen dan genezen!


  Het is hoe dan ook nuttig dat alle inwoners voorzorgen nemen en eens bekijken welke maatregelen ze kunnen treffen in hun eigen omgeving. Een totale black-out zou immers ook de andere straten treffen. Laat ons hopen dat het zover niet komt.