• Oude melkerij in #Zomergem

  In het Meetjesland waren er verschillende melkerijen waar de boeren hun melk naartoe brachten. Soms werd de melk door 'de melkfabriek' opgehaald bij de boeren. Ook in Zomergem was er in de jaren '50 een melkerij, in de wijk Motje. Op de achtergrond is de tuinwijk te zien.

  Bron: http://www.erfgoedbankmeetjesland.be/erfgoed/5236-oude-melkerij-van-zomergem?type=recent

  oude melkerij Zomergem.jpg

 • #Zomergem aangeprezen om er te komen wonen

  Vandaag aangenaam verrast door deze immo-site:

  Immo in Zomergem: betaalbaar wonen in het idyllische Meetjesland!

  Geschreven door Renaud Chaudoir op 29 juli 2014

   

  Goed wonen is méér dan betaalbaar wonen. Factoren zoals bereikbaarheid, comfort en levenskwaliteit zijn minstens even belangrijk. Maar waar vind je vandaag de dag nog een woning die op alle criteria even goed scoort? Het antwoord op die vraag zit verscholen in Meetjesland, en meer bepaald in Zomergem. Deze Oost-Vlaamse gemeente heeft alles in huis om van je woonproject een droomproject te maken. Ontdek hier alle troeven van immo in Zomergem!

   

   

  Immo in Zomergem, dat is wonen in het groen

  Zomergem is een charmante gemeente die amper 8.000 inwoners telt. Ze staat dan ook garant voor rust en gezelligheid. Maar verwar die kalmte niet met verveling. Zomergem bruist van het leven en is ook nog eens omgeven door prachtige natuur. We zijn hier namelijk te midden van het Meetjesland. Deze idyllische regio tussen Gent en Brugge spreekt elke natuurliefhebber tot de verbeelding. Je vindt er kreken, polders, bossen en kanalen waarlangs het heerlijk fietsen of wandelen is. Ideaal om tot rust te komen na een slopende werkweek! Immo in Zomergem staat dan ook garant voor een woonomgeving waar stress en sleur smelten als sneeuw voor de zon.

  Prima ligging zonder toegevingen

  Het grote voordeel van Zomergem is dat de rust en natuurpracht niet gelijkstaan aan onbereikbaarheid. Integendeel, Zomergem ligt op amper 15 kilometer van Gent en ook Brussel en Antwerpen bevinden zich op minder dan een uurtje rijden. Ideaal voor pendelaars of liefhebbers van grootstedelijke geneugten zoals opera, theater of musea. En dat is net het leuke: je kunt perfect genieten van een dagje shoppen of cultuur en een halfuur later thuiskomen in idyllisch decor. Het beste van twee werelden!

  Wonen in Zomergem: geen voorrecht voor de happy few

  Wie overweegt om vastgoed te kopen in Zomergem, heeft de keuze uit een bijzonder divers aanbod. Van alleenstaande villa’s tot gezellige rijhuizen en startersappartementen… Je hebt er alles. Op die manier vindt iedereen zijn gading, grote én kleine budgetten. De gemiddelde woningprijs ligt er rond de 229.000 euro, maar uiteraard hangt veel af van het type vastgoed. De rode draad? Een prima prijs-kwaliteitverhouding!

  Bron: http://www.logic-immo.be/nl/immo-nieuws/immo-in-zomergem-1657.html

 • Terug uit vakantie en nieuwe Vlaamse regering

  Ik ben net terug van een ontspannende vakantie. En kijk, er is een Vlaamse regering.

  Ik nam al eens vlug het regeerakkoord door.

  Gemeenten worden niet verplicht, maar wel gestimuleerd om te fusioneren (ze krijgen een financiële bonus).

  De verschillende sectorsubsidies (cultuur-, jeugd-, sport- en ontwikkelingssamenwerking) stoppen te bestaan en gaan over in de grote pot van het gemeentefonds, waardoor de gemeenten meer eigen accenten kunnen leggen en meer autonomie krijgen.

  De OCMW's worden volledig geïntegreerd in de gemeentebesturen.

  Bij sportinfrastructuur krijgt de zwembadproblematiek prioritaire aandacht. Dit vanuit een visie van samenwerking en cofinanciering.

  Nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur moeten multifunctioneel zijn en ter beschikking staan van de lokale gemeenschap en in de vakantieperiodes van de jeugd-, sport- en speelpleinwerking.

  Het plattelandsfonds wordt geïntegreerd in een nieuw investeringsfonds.

   

 • Pastoor Oostwinkel verhuist #zomergem

  De gemeente Zomergem heeft een nieuw onderkomen gevonden voor Maurice Baeckelandt, de pastoor van Oostwinkel.

   

  Hij verhuist naar een splinternieuwe woning in het dorp. ‘Een gelukkige pastoor behoudt hierdoor het zicht op ‘zijn’ kerk’, zegt schepen van Kerkfabrieken Luc Lampaert (CD&V).

  ‘De huidige, grote pastorie is niet meer aangepast aan het leefcomfort van één persoon alleen en het onderhouden van de zeer mooie tuin vraagt te veel inspanningen. De pastoor kan nu genieten van een ruime, moderne maar kleinere woning midden in het dorp, tussen zijn mensen waar hij zoveel van houdt.’

  Door de verhuizing van de pastorie kan de gemeente nu de pastorij te gelde maken. Alle patrimonium dat niet of verre van optimaal gebruikt wordt en de gemeente toch alleen maar geld kost, wil Zomergem verkopen.

  Bron: CTE - Het Nieuwsblad

 • Op zoek naar brandweerman #Zomergem

  Ooit al gedroomd om brandweervrouw of brandweerman te worden?

  Klik dan door naar volgende link: http://www.zomergem.be/bestuur/vacatures.aspx

   

 • Meer vergunningen in 2013 #zomergem

  De ambtenaren van de dienst ruimtelijke ordening werkten hard verder in 2013. Ze leverden 171 stedebouwkundige vergunningen af. Dit is een stijging met 29: met 15 extra vergunningen voor landbouwbedrijven en handel of KMO-ruimtes t.o.v. 2012, ondanks de crisis.