• Kerhoek speelstraat...

  Van maandag 1 augustus 2011 tot en met zondag 7 augustus 2011 en telkens van 14u tot 18u wordt de Kerhoek, van huisnummer 1 tot en met huisnummer 9/11 (kruispunt) ingericht als speelstraat.

 • Nieuwe aanduiding parkings

  vrachtwagenparking.jpgDe acties van het afgelopen jaar om de randparkings net buiten de dorpskern meer te gebruiken, leverden niet het gewenste resultaat op. Dat bleek ook uit de enquête die het schepencollege hield. Daarom wil men nu via een 'guerillamarketingcamagne' meer aandacht voor de randparkings. Men zou voetstappen schilderen vanaf de parking tot het dorp, met daarop het aantal minuten dat men moet stappen tot aan het dorp.

 • Feesten in geuren en kleuren

  Tweejaarlijks is er een hobbytentoonstelling in Beke. Dit jaar vindt die plaats van 12 t.e.m. 16 augustus in de parochiezaal in Beke. Het hoofdaccent zal liggen op bloemen, kleuren en feesten.

  Er zijn reeds 23 tentoonstellers ingeschreven: o.a. houtdraaier en steenkapper, een glasgraveerder, kantklosser, icoonschilder,een compostmeester,  verder zijn er schilderijen, hand- en breiwerken, naaiwerken, juwelen, (veel verschillende technieken) wenskaarten, veel bloemen, vogelhuisje van kurk.

  Ziekenzorg kleedt de standjes van  de feesten aan : Kerstmis, Valentijn, Pasen, Kinderfeesten en Oogstfeest.

  Vrijdag is er de opening om 19.30 uur.

  Zaterdag 13 augustus open van 14-19 uur.

  Zondag 14 en maandag 15 augustus open tussen 14-18 uur.

  Maandag 16 augustus open tussen 14-17 uur.

 • De algemene gemeentebelasting komt er aan...

  Sinds een aantal jaren werd de huisvuilbelasting vervangen door een algemene gemeentebelasting ('gezinsbelasting' in de volksmond). Binnenkort mag u die in de bus verwachten...

  Het kohier van de algemene gemeentebelasting dienstjaar 2011 met betrekking tot de gezinnen wordt vastgesteld en uitvoerbaar verklaard voor 3313 artikels voor een totaalbedrag van 273.150,00 euro.

 • Busvervoer kinderopvang

  's Morgens worden de kinderen van de kinderopvang met de bus naar school gebracht. 's Avonds worden alleen de kleuters met de bus van de school naar de opvang gevoerd. De andere kinderen moeten te voet, tenzij er erge stortbuien zijn. Voor volgend schooljaar zal dit zo'n 24 000 euro kosten (hier zijn 24 ritten inbegrepen als er 's avonds een extra rit moet zijn door het slechte weer).

 • Bedeling afvalkalender en agenda

  Ik zie het u al denken: in de zomer beginnen over een nieuwe agenda: het is komkommertijd.

   

  In december waren er heel wat problemen met de verdeling van de afvalkalender en de agenda van het gemeentebestuur.

  Los van het gure weer, besneeuwde en gevaarlijk gladde wegen en voetpaden, was de firma waar de gemeente mee samenwerkte niet in staat de dienst te verlenen die ze beloofden. Ze opteert er dan ook voor nooit meer met hen samen te werken. Dit geeft de gemeente een slecht imago en verziekt de relatie met de adverteerders van de agenda. Daarom is de communicatiedienst op zoek gegaan naar een bedeler voor de agenda/afvalkrant 2012. Men zal een beschutte werkplaats inschakelen. Dit zal zo'n 1 100 euro kosten (zo'n 400 euro meer dan de vorige firma).