• Harmonie: filmconcert

  De Koninklijke Harmonie Zomergem brengt vanavond een filmconcert. De harmonie speelt bekende filmmuziek. Het koor van Ursel en van de Sint-Martinusschool zingen de nummers. Ondertussen krijg je op grote schermen filmfragmenten te zien. Het concert vindt plaats in Den Boer. Tickets: 12,5 euro (volwassenen), 5 euro (kinderen). Info: 0475-84.24.55.

 • Alweer op zoek naar nieuwe streekmanager

  Streekplatform+ Meetjesland zoekt nieuwe streekmanager.

   

  Eeklo- 30 oktober 2009

   

  Recent kon het Streekplatform+  haar statutaire vernieuwing afronden, met de installatie van een nieuw bestuur en de  verkiezing van prof. Aimé Heene als nieuwe voorzitter vanaf 1 januari 2010, in opvolging van Freddy Bertin.

  De  huidige streekmanager, Peter Haenebalcke, zal evenwel  binnenkort vervroegd de organisatie verlaten. Hij keert terug naar de juridische uitgeverij- sector. Het Streekplatform + Meetjesland zal zo vlug als mogelijk  in zijn opvolging voorzien.

   

  De beslissing om  het Streekplatform+ te verlaten was voor Peter Haenebalcke  niet eenvoudig. De uitgeverij- sector, zijn vroegere werksector,  was hem kennelijk niet vergeten en zocht hem terug op om zijn diensten opnieuw ter beschikking te stellen. An offer you can’t refuse was zijn deel en na lang beraad besliste Peter om in te gaan op het mooie aanbod.

   

  Peter Haenebalcke (Sleidinge) trad in dienst op 1 maart van dit jaar. Hij was zich  volop aan het inwerken in de talloze regionale dossiers.

  De statutaire vernieuwing van de VZW had hij netjes en succesvol begeleid.

  “Een verbeterde organisatiestructuur voor de regionale werking was één van die zaken die ik nu graag wou aanpakken”, zegt Peter. De streekwerking levert heel wat goede resultaten op, het is van belang dit werk te bestendigen, dit via een goede en verbeterde organisatiestructuur. Samenwerking (Samen sterk!) blijft namelijk van levensbelang voor deze landelijke regio.

   

  Ook een eerste grondige monitoring van het Toekomstplan Meetjesland 2020 is een belangrijk dossier. Er wordt  momenteel een grondige meting voorbereid van wat er van dit toekomstplan tot op heden op het terrein is gerealiseerd. Deze gegevens zullen noodzakelijk zijn om te zien waar het plan moet bijgestuurd worden en waar een tandje dient bijgestoken.

 • Graag informatie!

  Er is duidelijk een tekort aan informatie over de openbare werken in onze gemeente. In de werken Kleitstraat-Ronsele gooide men alle fasen door elkaar. De bewoners van de Kleitstraat kunnen nu al dagen niet meer op hun oprit. Ze krijgen geen informatie vanuit de gemeente wat de planning is. Gelukkig kan men bij de werkmannen op de werf zelf terecht die de mensen verder helpen.

  Gisterenmiddag viel gedurende uren de kabel, telefonie en internet van de telenetklanten uit in de Kleitstraat.

  In de Dekenijstraat ligt het voetpad ook open. Daar klagen de mensen ook dat ze vooraf niet verwittigd waren.

  Schepencollege informeer de mensen a.u.b.!

   

 • Bouwvergunning De Lijn voorlopig geweigerd

  De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar weigerde  onlangs een stedenbouwkundige vergunning aan Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voor het bouwen van een nieuwe stelplaats voor bussen met onderhoudscentrum gelegen Mispelare 11. Het dossier voor de nieuwe stelplaats zal dus vertraging oplopen.

 • Man bijt hond: hilarisch

  Deze mannen hebben hun inspiratie bij Jef Nijs gevonden: als allos goedos is, your driver, you tractoros... Landbouwers in het Pools.

 • Eetfestijn groot succes

  Zaterdag mocht CD&V Zomergem 15 mensen meer verwelkomen dan de recordeditie van ons eetfestijn. De zaal was prachtig "oranje" ingekleurd. De ribbetjes waren lekker, de pannenkoeken overheerlijk. De sfeer zat er echt in dankzij de DJ. De dansvloer stond vol. Eén van de hoogtepunten was ook het optreden van Glenn. Er was een leuke ambiancesfeer.

  Ik heb echt genoten van het enthousiasme en de warme sfeer.  

  Bedankt aan de werkgroep feestelijkheden, aan Ingrid voor de zaalversiering, aan de DJ, aan alle mederwerkers (fractie, bestuur, familieleden...).

  Graag tot volgend jaar: of op de nieuwjaarsreceptie.

 • Jubileum

  Vijftig jaar getrouwd: een gouden tijd. Dat moet passend gevierd worden. Het moet gezegd: het schepencollege doet er alles aan om de mensen goed te ontvangen. Jammer genoeg doet men niks voor de mensen die niet op het gemeentehuis worden ontvangen en die ook niet willen dat er iemand van het schepencollege bij hen aan huis komt. Dit heeft allerlei redenen: sommige mensen zijn ziek en kunnen de drukte niet aan. Andere mensen hebben een andere politieke overtuiging en zien het niet zitten om door een lid van VLD of Groen!-SP.a ontvangen te worden.

  In deze gevallen kregen en krijgt het gelukkig koppel geen cadeau (10 waardebonnen van 12.50 euro of 125 euro aankoopbonnen). Wij betreuren dit.

  Hieronder vind je de afsprakennota van het schepencollege die ik kon inkijken:

  Opties:

   

  1. Ontvangst op het gemeentehuis of bij geringe mobiliteit van een direct familielid in De Vlinder (alternatief tot plaatsing lift gemeentehuis)

   

  - 50-tal personen

  - Aanwezigheid van 2 hostesses

  - Gratis dranken: leffe, porto, witte wijn en fruitsap

  - Geschenkencheques: 10x12,50 euro of 15x12,50 euro

  - Gulden boek

  - Hapjes: indien gewenst, te voorzien door de familie zelf

  - De gemeente nodigt zelf de gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden uit

   

  1. Ontvangst ten huize van de jubilarissen:

   

  - Afvaardiging (of beperkte afvaardiging) van het schepencollege

  - Geschenkencheques: 10x12,50 euro of 15x12,50 euro

   

  1. Viering jubileum in feestzaal:

   

  - Afvaardiging (of beperkte) van het schepencollege ter gelegenheid van de eigen receptie

  - Geschenkencheques

   

  1. De jubilarissen doen afstand van bovenvermelde mogelijkheden of laten niets van zich horen:

   

  - Het gemeentebestuur doet niets.