• Zitdagen burgemeester #zomergem

  Vanaf 1 juli zijn er geen vaste uren meer voor de zitdagen van de burgemeester. U maakt gewoon een afspraak via burgemeester@zomergem.be of 09/370 75 78 en kunt zo een tijdstip afspreken. Zo hoeft u niet langer te wachten.

   

 • Vlaamse braai in #Zomergem

  Op zondagmiddag 07/07/2013 om 12 u nodigt het Sint Martinuskoor jullie allen in het PC uit op hun eerste VOLKSBRAAI (Zuid-Afrikaans voor BBQ) met als thema ‘Vlaanderen ontmoet Zuid-Afrika’.

  Wat mag je zoal verwachten :

  -          Een zelfgemaakte aperitief op basis van vlierbloesem …

  -          Een lekker BBQ van traiteur Nico Van Hecke : braaiworst, kip en côte à l’os, verse groenten, sausen en gepofte aardappel (aperitief en BBQ = 16 EUR voor volwassenen en 10 EUR voor kinderen)

  -          Een optreden van het Sint Martinuskoor met Vlaamse en Zuid-Afrikaanse liederen

  -          Een optreden van de Zomergemse groep ’t Sal wel Goan

 • Oldtimershappening trekt veel volk en auto's naar de Dreef #zomergem

  Gisteren was het ondanks het slechte weer toch lekker druk in de Dreef. Er waren meer dan 100 oldtimers en dit lokte heel wat volk naar de Dreef. Bedankt aan de organisatoren voor dit initiatief.

  oldtimer.jpg

 • Bedankt vrijwilligers kermis #zomergem

  Ik wil iedereen bedanken die op één of andere manier meewerkt aan de kermis. Zomergem bruist vijf dagen lang door het vele werk van talrijke vrijwilligers. "Nen dikke merci!"

  romeo's.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Bron foto: officiële pagina Romeo's (fb)

 • #zomergem viert Meetjeslandse feestdag

  Op 21 juni viert het Meetjesland zijn jaarlijkse feestdag. Ook Zomergem doet mee.

  Het is Happy Hour in drie zaken. Als je in De Scheve Zeven, in Euro City of 't Oud Liefken tussen 17 en 18 uur een blonde Augustijn bestelt, krijg je er nog één gratis bovenop.

  De gemeente Zomergem hangt feestelijk de vlag uit op al haar gebouwen. In de bibliotheek staat dan weer een standje met boeken van Meetjeslandse schrijvers. Bij de opening van de kermis tenslotte zal tijdens de volksreceptie aan het Maarten Steyaertplein geklonken worden op de Meetjeslandse feestdag.

  Bron: Het Nieuwblad (cte)

   

 • Vakantiewerking in Oostwinkel en Beke

  De nieuwe bestuursploeg van Zomergem organiseert deze zomer ook in Beke en Oostwinkel vakantiewerking voor kinderen. Ook de gemeente Waarschoot springt mee op de kar.

   

  Vorige zomer was er in Oostwinkel en Beke geen kinderopvang of speelpleinwerking. Dat wordt deze zomer anders. "Ouders die echt nood hebben aan opvang voor hun kinderen kunnen terecht in IBO De Vlinder in Zomergem", zegt schepen van Kinderopvang Hilde De Graeve (CD&V) die samen met een nieuwe werkgroep een vrijetijdsaanbod voor de jeugd uitwerkte. "Daarom bekeken we de mogelijkheid om in Oostwinkel en Beke een beperkt aanbod van activiteiten te organiseren. Vanuit de werkgroep kwam het voorstel om de zomerwerkers in te schakelen bij de organisatie van de activiteiten in de deelgemeenten. De school van Beke levert ook enkele vrijwilligers."Op dinsdag 2 juli en op maandagen 5, 12 en 19 augustus is er werking in Beke. Op de vrijdagen 5 juli en op 9, 16 en 23 augustus kunnen de kinderen terecht in Oostwinkel. "De speelpleinwerking van Waarschoot zal ook nog twee halve dagen organiseren om de Beekse kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Zowel in Beke als Oostwinkel gebruiken we de infrastructuur van het IBO en de speelplaats van de school", zegt de schepen nog.Een halve dag zal, net zoals in Zomergem-centrum, 2,5 euro kosten. Dat is 50 cent meer dan vorig jaar. (JSA)

   

   © Het Laatste Nieuws

   

   

 • Gemeenteraad 27 juni om 21 uur #zomergem

   

  1.    Retributiereglement gemeentelijke infrastructuur Dreef 10 - occasioneel gebruik: goedkeuring wijziging.

   


  2.    Gebruiksreglement op het ontlenen van gemeentelijk materiaal via de uitleendienst: goedkeuring wijziging.

   


  3.    Retributiereglement op het ontlenen van gemeentelijk materiaal via de uitleendienst: goedkeuring wijziging.

   


  4.    Huishoudelijk reglement vakantieactiviteiten georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst in de deelkernen Beke en Oostwinkel: goedkeuring.

   


  5.    Retributiereglement vakantieactiviteiten georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst in de deelkernen Beke en Oostwinkel: goedkeuring.

   


  6.    Retributiereglement op het gebruik van muziekinstrumenten, eigendom van de stad Eeklo en de gemeenten Waarschoot en Zomergem, in het deeltijds kunstonderwijs Kunstacademie beeld muziek woord: goedkeuring.

   


  7.    Retributiereglement op inschrijving in het deeltijds kunstonderwijs, Kunstacademie beeld muziek woord: goedkeuring.

   


  8.    Retributiereglement op het afleveren van fotokopieën in het deeltijds kunstonderwijs, Kunstacademie beeld muziek woord: goedkeuring.

   


  9.    Gebruiksovereenkomst jeugdlokaal Oepites: goedkeuring.

   


  10.  Patrimonium - erfdienstbaarheid voor het plaatsen en onderhouden van ondergrondse kabels en een recht voor doorgang gelegen kerkhof Beke Waarschoot: goedkeuring overeenkomst.

   


  11.  Patrimonium - grondverwervingen noodzakelijk voor de realisatie van het fietspad gelegen N461 (Spinhoutstraat/Nekke/Gentweg): goedkeuring akten minnelijke onteigening en pachtbeëindigingen (deel 8).

   


  12.  Gemeentelijk Feestcomité - wijziging statuten: goedkeuring.

   


  13.  Streekwerking - oprichten van een overlegorgaan in de zin van artikel 25, eerste lid van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking: goedkeuring.

   


  14.  Indienen van het verzoek tot het verlenen van de eretitel van burgemeester van de gemeente Zomergem aan Jo De Coninck: goedkeuring.