• Door de bril van minder mobiele mensen durven te kijken!

  CD&V direct 002.jpgMet een mail op 3 juli 2010 drong Tony Vermeire er op aan om de bereikbaarheid van de openbare gebouwen te verhogen. Het is bv. echt moeilijk voor de mensen met een rolstoel om tot aan de bibliotheek te komen. De stoep is er hoog en aan de deur loopt het wat naar omhoog waardoor de deur die ook al naar buiten draait bijna niet open te krijgen is. Ook ter hoogte van het voetbalveld is de stoep te hoog voor rolstoelgebruikers. Ik hoop dat dit prioritair wordt aangepakt. Op sommige plaatsen worden opritten verlaagd voor individuele burgers, waarom dan niet aan de openbare gebouwen zodat mensen met een rolstoel ook toegang krijgen tot de bibliotheek en het voetbalveld?
  Tony kreeg op 5 november 2010 antwoord dat men daar volgend jaar werk van zal maken.
  Op de gemeenteraad gaf men enkele voorbeelden wat men nu al had gerealiseerd. Bij de nieuwbouw Den Oepites is er rekening gehouden met de toegankelijkheid voor iedereen. De provincie zal de toegankelijkheid van Den Boer doorlichten. Er zijn ondertussen ook twee bijkomende parkeerplaatsen voor mensen die minder mobiel zijn. De schepen stelde dat er voor het voetbalveld en de bibliotheek minder problemen zijn. Tony Vermeire ontkende dit. Het zijn de mobiele mensen die zeggen dat dit geen probleem is. We moeten leren kijken vanuit de bril van minder mobiele mensen. CD&V zal ten gepaste tijde zelf eens in een rolstoel plaats nemen. Zo leven we geconfronteerd met de problemen van de minder mobiele mensen. De schepen beloofde om de hoge opstand aan de bibliotheek en aan het voetbalveld aan te passen.

 • Groene long: geen tweede keer een kat in een zak kopen!

  groene long, dreef 10, zomergemNieuwe compromis 13,50% duurder

  De vorige compromis voor de aankoop van de helft van de groene long werd door Onroerend Erfgoed afgekeurd. Het schepencollege legde nu een nieuwe compromis aan de gemeenteraad voor die 13,50% duurder is. CD&V heeft het punt over de aankoop van de groene long uitgesteld tot dat het dossier volledig is.

  Resultaten haalbaarheidsstudie afwachten

  Het schepencollege wil nog voor de zomervakantie een haalbaarheidsstudie uitvoeren. CD&V wil de resultaten van die studie afwachten om dan een beslissing te nemen. Nu is het dossier onvolledig. We willen dat het schepencollege geen tweede keer een kat in een zak koopt. Dit project is te duur om over één nacht ijs te gaan. Ondertussen is de groene long veilig door het advies van Onroerend Erfgoed: er mag geen verkaveling komen. Het schepencollege gaf de eigenaars bij de eerste compromis de toestemming om de ene helft te bebouwen. Onroerend Erfgoed floot het schepencollege gelukkig terug:  de bebouwing die het schepencollege zou toelaten langs de weg die de gemeente ging betalen, mag niet! Ook al koopt de gemeente de groene long niet aan, er mag niet meer verkaveld worden.

  Wat is er nog onduidelijk?

  Welke vragen zijn er nog voor dat we een beslissing kunnen nemen? We geven enkele voorbeelden:

  1)      Het schepencollege koopt de helft van de groene long aan en zal op eigen kosten een afsluiting plaatsen midden de groene long van twee meter hoog. Gaat Onroerend Erfgoed akkoord dat men de groene long middendoor snijdt door een afsluiting van twee meter hoog?

  2)      Waar gaat men de mensen die het gemeenschapscentrum bezoeken laten parkeren? Hoe moeten die mensen van de parkeerplaatsen naar het gemeenschapscentrum op de oude jongensschool?

  3)      Is er genoeg geld? De aankoop van de groene long kost nu 13,50% meer (zo’n 823 500 euro). Daar komen nog allerlei kosten bij (aanleg, notariskosten, studiekosten, onderhoud…). Voor CD&V moet er prioritair geld voorzien worden voor de uitbouw van bijkomende infrastructuur voor de socio- culturele verenigingen. Schepen De Jaeger herhaalde nog eens op de gemeenteraad dat dit project tussen de 1 à 7 miljoen euro kan kosten. Een groot verschil. CD&V wil duidelijkheid: wat kan de gemeente nog aan? CD&V heeft hard gevochten voor een belastingverlaging. We willen er alles aan doen dat deze belastingverlaging behouden blijft.

