• Grasplein dorp Ronsele

  Ronsele dorp.jpgOmdat het troosteloze aanzicht van het Kerkplein afsteekt tegen de herinrichting van Ronsele, zal het graspleintje opnieuw ingezaaid worden. Dat antwoordde schepen van openbare Guy De Neve (Open VLD) op vraag van raadslid Jean-Pierre Verlot (CD&V). De Neve gaf ook mee dat er geen verlichting komt aan de verkeersdrempels aan het begin van Ronselestraat. ‘De drempels zijn aangeduid met vier verkeersborden zoals wettelijk bepaald en zijn ruim voldoende zichtbaar door de straatverlichting.' De accentverlichting in de Burgemeester Henri Ryckaerstraat is momenteel defect en zal nog hersteld worden. Aan de Ronselestraat zal nog een zebrapad aangelegd worden en de spuitploeg zal ook nog arceringen aanbrengen aan de wegversmallingen.
  (bron: www.nieuwsblad.be)

 • Stap voor stap naar een ecologische tuin...

  Inzicht in de natuurlijke processen helpt je om mooie en duurzame beplanting om te toveren tot een tuin waarvan je intens kan  genieten. Iedereen wil wel eens weten welke vaste planten men kan aanplanten met de meeste kans op succes.

   

  De bibliotheekvereniging nodigt je daarom uit

  voor een uiteenzetting

  door mevr. Evelyne Fiers

  op 24 maart 2011 om 20.00 uur

  in de bibliotheek, Den Boer, 15 te Zomergem

   

  Mevr. Fiers schreef bij VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) mee aan  Leve(n)de tuin en het boek Stappen naar een ecologische tuin: aanleg en beheer. Zij schrijft nu een handleiding over vaste planten in openbaar groen, werkt als adviseur voor stad Gent en ontwerpt speelnatuur op scholen in samenwerking met Fris in het landschap.

  Iedere aanwezige ontvangt die avond de brochure  Leve(n)de tuin

   

  Inkom: 3 euro

 • CD&V doet voorstel Dreef 10...

  Op 30 mei hielden we een eerste brainstorm rond de gronden van Dreef 10 en luisterden we naar de Zomergemse bevolking. CD&V hield daarna een bestuursvergadering rond dit thema. Op de fractie van 21 februari werd ons standpunt verfijnd.   

   

  DSC08855.JPGWat moet er met de site Dreef 10 ( en de achterliggende gronden ) gebeuren? CD&V geeft een voorzet, het is aan de inwoners om die in te koppen. Dit is geen voorstel te nemen of te laten, maar een constructief voorstel, dat afgetoetst moet worden aan de mening van zoveel mogelijk Zomergemnaren. CD&V Zomergem steekt zijn nek uit om te kijken wat de Zomergemnaren echt willen.  

  Lees meer...

 • Winterevent

  CD&V Zomergem had verkregen dat men met de vertegenwoordigers van de zelfstandigen, horeca, feestcomités... ging samenzitten om de haalbaarheid van een winterevent te bespreken. Gisteren was er een eerste, korte vergadering. Het enthousiasme groeide tijdens de vergadering. Er is een nieuwe vergadering in april gepland. DSC00786.JPGCD&V Zomergem deed het voorstel om de haalbaarheid van bv. lichtstad en winterdroom (Gent) te bekijken. We zijn natuurlijk geen stad en er is niet veel geld, maar bepaalde zaken uit deze projecten zijn wel haalbaar.

 • Morgen grote controle

  flitsen.jpgWie zich morgen op Oost-Vlaamse wegen moet begeven, houdt zich beter aan de verkeersregels. In de hele provincie Oost-Vlaanderen worden vrijdag op grote schaal snelheidscontroles gehouden naar aanleiding van de Verkeersveilige Dag.

  Met de Verkeersveilige Dag wordt de dramatische kettingbotsing op de E17 in Nazareth herdacht, waarbij vijftien jaar geleden 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Tussen 6 uur en 18.30 uur zullen 250 personeelsleden instaan voor 50.000 controles in Oost-Vlaanderen. De actie spitst zich toe op snelheidscontroles, maar er wordt ook aandacht besteed aan alcohol- en drugscontroles.
  bron: www.nieuwsblad.be

 • Elk zijn dak bouwt... eindelijk

  Elk zijn dak wil al jaren een aantal woningen realiseren in de nieuwe wijk van Rijvers. Men heeft eindelijk de bouwvergunning binnen. Dit heeft lang geduurd.

  - De aanvraag omvat het bouwen van de 29 voorziene sociale woningen in de 1ste fase van de verkaveling Kleitstraat-Rijvers. Op de loten 8 en 9 komen respectievelijk 8 en 7 sociale huurwoningen. Op de andere loten komen 14 sociale koopwoningen. De woningen worden allemaal in dezelfde materialen (gevelsteen en keramische dakpannen) en in een eenvormig volume gebouwd.

  - Er wordt op 2 punten een afwijking gevraagd van de verkavelingsvoorschriften voor lot 9: een kavelbreedte van de koppercelen van 7m95 in plaats van de opgelegde minimum 9m, en een oppervlakte van de tuinberging van 17% van de zone voor koeren, erven en hovingen in plaats van de opgelegde maximum 10%. Hierdoor zou 83,5 m² van de 486 m² tuinzone bebouwd worden. Er zal nog 7m10 overblijven tussen achtergevel en tuinberging. 7m95 wordt als een aanvaardbare breedte beschouwd voor de sociale woningen. Dit kon men lezen tijdens het openbaar onderzoek...

 • Tentoonstelling in bib

  openblik.jpg