• Belasting op de tweede verblijven...

  De belasting op de tweede verblijven zal dit jaar bij 18 mensen geïnd worden voor een totaal bedrag van 8.730 euro. Daarnaast betalen ze samen 1 500 euro algemene gemeentebelasting.

 • Bijkomende verlichting Toersport

  In de Bevrijdingsstraat is het gemeentelijk terrein ter hoogte van Toersport niet verlicht. Dit wordt gebruikt als parkeerterrein, verbindingswegel met ‘t Lindeken en is tevens een uitgang voor de gemeentelijke technische dienst niet aangewezen is;

   

  Er komt nu een openbaar verlichtingspunt ter hoogte van het terrein aan Toersport in de Bevrijdingsstraat voor een bedrag van 1.207,52 euro, inclusief BTW.

 • Belasting op bedrijven

  118 bedrijven krijgen een algemene gemeentebelasting in de bus voor een totaal bedrag van 11.800 euro.

 • Wedstrijd#zomergem: op zoek naar de oranje stoel

  Op zondag is er onze zoektocht naar de oranje stoel. Zomergem is een mooie, landelijke gemeente. We hebben nog veel open ruimte. We hebben niet alleen het Leen, maar nog vele mooie plekjes. Veertien weken lang gaan we op zoek naar de 'oranje stoel'. Het is niet altijd gemakkelijk te herkennen. U bent gewaarschuwd. De volgende week vind je het goede antwoord. Het zijn stuk voor stuk plekjes waar je mooi kunt wandelen op zondag en genieten van de natuur. Veel zoekplezier... 

  Antwoord vorige week: de Sint-Jansstraat in Oostwinkel

  open ruimte

 • Enkele boeiende cijfers uit het jaarplan #zomergem

  bibDe bibliotheek deed vorige jaren heel wat inspanningen om de mensen aan het lezen te zetten. Van de verteloma, over de kinder- en jeugdjury, het herinrichten van de bib, klassenbezoeken, lezers uitnodigen... Een dikke proficiat aan het personeel. Het is jammer dat niet meer mensen van Zomergem de weg naar de bib vinden. Het aantal lezers van de bib daalde van 2 561 in 2006 naar 1 892 in 2010. Een daling met zo'n 26%. Beste inwoners, het loont zeker eens de moeite om binnen te springen in de bib!

  Naast de cijfers van de bib staan er ook bevolkingscijfers in het jaarplan. Ik haal er enkele er uit:

  in 2010 vertrokken 371 mensen uit Zomergem en kwamen er maar 348 nieuwe inwoners bij. Dit is de eerste keer in drie jaar dat er meer mensen vertrekken dan aankomen in Zomergem.

  Er waren 38 huwelijken, 22 echtscheidingen of scheidingen van tafel en bed, 77 overlijdens en 77 geboortes.

 • Budget 2012: 1 miljoen in het rood #zomergem

  budgetHet budget 2012 dat het schepencollege voor de eerste keer voorlegde toont terug een tekort van 1 miljoen euro. Vorig jaar was dit ook al het geval, waardoor men op twee jaar tijd 2 miljoen euro in het rood gaat. Tijdens de begrotingscommissie stelde CD&V voor om 200 000 euro extra te besparen op een aantal zaken. We willen er alles aan doen om de belastingen niet nog verder te laten stijgen. Daarom vragen we dat het OCMW en de gemeente een inspanning doen. Op 14 december wordt de begroting besproken op de gemeenteraad.

 • Huisvuilophaling in de zomer #zomergem

  Hanne 2 jaar en barbecue bij Daan en Flore 021.jpgIn de week van 21 juli en 25 augustus is er geen vuilnisophaling. Sommige mensen zetten die weken toch hun vuilniszak buiten. De milieudienst bekeek of er gedurende die twee weken een extra ronde kan komen. IVM doet dit, maar dan zou de gemeente ongeveer 3 500 euro extra moeten betalen.

  Het schepencollege gaat niet in op dit aanbod.