• 200 000

  Vandaag bereikte ik de magische kaap van 200 000 bezoekers op mijn blog. Bedankt voor jullie volgehouden aandacht!

 • Boodschap voor CD&V nationaal

 • Zomergemnaars betaalden in 2009 veel meer...

  De gemeente Zomergem sloot 2009 af met een overschot van € 788 465. Als je de overschotten van de vorige jaren er bij telt, kom je aan een "spaarboek" van € 3 762 487. Het overschot van 2009 wordt volledig betaald door de bijdragen van de Zomergemse inwoners. Zo bracht het milieupark € 41 937 op (in 2008 was dat nog 24 343 euro). De kinderopvang bracht zo'n € 12 000 meer op dan voorzien. De aanvulling op de personenbelasting bracht maar liefst € 504 000 meer op. Dit komt omdat men de belastingsbrieven sneller verwerkt. De Zomergemse inwoner hoestte dus heel veel geld op om een overschot van € 788 465 te kunnen boeken.

 • Werken Kruisstraat

  De werken in de Kruisstraat zijn ingrijpender dan gedacht. Men gebruikt sinds 11 juni snelhardend beton om de werken sneller te laten verlopen. Men zal rekening houden met mijn opmerking om de werken niet stil te leggen voor het bouwverlof zodat de weg onnodig weken aan een stuk afgesloten is, terwijl er niet gewerkt wordt (wat vorig jaar het geval was in Rijvers). De vraag is of het schepencollege nog geld over heeft voor de betonvakken in Leischoot. Ik volg dit verder op.

 • Speelplein Zomergem breidt uit...

  De speelpleinwerking van Zomergem is vragende partij om hun leiderslokaal uit te breiden. De oppervlakte van de "villa" zou verdubbelen. Bedoeling is dat er op het speelpark Den Boer een lokaal komt met een leiderslokaal, een bureau, materiaallokaal, sanitair blok en een afgesloten blok. Dit zal voorzien worden in het budget 2011.

 • De Lijn: stelplaats

  Ik kreeg van minister Crevits volgende informatie over de busstelplaats van de Lijn in Zomergem:

  In Zomergem zal de nieuwe stelplaats gebouwd worden tussen de Kruis- en de Moerstraat, in een zone voor lokale bedrijven. Daar komen :

  -        Een dienstgebouw

  -        Een tank- en wasplaats

  -        Een parking voor een 50-tal bussen

  -        Een parkeerterrein en een fietsenstalling voor het personeel

  -        Beplantingszone en akoestische schermen

  -        Brandstofopslag

   

  De bouw van deze stelplaats wordt geraamd op 3,56 miljoen euro.

   

  De nieuwe stelplaats Zomergem moet ook in het najaar 2011 gebruiksklaar zijn.

 • Fietspad De Lieve

  Het fietspad langs de Lieve heeft hard te lijden onder zwaar vervoer. Daarom zal de VMM vanaf nu de bermen met een maaiboot ruimen i.p.v. met een rupskraan. Zo zal de schade aan het fietspad beperkt worden.