• Wedstrijd#zomergem: op zoek naar de oranje stoel

  Op zondag is er onze zoektocht naar de oranje stoel. Zomergem is een mooie, landelijke gemeente. We hebben nog veel open ruimte. We hebben niet alleen het Leen, maar nog vele mooie plekjes. Veertien weken lang gaan we op zoek naar de 'oranje stoel'. Het is niet altijd gemakkelijk te herkennen. U bent gewaarschuwd. De volgende week vind je het goede antwoord. Het zijn stuk voor stuk plekjes waar je mooi kunt wandelen op zondag en genieten van de natuur. Let op: de foto werd een tijdje terug genomen: je moet dus niet echt gaan zoeken, maar a.d.h.v. de foto raden waar de stoel staat. Stuur je antwoord door via de knop 'contacteer me' in de linkerkolom. Veel zoekplezier... 

  Antwoord vorige week: de stoel stond in Meirlare

  open ruimte

 • "Ik ben verknocht aan de gemeente #Zomergem, kan niet stil zitten en wil me daarom inzetten voor onze gemeente"

  gemeenteraadsverkiezingen,nicholas spinelDe 27-jarige Nicholas Spinel kiest ervoor om zijn engagement voor de gemeente Zomergem verder te zetten onder de vleugels van het CD&V-team.

  Nicholas Spinel is nog maar 27 lentes jong maar kon in Zomergem toch al zijn stempel drukken op een aantal zaken. In het jeugdhuis werkte hij 7 jaar mee waaronder maar liefst 3 jaar als voorzitter. Ook in de organisatie van grote evenementen zoals de Q-party en Music For Life in Zomergm speelde hij een belangrijke rol.

  Nu kiest hij ervoor om ook zijn steentje bij te dragen in de Zomergemse politiek en meer bepaald bij de CD&V.

  Lees meer...

 • Overrijdbare paaltjes #zomergem

  overrijdbare paaltjes.jpg

  Er zullen 60 overrijdbare paaltjes aangekocht worden voor 11 566 euro.

 • Toerisme Meetjesland in financiële nood #zomergem betaalt niet meer...

  Toerisme Meetjesland zit in financiële nood en dreigt zelfs personeel te moeten inleveren. Daarom vroegen ze hulp bij Toerisme Oost-Vlaanderen en de schepencolleges van het Meetjesland. Zomergem zou 769 euro (of 1,5%) meer moeten betalen dan andere jaren. Dit komt dan neer op een jaarbijdrage van 4 293 euro. Zomergem weigerde dit en zal niet meer betaltoerismeen.

 • Haag in de Kruisstraat #zomergem

  haagDe haag in de Kruisstraat is een echt zorgenkind. Ze staat er sinds de werken in de Kruisstraat (ik vermoed rond 2006). In het begin stond ze er verwaarloosd bij. De buren zijn ze toen uit armoede zelf maar beginnen snoeien. Daarop kregen ze een boze brief van het schepencollege. Het college dreigde met boetes als de inwoners dit nog één keer zouden doen... Dit jaar schakelde men een privéfirma in om de haag te snoeien. We betalen jaarlijks zo'n 12 500 euro aan die firma. De haag staat er nu toch wel beter bij.

  Maar onlangs werd in het schepencollege de vernieuwing van de haag goedgekeurd over een strook van 100 meter ter hoogte van Vellare.

 • CD&V #zomergem haalt brons

  martine award leden.jpg

  Zaterdag kreeg Martine Lataire-Gyssels een bronzen award omdat CD&V Zomergem in 2011 de derde plek behaalde in Vlaanderen op het vlak van ledenwerving. Met onze 34 nieuwe leden scoorden we zeer goed. Roger Willems bracht het grootst aantal leden aan.

  Op de foto: Martine ontvangt de award uit handen van voorzitter Wouter Beke en minister Pieter De Crem.

 • Ribfestijn CD&V #zomergem

  Op 5 november 2011 is er vanaf 19.30 uur een lekker ribfestijn van CD&V Zomergem. Op het menu staat een aperitief, ribbetjes à volonté of kipfilet en gebak. Dit menu wordt voor 15 euro aangeboden voor leden (17 euro voor niet-leden). Kinderen beneden de tien jaar zijn gratis. Kaarten kunnen tot maandag 31 oktober besteld worden bij alle bestuursleden of bij Martin Steyaert: steyaert.wille@telenet.be of 0498/81.84.32.