• 5 mei: finale red bull bedroom jam: supporter voor Zomergemse band!

  Eind februari won ­D-Urbanites de derde voorronde van de Red Bull Bedroom Jam, een bandcontest die twee tickets weggeeft voor Dour en twee voor Graspop Metal Meeting. Zondag spelen tien groepen de grote finale in Trix in Antwerpen.

  Naast de jury beslist ook het publiek mee wie de felbegeerde optredens in de wacht sleept, en dus zijn fans belangrijk. ‘We hebben zin in een feestje en leggen daarom een fanbus in’, zegt manager Tanne Sinnaeve. ‘Er kunnen 50 mensen mee op de bus, waar we onze fullcd zullen spelen. Met een drankje in de hand brengen we iedereen in de stemming sfeer. Winnen of niet, we beloven iedereen die dag een show die je niet licht zal vergeten.’

  Show van 15 minuten

  De verwachtingen naar succes zijn hoog. ‘We hopen te winnen. Speciaal voor de finale hebben we een 15 minuten durende show in elkaar gestoken om het publiek van de ambiance van de zomerse festivals te laten proeven. We zijn ook de enige band met zo'n grote line-up: daarom mogen we beginnen als eerste. De cava staat klaar voor de terugrit. We willen van de gelegenheid gebruik maken om te filmen en interviewen om het enthousiasme van de fans vast te leggen. Ondertussen zijn er al lokale optredens geboekt, op de Sinksenfeesten in Kortrijk, festival Evergem, de Zomerfeesten Kontich. 5 mei is voor ons het startschot om een hechte fanbase te kweken.’

  De fanbus vertrekt om 12 uur aan station Dampoort-Gent, om 12.45 uur op de Markt in Zomergem. 10 euro, drank op de bus.

  Bron: het Nieuwsblad

 • Inspraak in #Zomergem

  De oppositie vroeg hoe we inspraak zien in Zomergem.

  CD&V pleit voor een goede participatie van onze inwoners: mensen betrekken bij het beleid zorgt er voor dat ze ook meewerken om die gemeenschap op te bouwen.

  Voor hun vragen, moeten ze los van de politiek, terecht kunnen bij de gemeentelijke diensten. Daarom zal het nodig zijn dat we via de vernieuwde website en onze papieren informatie steeds goed vermelden bij welke dienst men voor welke vraag terecht kan.

  Daarnaast krijgt elk lid van het schepencollege elke dag tientallen mails. Er is elke dag wel een lid van het schepencollege aanwezig op het gemeentehuis.

  Maar het schepencollege gaat ook naar de bevolking toe: we bezochten al enkele boerderijen, bedrijven, doen regelmatig huisbezoeken, zijn op tal van activiteiten aanwezig om de hartslag van de Zomergemse inwoners te voelen.

  Via een verzoekschrift zullen de inwoners ook vragen kunnen richten naar de gemeenteraad. Dit is dus op vraag van de inwoners. Enkele partijen willen dat men dit via een vragenuurtje doet. CD&V kiest daar niet voor.

  Een vragenuurtje is een enorme drempel voor de inwoners om  naar de gemeenteraad te moeten komen. Wie heel mondig is en een vraag durft te stellen zouden we bereiken. CD&V wil veel laagdrempeliger werken.

  We geloven in de middengroepen, mensen samenbrengen die individuele vragen overstijgen en die samen tot een oplossing komen.  Een voorstel moet immers voldoen aan vier factoren: is het voorstel wenselijk, haalbaar, is er een draagvlak en is het betaalbaar.

  De meeste vragen moeten voorbereid worden. Ook de administratie geeft er de voorkeur aan om een antwoord degelijk te funderen.

 • KVV #Zomergem naar eindronde

  Door een gelijkspel (1-1) van KVV Zomergem moeten we naar de eindronde. Mariakerke verovert de titel. Toch chapeau voor de Mickey's voor hun inzet tot de 92ste minuut.

 • Cultuur in #Zomergem

  In het verleden moesten gemeenten een cultuurbeleidsplan schrijven. Hierin stonden alle doelstellingen en acties voor met betrekking tot cultuur. Vanaf 2014 zeggen we het cultuurbeleidsplan definitief vaarwel en verwelkomen we het meerjarenplan! Kort gezegd komt het er op neer dat vanaf 2014 alle doelstellingen en acties van een gemeente in één plan worden opgenomen, waaronder natuurlijk ook alles met betrekking tot CULTUUR!

  Maar zo een plan komt er uiteraard niet zomaar, voor het bepalen van de acties hebben we JOU nodig!

   

  Iedereen met een hart voor of mening over cultuur nodigen we uit op donderdag 16 mei voor een inspraakmoment. Afspraak om 19.30u in de raadzaal van het gemeentehuis.

  Hier gaan we kort maar stevig discussiëren over enkele cultuurthema’s, waaronder ondersteuning verenigingsleven, cultuurinfrastructuur, erfgoed,….

  De zaken die hier worden aangekaart worden meegenomen bij het uitwerken van de acties in het meerjarenplan.

   

  Dit inspraakmoment gaat verder dan enkel de cultuurraad, ook andere leden van de Zomergemse (socio)-culturele verenigingen, geïnteresseerden in cultuur zijn welkom. Stuur deze mail dus gerust door!

 • Landbouwplastiek inzamelen

  De inzameling van landbouwfolie en stretchfolie zal dit jaar plaats vinden vanaf donderdag 2 mei tot en met vrijdag 31 mei.

  Er moet wel rekening gehouden worden dat vanaf heden de landbouwfolie en stretchfolie apart moeten worden aangevoerd.  Deze 2 fracties moeten namelijk op aparte plaatsen op het milieupark worden afgeleverd.

  Naar aanleiding hiervan vragen wij je om strikt de instructies van de parkwachters op te volgen.

  Onder landbouwfolie wordt verstaan:  kuilfolie, kunstmestzakken, veevoederzakken.

  Onder stretchfolie wordt verstaan: wikkelfolie voor het balen van hooi en stro.

  De landbouwfolie dient samengebonden in, met de kraan, manipuleerbare pakketjes te worden aangeleverd.

  Let er wel op dat de folie bezemschoon moet zijn, dus geen kluiten aarde, stenen en dergelijke.

  De folie moet aangeleverd worden in bundels (+/- 50 kg of minder).

  Indien je nog vragen mochten hebben kun je steeds terecht bij de technische dienst, 09 372 75 04, td@zomergem.be.

   

 • JIM neemt zaterdag op in #Zomergem

  Op zaterdag 27 april zijn er opnames van My Set Rules!

  Dit is het DJ-programma van de tv zender JIM.

  Elke week nemen 4 DJ’s het tegen elkaar op en zullen ze elkaars draaikunsten beoordelen.

  De DJ speelt echter niet in een club, maar bij zijn of haar thuis. Wanneer de ene DJ draait, zijn de andere 3 jury.

  De Markt van Zomergem is op zaterdag 27 april, van 8.00 u. tot 9.00 u. het ontmoetingspunt van de 4 kandidaten.

  Er zullen enkele beelden gemaakt worden, namelijk een aantal beginshots van het programma.

 • Borden zone 30 km per uur #zomergem

  Vorige week zijn er 37 borden 'zone 30 km per uur' vervangen. Deze borden in de kern van ons dorp en rond de schoolomgevingen waren volledig verouderd. De nieuwe borden zijn groter. Elke chauffeur is nu duidelijk gewaarschuwd als hij in een zone 30 komt.

  De technische dienst vervangt ook 26 'agglomeratieborden' die aanduiden waar de zone '50 km per uur' begint en eindigt.