• Winteruur

  klok.jpgOm 3 uur deze nacht mocht u opstaan om uw horloges één uur terug te draaien.

 • Wijzigingen aan de Priemwegel

  Beke bib klein.jpgDorp in zicht dringt aan op een verbreding van de Priemwegel in Beke (waar de bib. van Beke is). Het College besluit om de haalbaarheid van het voorstel tot verbreding Priemwegel te onderzoeken. In die zin zal door de ontwerper een voorstel van verbreding Priemwegel met uitwijkmogelijkheden voor kruisend verkeer worden uitgewerkt.

  Op het college van 25 oktober heeft men het volgende uiteindelijk beslist:

  27. Beke – herinrichting Kerkplein en omgeving in kader van “Dorp in Zicht Beke”

   

  Het College bespreekt in aanwezigheid van de ontwerper het voorontwerp, de mogelijke verbreding van de Priemwegel en de fasering.

  Het College besluit voor te stellen aan de gemeente Waarschoot om in een eerste fase aan te pakken: Kerkplein en omgeving, Lievebrug tot en met kruispunt Bekestraat. Men opteert niet voor een verbreding van de Priemwegel. De wegel wordt wel opgenomen in het project.

   

   

 • Bomen...

  boomgaard_appelbomen.jpgHet College besprak de problematiek van de straatbomen in de Tennislaan en Den Boer en dit op basis van het bomenbeheersplan en het advies van 31 augustus 2010 van de bomenwerkgroep. Het College besluit zich hierbij aan te sluiten en te opteren voor:

  - Tennislaan: Aan de overkant bomen aanplanten (kant van het voetbalplein) waar voldoende plaats is om bomen aan te planten. Wanneer de nieuw aangeplante bomen al goed gegroeid zijn (na een paar jaar) de elzen (oorspronkelijke bomen) verwijderen. Parkeren tussen de bomen blijft nog mogelijk, indien nodig, want men mag/moet op de rijweg parkeren.

  - Den Boer: De bomen verwijderen aan de linkerkant van de straat komende van de Lt. Dobbelaerestraat en het voetpad herstellen. Aan de rechterkant van de straat blijven de bomen staan maar wordt het voetpad verwijderd en omgevormd tot een grasberm zoals in de Begonialaan. Op die manier wordt ondergrondse groeiruimte vergroot en kunnen de wortels daar hun weg zoeken.

  Beide voorstellen van oplossing zullen eerst worden voorgelegd aan de bewoners van de straten in een infovergadering, waarna verslag wordt uitgebracht aan het College voor definitieve beslissing.

 • Schroei het onkruid weg...

  De technische dienst koopt een heteluchtschroeier aan.”, opgesteld door de technische dienst. Deze opdracht kost 13.261,60 euro incl. 21% btw.heteluchtschroeier.jpg

 • Strip in een rek

  strips.jpg

  Topburo uit Gent mag vier troggen met wielen leveren voor de strips in de bibliotheek. Dit kost 1.776,28 euro incl. 21% btw.

   

   

 • Ribbetjes...

  Dank je wel...

  aan alle vrijwilligers voor het geslaagde eetfestijn van CD&V Zomergem van zaterdag jl.

  aan de werkgroep "feestelijkheden".

  aan de mensen van de tafelversiering.

  aan de mensen die het eten klaar maakten, zorgden voor de ingrediënten.

  aan de DJ voor zijn ambiancemuziek.

  aan de helpers achter de toog, in de zaal, aan de bonnetjes.

  aan iedereen die er bij was voor deze mooie avond.

  Tot volgend jaar!