• Ongevallenstatistieken in #Zomergem 2013

  Elk ongeval heeft een grote impact op een mensenleven. Ondertussen zijn de ongevallenstatistieken voor 2013 bekend voor onze gemeente.

  We zien een daling tegenover 2012. Ik hoop dat we ook dit jaar van al te groot leed worden gespaard.

  - Ongevallen met stoffelijke schade daalden van 112 naar 89

  - Ongevallen met lichamelijk letsel: 13 (29 in 2012)

  - Ongevallen met zwaar gewonden: 1 (1 in 2012)

  - Ongevallen met lichtgewonden: 15 (27 lichtgewonden)

   

   

   

 • Weinig mensen van vreemde herkomst in #zomergem

  Met 4,4% mensen van vreemde afkomst scoort Zomergem het laagst van al in onze regio. We hebben  358 mensen van vreemde afkomst. Ook Aalter en Nevele scoren onder de 5%. Dit cijfer op zich zegt weinig: meer info vind je dan ook op nieuwsblad.be/herkomst of in het rapport van Binnenlandse zaken voor mensen die hier meer over willen weten.

 • Geslaagde nieuwjaarsreceptie CD&V #zomergem

  Zondag mochten we meer dan 150 mensen verwelkomen op onze nieuwjaarsreceptie. Ook volksvertegenwoordigers Robrecht Bothuyne en Veli Yuksel kwamen langs. Ik blikte kort terug op het afgelopen jaar via een filmpje en keek hoopvol vooruit: samen met alle positieve mensen bouwen we samen aan het warmste dorp van Vlaanderen. CD&V kiest dan ook voor een warm en positief engagement tegenover koele critici die gewoon langs de lijn staan roepen. Wij zijn geen roepers, maar doeners.  

  Bedankt aan de werkgroep voor de verzorgde receptie!

  2014-01-26 12.06.30.jpg

   

 • Activiteit Beekse bib

  Elke eerste zondag van de maand zal BBF, tijdens de openingsuren van de bib, een activiteit organiseren voor kinderen. Om deze activiteiten financieel mogelijk te maken zal er in de bib een koopjeshoek ingericht worden. Dit is een hoekje met tweedehandse boeken en gezelschaps...spelletjes in nog goede staat, die voor een prikje verkocht zullen worden. De opbrengst gaat naar BBF. Heb jij zin om eens te komen kijken naar de koopjeshoek, of heb jij boeken, gezelschapsspelletjes of dvd's die je niet meer nodig hebt? Kom dan eens langs tijdens de openingsuren van de bib. Elke woensdag van 13.30 uur tot 15.30 uur of de eerste zondag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur. Voor meer info kan je steeds terecht op bibbeke@zomergem.be.

 • Bedankt voor bronzen medaille burgemeesterrapport!

  Blij met bronzen medaille: stimulans om hard te blijven werken

  Vandaag kreeg ik mijn eerste rapport als burgemeester in het Nieuwsblad. Met 73% haal ik de derde plaats van de burgemeesters uit onze regio. Ik ben trots, maar blijf bescheiden: het is een stimulans om in harde tijden verder hard te blijven werken.

  Mensen waarderen gedurfde beslissingen om Zomergem terug gezond te maken

  2013 was het eerste jaar van onze legislatuur. Op amper twaalf maanden tijd moesten we aan de Vlaamse regering een plan voorleggen waarin we aantoonden dat we Zomergem terug financieel gezond konden maken. Met een erfenis van 12 miljoen schulden en een dreigend jaarlijks tekort van 1,2 miljoen euro per jaar was dit voor ons dorp één van de moeilijkste opdrachten uit de streek.

  Investeren in onze dorpen

  We zijn er met de hele ploeg in geslaagd om dit plan op te maken. Daarnaast zochten we toch naar mogelijkheden om o.a. te investeren in veilige fiets- en voetpaden en wegen.

  Het is bemoedigend dat uit het onderzoek blijkt dat de mensen onze inspanningen begrijpen en waarderen. Stap voor stap bouwen we met onze ploeg verder aan het warmste dorp van Vlaanderen waar het goed wonen is in Beke, Oostwinkel, Ronsele en Zomergem.

  Dank u wel!


 • Zondag nieuwjaarsreceptie #zomergem

  Nu zondag is iedereen welkom op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Zomergem. We ontvangen jullie graag tussen 11 en 13 uur in de parochiezaal van Oostwinkel. Als beleidspartij willen we in alle deelgemeenten aanwezig zijn.

 • Controles in Stoktevijver

  Deze week waren er snelheidscontroles in Stoktevijver. De weg is er nu een tijdje open. De mensen hebben deze straat terug gevonden als onder meer verbindingsweg met Waarschoot. De nieuwe fietspaden verhogen de veiligheid van de fietsers. Twee van de 47 gecontroleerde auto's reed te snel.