• Cursief: start to run...

  loopschoen.jpgIk heb als vadercadeau een bon gekregen voor een paar loopschoenen. Voor mijn nieuwjaar had ik al een mp3-speler gekregen. Ik kreeg dus van mijn omgeving duidelijke signalen dat ik best eens zou starten met wat meer te sporten...

  Na weken getreuzel ben ik toch eens naar een running center geweest. Je moet toch veel vertrouwen hebben in die verkopers... Vroeger koos je een gewone loopschoen (op basis van kleur, naam, prijs...). Nu moet je eerst op een loopband, filmen ze jouw benen... Allé, ik had geluk: na het bekijken van mijn loopoefening op de loopband zag de verkoper dat mijn benen goed op mijn voeten stonden, zodat extra steun niet nodig was.

  Na het bekijken van mijn gewicht, mijn loopintenties en mijn loopverleden, kreeg ik drie paar schoenen voorgeschoteld. Na wat gepas en wat lopen, werd de uiteindelijke keuze gemaakt. Het werd een "rolls royce" onder de loopschoenen (dixit de verkoper), van een voor mij als leek onbekend merk Mizuno. Voor hetzelfde geld heb ik een ordinaire schoen mee. Maar zoals ik al zei: het is een kwestie van vertrouwen... De man gaf nog mee dat je er 1 000 km mee kunt lopen. Dat is ongeveer één jaar: vier keer vijf kilometer per week en dit aan zo'n vijftig weken... Morgen begin ik aan de eerst vijf, of misschien wordt het wel overmorgen...

 • Steun de wijkkermis van Hoetsel...

  molen hoetsel.jpgIn Hoetsel is er dit weekend kermis. De kermis bestaat al heel lang. Hoetsel is altijd een belangrijke wijk geweest. Vroeger stond er zelfs een molen.

  Programma kermis:

  Zaterdag 31 juliZaterdag 31 juli

  9.00 u.

  Vinkenzetting

  13.00 u.

  Paintball

  16.00 u.

  Jogging Zomergems criterium, 5-10-15 km

  22.00 u.

  Drive-in-cinema

  Na de film “café Hoetsel”

  Zondag 1 augustusZondag 1 augustus

  11.30 u.

  Barbecue in de feesttent, 15 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen -12 jaar. Vooraf inschrijven bij André De Pau – Simonne Deneve, 09 372 67 03 | Julien Ally – Monique Lataire, 09 374 57 58

  13.00 u.

  Kindernamiddag

  15.00 u.

  Heilige Mis aan Hoetselkruis, gevolgd door receptie

 • KSJ feest

  X-fuif.jpgOp vrijdag 30 juli kan je vanaf 20u twee uur lachen gieren en brullen met Henk Ryckaert en één van zijn poulains, Jeroen Pater. Kaarten kosten € 13 en zijn beperkt dus wees er als de kippen bij. Aansluitend is er de streekbierenavond waar je terug enkele speciale biertjes kunt proeven. Toegang hiervoor is gratis.

  Op zaterdag kan je de hele dag sportief bezig zijn op het beachvolleybaltornooi. Iedereen is welkom: dames, heren, kinderen, (niet)-competitie,... Voor de kinderen is er randanimatie voorzien (springkasteel, reuzespelen, shminken,...). Aansluitend kan u vanaf 19 uur aanschuiven voor een overheerlijke BBQ. Volwassenen betalen € 15 en kinderen € 8. Vanaf 21 uur is er de X-fuif.

  Meer info vind je op
  http://x-fuif.ksj-oepites-zomergem.be.

 • Let op: windmolens...

  windmolen.jpgCD&V zal het dossier rond de windmolens verder blijven opvolgend. Het schepencollege schreef immers volgend advies: het College blijft grote voorstander van groene energie en een eventuele inplanting langs het Schipdonkkanaal maar met minder windmolens (bijvoorbeeld twee) kan in overweging worden genomen, in dit opzicht verwacht men een nieuw voorstel van Electrabel.

 • Terug vertraging in dossier door tekort aan schepenen

  boekhouding.gifOp 12 juli waren schepenen De Jaeger en De Bie afwezig tijdens het schepencollege wegens vakantie. Toen men aan het punt kwam om een nieuwe bijkomende ambtenaar aan te werven op de dienst boekhouding, verliet nog een schepen de zaal, waardoor men met te weinig schepenen was om geldig te kunnen vergaderen. De week er voor waren er ook al te weinig schepenen om dit punt goed te keuren. CD&V had tijdens de begrotingsbespreking ook vragen gesteld bij deze bijkomende aanwerving.

 • OCMW krijgt meer geld.

  Het OCMW komt niet toe met haar gemeentelijke bijdrage. Vanaf nu zullen ze 506.251 euro krijgen. Daarbovenop krijgen ze vanaf nu ook een werkkapitaal van 125.000 euro. De spaarpot die de vorige OCMW-raad aanlegde is nu leeg. Daarnaast vraagt de tweede pensioenpijler voor het personeel een financiële inspanning. Hierdoor kan er een liquiditeitsprobleem ontstaan, waardoor een werkkapitaal noodzakelijk is.ocmwgebouw.jpg

 • Kinderuurtje kermis

  kermis.jpgTijdens de afgelopen kermis waren er een aantal problemen met het kinderuurtje. Op de kaart die de kinderen kregen stond dat men gratis op de attracties mocht. Toen men aan sommige attracties kwam, bleek dat men toch moest betalen. De uitbaters vertelden dat dit niet was afgesproken. Dit leidde tot discussies. Het schepencollege besloot om de kermisattracties die niet meewerken aan het kinderuurtje te weigeren op de kermis.