  4)      Wanneer krijgen we eens een overzicht met de subsidies die men wil aanvragen? Zo zou de gemeente Zomergem al veel minder zelf moeten betalen.

  Hoeveel tijd is er nog?

  Voor CD&V staan de projecten van het gemeenschapscentrum op de oude jongensschool en de groene long niet los van elkaar. De compromis die het schepencollege afsloot met de eigenaars van de groene long is geldig tot 15 oktober 2011. We willen dat de haalbaarheidsstudie grondig, maar snel wordt uitgevoerd en dat we zo snel mogelijk antwoord krijgen op onze vragen. Zo kunnen we nog voor de einddatum van 15 oktober 2011 een beslissing nemen.

  Meer uitleg vindt u op www.zomergem.cdenv.be.

 • Verkeerssituatie in Ronsele...

  Misschien toch nog eens terugkeren op het punt van de verkeerssituatie in Ronsele (wel in het besef dat er grotere problemen zijn dan dit in de wereld...).

  De politie reageert vandaag in Het Nieuwsblad hard naar de mensen die de situatie onduidelijk vinden: "Korpschef Johan Geeraert: 'Duidelijk of niet, in de eerste plaats moeten we de reglementen volgen', zegt de politiebaas, die zich afvraagt of mensen de verkeersreglementen eigenlijk nog wel kennen. 'Mochten we allemaal opnieuw ons theoretisch rij-examen moeten afleggen, het zou voor velen een beschamend resultaat geven.'"

  De politie heeft theoretisch gezien gelijk. Als je alle reglementering samenlegt, alle borden stap voor stap bekijkt... kom ik tot dezelfde conclusie als de politie. Alleen kan het niet de bedoeling zijn dat door een wirwar van borden mensen lang moeten nadenken hoe een verkeerssituatie in elkaar zit. Dit is pas onveilig.

  Laat ons hier niet te zwaar aan tillen, maar dit vlug oplossen zodat de verkeerssituatie duidelijk en veilig is!

 • Op de borrel...

  DSC02001 (1).JPGBeste inwoner van Ronsele,

  Met CD&V zijn we graag midden de mensen. Dat vinden wij belangrijk.


  Nu de grote rioleringswerken in ons dorp klaar zijn, willen wij jullie een borrel aanbieden. Je kan er aan onze mandatarissen zeggen wat het goed maakt om in Ronsele te leven, wat nog beter kan... Laat het ons weten tijdens ‘Op de borrel‘.
  Dit vindt plaats op zaterdagavond 30 april 2011 tussen 19.15 uur en 20 uur in de tent op het kerkplein van Ronsele.

  Wij zorgen voor de borrel. U voor de babbel?

   

  Met vriendelijke groeten,

   

  De CD&V mandatarissen

 • Bizar: kruispunt waar niemand voorrang heeft...

  De werken in Ronsele zijn achter de rug. Het geheel oogt mooi. Er zijn hier en daar nog enkele kleine zaken die beter kunnen. Bizar is bijvoorbeeld de verkeerssituatie aan het kruispunt van de Eikendreef. Daar staan drie voorrangsborden.

  Kom je van Oostwinkel zie je volgend bord:

  DSC01998.JPG

  Kom je van Zomergem zie je hetzelfde bord:

  DSC01999 (1).JPG

  En het derde bord aan dit kruispunt voor de mensen die van de Eikendreef komen:

  DSC02000 (1).JPG

  Enkele mensen signaleerden ons dat dit geen duidelijke situatie is: wie heeft er nu wel voorrang? Misschien kan dit kleine euvel nog opgelost worden voor men de straat officieel opent?

 • Secretaressedag

  Donderdag was het secretaressedag. CD&V Zomergem bedankte alle secretaresses van het gemeentebestuur voor hun inzet. Bedankt voor de fijne samenwerking!DSC01983.JPG

 • Zalig paasfeest

  Ik wens iedereen een zalig paasfeest! Geniet van het verlengd weekend!DSC00900.JPG