• Opening KSJ-gebouw #zomergem

  Dit weekend was er de opening van de Oepites, het nieuwe lokaal van de KSJ. Ik bedank iedereen die hier aan heeft meegewerkt. De werkgroep, de leiding, de zelfstandigen, de aannemers... Samen dragen ze hun steentje bij bij de realisatie van dit project. Ook de receptie van het gemeentebestuur werd vrijdag gesponsord. Waarvoor grote dank! Hopelijk kan de KSJ nu jaren lang genieten van een mooi lokaal om te ravotten, te spelen, te kletsen, te feesten...

  Veel succes!

  opening Ksj4.jpg

 • veel volk in #zomergem

  Gisteren fietsten er 1 500 mensen in Zomergem dankzij de Zomergemse wielerclub. 1 000 mensen wandelden met de wandelclub en dan was er nog eens een 300 tal mensen die een sneukeltoer door Zomergem voor de opening van de KSJ.

  Heel veel volk dat kon genieten van onze mooie gemeente, onder een stralende herfstzon.

   

  Bedankt aan de organisatoren om Zomergem mee op de kaart te zetten!

 • Werken Rostraat bijna van start #zomergem

  'De werken aan de nieuwe overwelving in de Rostraat gaan bijna van start' zegt schepen van openbare werken Nicholas Spinel.


  Na het instorten van de overwelving vorige winter hebben we samen met de provincie bekeken of we de afvoer van het water in de omgeving van Ro beter konden laten afvloeien naar het kanaal. Het was een uitgelezen kans om de waterloop ter hoogte van de overwelving recht te trekken.

  Om de waterloop recht te trekken moest er een grondverwerving gebeuren en daarna een vergunning aangevraagd worden. Vervolgens volgde het ontwerp en de openbare aanbesteding. 'Een grote langdurige procedure die veel voeten in de aarde heeft gehad' zegt Nicholas Spinel nog.

  Tenslotte hebben we goede afspraken moeten maken met de nutsmaatschappijen. Er lopen allerlei leidingen door de oude overwelving zoals water, elektriciteit en telefoon waardoor er een goede coördinatie moet zijn. Praktisch komt er meer bij kijken dan enkel een nieuwe overwelving aanleggen.

  De nutsmaatschappijen beginnen eind september met hun werk. Daarna begint de aannemer met de grondwerken. De werken zullen, als alles goed verloopt, ongeveer zeven weken duren.
 • Festival van Vlaanderen, concertdag, ingericht door de Sint Martinusgilde, Sint Martinuskerk #zomergem

   

  10. 00 u. Concertmis : Amorroma : fluiten en harp

  11.15 u. Aperitiefconcert : Amorroma : volksmuziek (inkom gratis)

  19.00 u. Avondconcert : Revue blanche : Folksong/ werk van M. de Falla, J.Ibert en L.Berio.

  Inkom 12 euro, aan de kassa 15 euro.

  21.00 u. Receptie met hapjes in de raadzaal van het gemeentehuis in aanwezigheid van de muzikanten.

  Meer info en kaarten, seghers.tony@skynet.be  of ludwinevandevoorde@telenet.be

  Reserveren kan ook op de volgende telefoonnummers:

  Sint-Martinusgilde, 09 372 78 13 - 09 377 47 44

  Parochiaal Secretariaat, 09 372 79 00.

 • Breng je frituurolie binnen en trakteer je vrienden op een bakje friet!

  Van 1 tot 31 oktober 2013 organiseert Interafval samen met jouw I. V. M. en Valorfrit** weer de Grote Inzamelmaand. Hét moment om je gebruikte frituurolie of -vet naar je recyclagepark, milieupark, te brengen. Wie weet kan je daarmee je vrienden gratis een portie friet aanbieden! En bovendien maak je kans op een gloednieuwe friteuse of een van de 1.000 cinematickets.

   

  Ga naar je recyclagepark… en nodig al jouw vrienden uit voor een pakje friet!

  Tijdens de Grote Inzamelmaand krijg je één tombolabiljet per liter gebruikte frituurolie of -vet die je correct inlevert. Dus hoe meer je binnenbrengt, hoe meer winstkansen! Op dat tombolabiljet staat een unieke code. Geef die in op www.inzamelmaand.be en je weet meteen of je een cinematicket binnenhaalt. Niet gewonnen? Geen nood, je maakt nog steeds kans op een friteuse en een waardebon voor een mobiele frituur. Die laat je aan huis komen en dan kan je je vrienden, familie en kennissen verwennen met heerlijke frietjes!

