• Tafeltennisclub #Zomergem opent bijna op nieuwe locatie

  De tafeltennisclub is al jaren op zoek naar een vaste stek. Het gemeentebestuur heeft een erfpachtovereenkomst ondertekend met de club. Zo kunnen ze de oude Oepites gebruiken. De oude Oepites stond leeg n.a.v. de verhuis van de KSJ naar hun nieuwe lokalen. Door deze overeenkomst moet het gemeentebestuur niet instaan voor het verder onderhoud van het gebouw, blijft dit gebouw toch bestaan (veel KSA-ers, VKSJ-ers en KSJ-ers hebben hier heel wat herinneringen aan of bouwden dit zelf) en kan de KSJ de garage nog gebruiken als opbergplaats.

  Op 5 september gaat dit gebouw open. Dikke proficiat aan de club met de renovatie. Heel veel uren vrijwilligerswerk zijn hier in gekropen om van dit jeugdlokaal een clublokaal voor de tafeltennis te maken.

  TTC.jpg

 • Muna krijgt song

  De Zomergemse Muna krijgt nu ook in het buitenland aandacht. Muna strijdt moedig tegen kanker. Dave Copp bracht deze song uit. Je kan hem kopen via iTunes. De opbrengst gaat naar de actie t.v.v. Muna.


  Dit kreeg ook aandacht van een Amerikaanse internetradio:

   

  This song is dedicated to Muna, who is a 7 year old Belgian girl fighting liver cancer. ‘Mi Guitara’ is a deep house track about feeling happiness and joy, especially when you hear the sounds of guitars and violins. This is our musical expression of the feelings experienced when I first saw the dedication in young Muna to fight this disease. Her positive mind in a time like this is such an inspiration to us all. When Muna had first heard the track, it made her feel overjoyed with happiness. This is our tribute for Muna, to bring more awareness and raise money for her to be able to continue fighting her cancer. Let us pray to God that he gives her the strength to carry on and continue being a strong reminder to us all that life is too short. I ask our DJ friends to play and share this record for this special young girl and everyone who is fighting this terrible disease. SHARE THE LOVE!!! This track is written and produced by Dave Copp & Yann Sub.

   

  http://connectedradio.net/news/music/mi-guitara-a-song-dedicated-for-a-greater-cause
  Muna's track "mi guitara" krijgt mooi artikel op Amerikaanse Radiozender!!! WAUW

 • Rondvaart in de haven van Gent

  Rondvaart in de haven van Gent

  Havenbezoek met het unieke havenjacht de “Jacob van Artevelde”

   

  Zaterdag 20 september 2014 stipt om 14 uur

  Vertrek en aankomst: Bezoekerscentrum Haven Gent

  Rigakaai Gent (rechtover de WEBA)

  Deelname: 5 euro (kids -12 jaar gratis)

  Carpoolen: samenkomst aan de bibliotheek, Den Boer, 15  om 13.00 uur

   

  Onder leiding van een deskundige gids ontdekken we gedurende twee uur de Gentse haven als een van de toegangspoorten tot Europa.

  Het jacht vaart helemaal tot aan het Kluizendok en terug langs dokken en kaaien met zeeschepen die van over heel de wereld afmeren. Binnenvaartschepen die laden en lossen. Onderweg zien we tal van chemische bedrijven, Euro-Silo, de Enso papierfabriek/Langerbrugge, terminals met fruitsap voor heel Europa, de Volvo fabriek, biobrandstofbedrijven, de elektriciteitscentrale van Electrabel, het Mercatordok waar enorme zeeschepen met rollend materieel op en af naar Scandinavië vertrekken, ArchelorMittal en tal van andere overslagkades.

  Dit bezoek kan ook probleemloos als familie uitstap!

  Inschrijven  voor donderdag 18 september

  telefonisch naar Gilbert Boone 09/372 74 47

 • Klaar voor de start #zomergem

  De vakantie zit er bijna op. Ik wil alle vrijwilligers van jeugdverenigingen, de medewerkers van de kinderopvang, sportdienst... bedanken die er voor gezorgd hebben dat de kinderen een schitterende tijd beleefden deze vakantie.

  Voor 1 september zullen we de fietspaden nog eens geveegd hebben zodat men ook met de fiets naar school kan. Bedankt aan de technische dienst/groendienst om dit te doen!

