• Bijna afscheid Jan Becaus

  Op 31 juli neemt Jan Becaus afscheid van het scherm als nieuwslezer. Na Bavo Claes terug een grote heer die er mee stopt. Een overzicht:

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130726_00671756

  watch?v=h7150bFI_84

 • Ziekenzorg Beke

  ziekenzorg.png

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Op donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus is er in de parochiezaal van Beke de 20ste hobbytentoonstelling. Telkens van 14 uur tot 18 uur. Gratis toegang!

 • Concert band in #Zomergem

  Op 11 juli vond er een magnifiek optreden plaats van the simon bolivar youth symphony band. Bedankt aan de organisatoren voor deze zeer geslaagde avond. Een sfeerbeeld vind je hier onder:

   


 • proficiat aan vele vrijwilligers #zomergem

  Zomergem bruist: na de kermis in Zomergem, Oostwinkel en Beke, was er nog de 11-juli viering. Bedankt aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken! Ook een dikke merci voor de technische dienst. Veel mensen staan er niet bij stil, maar de technische dienst steekt heel veel tijd in het helpen bij allerlei organisaties.

  Vorige week was er een prachtig optreden van de Simon Bolivar Youth Symphony Band. Gouverneur Briers deed zelfs de moeite om voor het concert nog even naar Zomergem af te zakken om de verschillende ambassadeurs te verwelkomen.

  Morgen is er de historische kroonsafstand van koning Albert II. In Zomergem wordt de nationale feestdag gevierd met het Te Deum in de kerk om 10 uur. Daarna is er een toespraak van mijzelf en de harmonie speelt rond de dorpskern feestelijke muziek.

  Tussendoor kunnen kinderen ravotten op het speelplein, waren er de geslaagde kampen van de KLJ en KSJ, zijn er de sportkampen en steekt de kinderopvang ook een tandje bij. Ook aan al deze mensen een dikke merci!

  Geniet van een bruisend Zomergem, want ook de wijkkermissen en straatfeesten komen er nog aan.

  Jullie trotse burgervader 

 • Maarten Steyaertplein wordt heraangelegd #zomergem

  Tijdens de afgelopen winterperiode hebben zich tengevolge van het dooien verzakkingen voorgedaan op het Maarten Steyaertplein. Er zijn toen voorlopige herstellingswerken uitgevoerd: de kasseien werden gewalst. Om de kasseien duurzaam te herstellen, wordt de wegenis heraangelegd met een nieuwe fundering. De werken zullen starten op dinsdag 6 augustus en dit tot eind augustus, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  De aannemer is de firma René Claeys NV uit Zomergem.

   

  Voor het uitvoeren van deze noodzakelijke herstellingen aan het wegdek wordt het Maarten Steyaertplein afgesloten voor alle verkeer vanaf dinsdag 6 augustus.

  Er is eveneens parkeerverbod gedurende dezelfde tijdspanne.

  Volgende straten worden doodlopend:

  • Alfons Sifferstraat vanaf Guido Gezellestraat richting Maarten Steyaertplein
  • Dekenijstraat vanaf Zandstraat richting Maarten Steyaertplein.

  Tevens is er in bovenvermelde straten enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

   

  Huisvuilophaling:

  Het huisvuil mag geplaatst worden op de hoek van Hendrik Claeysstraat en de Dekenijstraat, op de hoek van Alfons Sifferstraat en de Kapellestraat, op de hoek van Blauwerstraat en Hendrik Claeysstraat en op de hoek van het Maarten Steyaertplein met de Markt (bakkerij Roose).

   

  Meer info bij de technische dienst 09 372 75 04, td@zomergem.be

 • Nieuwe wijk Rijvers #zomergem

  Speelstraat in Biesbilkske
  Voor het derde jaar op rij zal het Biesbilkske dienst doen als speelstraat in de zomervakantie, zegt schepen van jeugd Nicholas Spinel. In totaal zal de straat vier weken ingericht worden als speelstraat: in de maand juli van maandag 8 tot zondag 21 juli en in de maand augustus van maandag 12 tot zondag 25 augustus.
  Leuk dat er terug inwoners zijn die dit terug vrijwillig willen organiseren. Mochten er volgend jaar nog straten zijn die dit willen inrichten: laat maar komen! Speelstraten zijn een mooi voorbeeld van hoe een buurt zichzelf kan versterken door eigen initiatief.

  Wegels in nieuwe verkaveling veiliger
   
  In de nieuwe verkaveling in Rijvers, waar ook Biesbilkske gelegen is, zijn met de zomervakantie in het vooruitzicht verkeersborden geplaatst om aan te duiden dat enkel voetgangers en fietsers gebruik mogen maken van de wegels.
  Al een tijdje werden we geconfronteerd met motorvoertuigen die niet thuis horen in de wegels, zegt schepen van mobiliteit Nicholas Spinel. Daardoor kwam de veiligheid in gevaar voor de zwakke weggebruikers. Door aan te duiden dat enkel voetgangers en fietsers de wegels mogen betreden kunnen overtreders nu bestraft worden. We zijn tevreden dat onze technische dienst deze borden nog voor de start van de zomervakantie heeft kunnen plaatsen.

 • Wandelen door #Zomergem

  Pasar organiseert deze zomer elke dinsdagavond een wandeling in het Meetjesland. De wandeling is telkens acht kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. Vanavond om 19.15 uur start de eerste wandeling aan café 't Centrum op het Dorp in Lovendegem. Op dinsdag 9 juli start een wandeling op het Marktplein van Zomergem, op 16 juli aan de kerk van Ertvelde, op 23 juli aan café De Beurs in Middelburg bij Maldegem, op 30 juli aan de sporthal van Waarschoot, op 6 augustus aan De Kring in Zelzate, op 13 augustus aan de parochiezaal van Bellem, op 20 augustus aan Fred's Café in Sint-Margriete en op 27 augustus aan de kerk van Oosteeklo. Info: www.pasar.be of 09/378.66.59. (JSA)

  Bron: © Het Laatste Nieuws