   

  Het milieu deelt in de winst

  Nog een andere goede reden om je gebruikte frituuroliën en –vetten naar je recyclagepark te brengen? Correct ingezameld kunnen ze gerecycleerd en hergebruikt worden, bijvoorbeeld als milieuvriendelijke biodiesel. Spijtig genoeg verdwijnen veel van die oliën en -vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo spoken ze rond in ons milieu om veel schade te berokkenen: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling,... Breng je gebruikte frituuroliën- en vetten dus altijd naar je recyclagepark!

   

  Jouw afvalintercommunale I.V.M. zorgt ervoor

  OK, jij spant je wellicht al in om afval te voorkomen, te sorteren en te hergebruiken. Wel, daarbij mag je altijd rekenen op je intercommunale. Wij helpen met informatie, tips en voorbeelden. Zo zorgen we er samen voor dat de afvalberg kleiner wordt. Samen met jouw gemeente zorgen we ook voor de selectieve ophaling en/of de organisatie van de recyclageparken en voor dit alles kiezen we steeds de meest milieuvriendelijke verwerkingsmethode. Daar plukt iedereen de vruchten van: jij, je gezin, je buren, je vrienden… en de hele planeet!

   

  Recyclagepark, Bevrijdingstraat 48, is geopend op

  -          Dinsdag van 8.00 u. tot 11. 30 u. en van 13.00 u. tot 18.00 u. (tijdens de periode van het winteruur open tot 17.00 u.)

  -          Woensdag tot en met vrijdag van 13.00 u. tot 18.00 u. (tijdens de periode van het winteruur open tot 17.00 u.)

  -          Zaterdag van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 13.00 u. tot 16.00 u.

   

  Per bezoek aan het recyclagepark krijg je maximaal 8 tombolabiljetten.

  Het volledig wedstrijdreglement en meer info over de inzamelmaand vind je op www.inzamelmaand.be

 • Heerlijke taart in #zomergem

  De gemeente Zomergem is fier om het fairtradelabel te mogen dragen. Om blijvend aandacht te besteden aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het zuiden en de duurzame producent in het noorden werd er aan de bakkers van Zomergem gevraagd om een (h)eerlijke taart te bedenken.

  Er werd uiteindelijk één taart uitgekozen die tijdens de week van de fairtrade zal verkocht worden in de bakkerszaken ‘Patisserie Bauwens’ en ‘Bakkerij Roose’. De taart krijgt zijn (h)eerlijke smaak door zowel producten uit het zuiden, mango, kokos, chocolade, als uit het noorden met bloem uit de korte keten.

  De taart zal te verkrijgen zijn vanaf zaterdag 5 oktober tot zondag 13 oktober bij de deelnemende bakkers.

  Meer info over fairtrade in Zomergem op www.fairtradegemeenten.be

 • KSJ #Zomergem heeft een nieuwe thuis

  Na vele jaren van plannen en bouwen is het nieuwe jeugdgebouw ‘Oepites’ klaar en heeft KSJ Oepites een nieuwe thuis. In het weekend van 27-29 september wordt het gebouw officieel geopend.
  Met het nieuwe gebouw heeft iedere leeftijdsgroep een eigen lokaal, wat toch een grote meerwaarde is voor de werking. Er is ook een goed ingerichte keuken en een grote zaal die gehuurd kan worden.
  Naast de KSJ kunnen ook andere jeugdverenigingen het gebouw huren voor een verblijf met hun groep.

  Dit kon gerealiseerd worden met de steun van Toerisme Vlaanderen. Hierdoor zetten we ook een stap vooruit op het beleidsdomein Toerisme.

  In het najaar wordt nog verder gewerkt aan het aanleggen van een avontuurlijk speelterrein achter de Oepites. Er zullen onder andere verschillende natuurlijke speelzones en een speelheuvel ingericht worden. Alle kinderen uit Zomergem zijn uiteraard welkom om hier te spelen.

  Voor de realisatie van het gebouw was er een goede samenwerking tussen het gemeentebestuur en de KSJ. In een werkgroep werd alles grondig besproken en ook de KSJ heeft serieus de handen uit de mouwen gestoken.

  Proficiat aan iedereen!