• Dit was 2010

  2010 was voor mij een bijzonder jaar:

  * De kinderen zetten alle twee hun eerste stappen op school: de oudste in de lagere school, de jongste in de kleuterschool.  

  * De oude jongensschool verhuisde naar Dreef 47. Het zou mijn laatste project worden als directeur van de school.

  Tony aan schooldeur Dreef 10.jpg* Ik stapte dit jaar na acht jaar volledig leven voor de Sint-Martinusschool over naar de Vlaamse onderwijsraad.

  * Het schepencollege nam bijna alle bevoegdheden af van schepen Batsleer. Voor elk project van het schepencollege had men de CD&V nodig: zo stemden we voor de aanpassing van de omgeving van den Boer, voor de renovatie van het zwembad, waarschuwden we voor het grote tekort (1,2 miljoen in het rood in 2011: een triest record)... Onze stem woog zwaarder door. Als er nog kon bestuurd worden in Zomergem en iets werd gerealiseerd, was het door de constructieve oppositie van de CD&V Zomergem.

  * De kerk daverde op zijn grondvesten: wat is de toekomst van dit instituut?

  * Van de nationale politiek werd je soms moe: Alexander De Croo trok de stekker uit de regering omdat hij wilde dat er in 2010 toch nog een aantal maanden echt zou kunnen bestuurd worden, maar het draaide anders uit.

  * Maar toch was 2010 ook het jaar van gewone kleine zaken: nog nooit heb ik zo lang met ons vieren kunnen genieten van dagelijkse kleine dingen in een stralende zomervakantie, ik kreeg terug tijd om af en toe een boek te lezen op de trein... Het zijn die kleine dingen die er voor zorgen dat we hoopvol 2011 tegemoet gaan!

  Prettige feesten en een goede start van 2011!

   

  Tony

 • Werken N9

  Er is een overlaging van betonplaten op de N9 gepland in Lovendegem, op het vak tussen de reeds uitgevoerde overlaging (Zomergem) en het kruispunt met de Bredestraat-Kouter/Binnenslag. Deze werken zullen volgend jaar in het voorjaar worden uitgevoerd. De kostprijs bedraagt ongeveer 500.000 euro. Er zijn eveneens plannen voor een overlaging op de N9 op het grondgebied van Maldegem, meer bepaald op de Prins Boudewijnlaan te Adegem. De raming bedraagt 730.000 euro en de uitvoering zal in najaar 2011 of voorjaar 2012 gebeuren.

  Dat antwoordde minister Crevits op een vraag van Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman.

 • Huur KSJ en KLJ

  den oepites.jpgHet College besluit principieel om de bijdrage van de KSJ voor bouw Oepites vast te leggen op 150 euro per maand te verhogen met eventuele kleine herstellingskosten en een energiebijdrage. Ik doe een oproep aan deze twee verenigingen om tijdig hun visie/standpunt voor te leggen aan onze fractie.Dit punt moet nog goedgekeurd worden op de gemeenteraad.

 • Kostprijs sport

  zwembad01.jpgDoor de werken aan het zwembad en de omgeving Den Boer stijgt het jaarlijkse budget van TMVW en de vzw Sport samen van zo’n 300 000 euro naar 500 000 euro.

 • De expressweg: wat gebeurt er nu?

   

  In het najaar 2010 zijn de werken aan het op- en afrittencomplex in Moerbeke

  beëindigd. Hierdoor is de N49 vanaf Antwerpen tot de poort van het Meetjesland

  (Zelzate) omgevormd tot een autosnelweg. De E34.

  Vanaf 2011 komt de opwaardering van de N49 tot E34 in het Meetjesland aan de beurt.

  Dit zal in enkele stappen gebeuren. Klik op lees meer voor de bijdrage van het Streekplatform.

  Lees meer...

 • Een afternoon in winter

     

   

  Schipdonkkanaal Winter Januari 2009 klein (5).jpg2010 loopt op zijn einde. Voor ons ligt een nieuw jaar, een nieuw begin. En dat willen we samen met u vieren. Wij nodigen u graag uit voor een gezellige „Afternoon in winter‟ op zaterdag 29 januari 2011 in Den Hof, Stationstraat 22 te Zelzate. Het wordt dus geen klassieke receptie. Wel een „zoete receptie‟. In een aangenaam kader kunnen we genieten van winterse dranken, zoete hapjes en eengastspreker - Vlaams minister van mobiliteit en openbare werken Hilde Crevits – die het ijs onmiddellijk zal breken. De receptie start om 15u30 en loopt tot 17u30. De toespraak wordt verwacht omstreeks 15u45.

  Alle leden van de regio‟s Gent & Meetjesland zijn welkom. Inschrijven kan tot 26 januari via het regionaal secretariaat (09/221.45.81 – secretariaatgent@cdenv.be).

 • Prettige feestdagen!

  Ik wens iedereen een zalig kerstfeest en een goed gemutst 2011!

  eindejaar 2010.jpg