• CD&V pleit voor betere communicatie werken in #Zomergem

  Hilde De Graeve drong tijdens de gemeenteraad aan op een betere communicatie rond de wegenwerken. Zelfstandigen die ‘verse’ producten verkopen werden maar één dag vooraf verwittigd dat hun straat dicht ging. Heel wat bestellingen waren al geplaatst.

  Op een andere plaats vergat men de inwoners te verwittigen.

  In de Bauwerwaan ligt er al weken een put van anderhalve meter diep. De buren contacteerden verschillende diensten, maar kregen geen reactie.

  Dit zijn maar een aantal voorbeelden van slechte communicatie bij de werken.

   

  Lees meer...

 • Boekbaby's #Zomergem goedgekeurd en toch besparing gerealiseerd

  Zomergem zal dit jaar ook meedoen aan het project boekbaby's. Het bedrag werd in de gemeenteraad goedgekeurd.

  CD&V keurde dit project goed, maar wilde dan dat er op een andere post bijkomend gespaard wordt. Men ging op zoek naar een creatieve oplossing. Comeet zal een ander project van de bib betalen.

  Conclusie: evenveel doen, met minder middelen = efficiënter inzetten van uw belastingsgeld. 

   

 • Nieuwe elektriciteitscabine in Stoktevijver

  In Stoktevijver komen er een nieuwe elektriciteitscabines.

   

  De aanvraag betreft het slopen van een bestaande verouderde elektriciteitscabine en de vervanging door een nieuwe, veilige cabine. De cabine zou afmetingen hebben van 3,45 meter op 3,70 meter met een hoogte van 2,39 meter met plat dak. De cabine wordt afgewerkt in steenstripstructuur in zwarte kleur.

  De groendienst stelt voor om rond de cabine een haag van liguster aan te planten.

   

 • Bijkomende punten gemeenteraad #Zomergem

  De laatste twee gemeenteraden plaatst het schepencollege weinig punten op de gemeenteraad. CD&V Zomergem kaart volgende zaken donderdag aan:

   

  Volgende punten worden aan de dagorde van de gemeenteraad van 29 maart 2012 toegevoegd:

  Op verzoek van raadslid Hilde De Graeve:

  1.     Geen speelpleinwerking, noch kinderopvang in Beke tijdens de zomermaanden: standpunt college

  2.     Communicatie wegenwerken: toelichting college

  Op verzoek van raadslid Martine Gyssels:

  1.     Fietsdiefstallen

  2.     Zwerfvuil

  Op verzoek van raadslid Luc Lampaert:

              1. Motie gemeenteraad Zomergem inzake verbreding Schipdonkkanaal

   

 • Nieuwe voetpaden in Tuinwijk Motje

   

  De aanvangsdatum van de opdracht “Tuinwijk Motje: heraanleg voetpaden ” wordt vastgesteld op 7 augustus 2012. De aannemer moet de opdracht voltooien binnen een termijn van 40 werkdagen.

   

 • Minder blauw door samenwerking in #Zomergem?

  De Lowazone levert een extra inspanning voor de samenwerking met de politiezone Aalter-Knesselare. De piekploegen worden nu alleen door de Lowazone geleverd. Ik vind het niet kunnen dat de Lowazone als melkkoe gebruikt wordt. We moeten er op toe zien dat elke gemeente inspanningen levert om ploegen ter beschikking te stellen. Als dit een tijdelijk probleem is, kan er begrip zijn, maar dit kan niet op lange termijn blijven duren. Wat wint Zomergem bij deze samenwerking? Een samenwerking mag ook niet leiden tot minder blauw op straat! In 'lees meer' vindt u een overzicht van de ploegen 's morgens, 's namiddags en 's nachts. Kijk en vergelijk voor en na de samenwerking en trek zelf uw conclusies...

  Door tekort aan personeel in de PZ Aalter-Knesselare, zijn er enkele tijdelijke maatregelen genomen.

  Zo kan de PZ Aalter-Knesselare vanaf 1 maart 2012 niet meer voorzien in de vroege verkeersploeg en leveren zij om de 14 dagen een namiddagploeg verkeer.

  Vanaf maandag 26/3 zal de Lowazone op elke werkdag een piekploeg leveren (14/22). De PZ Aalter-Knesselare doet enkel nog de reguliere 24 uren permanentie.

  Lees meer...

 • Nieuwe wegel in #Zomergem zal zo'n 20 000 euro kosten

  Vorig jaar opende het schepencollege een wegel in de Azaleastraat. Enkele weken moest men de wegel terug sluiten. CD&V wees op het feit dat men dit niet had aangevraagd en dat men de wegel achter de woningen (met inkijk) had aangelegd. Men had al werken laten uitvoeren, zonder echte vergunning.

  Nu heeft men een vergunning om de wegel her aan te leggen. Men heeft dit de werken nu laten schatten. Afhankelijk van de toestand van de bodem kan dit al gauw oplopen tot 20 000 euro!