  Borstelen fietspaden aug 2014 (4).jpg

 • nieuwe zaken in #zomergem

  Volgende maand kan je in Zomergem terecht in een nieuwe soep- en broodjeszaak in de Dreef. Die komt op de locatie waar vroeger Hebbeding was.

  Ondertussen is vorige week Modern Shoe terug open gegaan. Na jarenlange inzet van Carine Leliaert (nu op pensioen) is deze schoenenzaak terug open met een nieuwe uitbaatster.

  En in september opent er ook een kapperszaak in de Adolf Lievensstraat. Het gaat om de zaak New Fashion uit de Dekenijstraat die verhuist naar een nieuw opgericht gebouw.

 • aanpak problematiek energieschaarste #zomergem

  Van de gouverneur kregen we het bericht dat hij de burgemeester begin oktober (!) zal informeren over de energieschaarste en de mogelijke gevolgen voor de gemeenten.

  Van Eandis kregen we volgende mededeling:

  De voorbije dagen was er grote mediabelangstelling over mogelijke stroomonderbrekingen deze winter als gevolg van het tijdelijk stilleggen van enkele nucleaire centrales (Tihange 2, Doel 3 en nu ook Doel 4).

  In geval van een uitzonderlijke koude winterperiode over heel Europa kunnen maatregelen worden genomen in het kader van het zogenaamde afschakelplan:

  • In eerste fase zal de transmissienetbeheerder Elia er natuurlijk alles aan doen om de nodige productiecapaciteit te voorzien.
  • In een tweede fase worden maatregelen genomen die de vraag naar elektriciteit doen verminderen (bv. beperking van het gebruik van elektriciteit voor bepaalde doeleinden).
  • Indien deze maatregelen niet voldoende zouden blijken, kan Elia op vraag van de minister van Economie – Energie, bepaalde grote afnemers voor beperkte tijd afkoppelen van het net.
  • Indien ook dit niet voldoende zou zijn, kan de minister beslissen om het afschakelplan voor de distributienetbeheerders op te starten.

  Concreet wordt bij de activering van het afschakelplan steeds een federale en provinciale crisiscel opgestart. De coördinatie van de communicatie naar de gemeenten en de klanten verloopt daarbij steeds via deze crisiscellen.

  Zit je met vragen over storingen, defecten, werkzaamheden, ...?

  Het callcenter van Eandis en TMVW, 'De Stroomlijn' genaamd (www.destroomlijn.be), is permanent (24 op 24 en 7 op 7) beschikbaar voor alle vragen over storingen en defecten op het elektriciteitsnet (078 35 35 00) en in geval van gasreuk (0800 65 65).

 • Snelheid Ronsele #Zomergem

  De mobiele flitspaal stond in Ronsele drie dagen dag en nacht te flitsen. Over het algemeen houden de mensen zich aan de snelheid. De gemiddelde snelheid lag op zo'n 44 km per uur (in een zone van 50 km per uur).

  Enkele vragen en antwoorden op een rijtje.

  1) Doet de gemeente dit om hun kas te spijzen?

  Neen. De opbrengst van de boetes gaan immers naar de federale staat (het zogenaamde boetefonds). Ons doel: de echte snelheidsduivels vatten (sommigen reden bijna 100 km/uur). Als je met hoge snelheid over de kasseien dokkert, maakt dit heel veel lawaai en ben je een gevaar voor mensen die bv. de Eikendreef willen uitrijden. Onze doel is een leefbare en veilige buurt. Het was een proefopstelling, waarbij we gratis gebruik mochten maken van deze mobiele flitspaal.

   

  2) Wat met mensen die net iets te snel reden?

  De snelheid wordt gecorrigeerd tot 57 km per uur. Wie dus net 52 km per uur reed wordt niet beboet. Zo ontsnappen er 535 mensen aan een boete. Via de kranten, AVS en de sociale media was iedereen ook verwittigd. Het is echt de bedoeling om de mensen die echt te snel te rijden, aan te manen om veiliger te rijden. Als je tegen 60 km per uur over de kasseien dokkert, maakt dit veel meer lawaai, dan aan 40.

  3) Wat zijn de resultaten?

  160 mensen reden tussen de 57 en 60 km per uur.

  179 tussen de 61 en de 70 km per uur.

  36 tussen de 71 en 80 km per uur

  7 tussen de 81 en 86 km per uur

  6 chauffeurs reden meer dan 86 km per uur

  Voor de vrachtwagens hadden we één chauffeur die tussen de 57 en 60 reed en 2 tussen de 61 en 70.