• Gemene trap

  De competitie is veranderd, met voor- en tegenstanders. De topper tussen Anderlecht en Standard was een zenuwachtig treffen. Wat Witsel gisteren deed hoort nergens thuis. Ik ga niet overdrijven en eisen dat hij even lang geschorst wordt tot Wasilewski terug kan spelen, maar een serieuze straf mag wel.

 • Verloop in de gemeentelijke diensten

  Er is wat verloop van personeel op de gemeentelijke diensten van Zomergem. Zo is men op zoek naar een nieuwe bibliotheekassistent, een hoofd van de technische dienst. Daarnaast moest de post van jeugdconsulent-cultuurambtenaar ook worden open verklaard. De crisis doet veel mensen op zoek gaan naar een job binnen de ambtenarij. Voor een bepaalde functie waren er meer dan 80(!) kandidaten.

 • Geld, geld, geld

  Iedereen kan zijn steentje bijdragen voor een beter milieu. De klimaatproblematiek houdt iedereen bezig. Maatregelen zoals zonneboilers, zonnepanelen en een hemelwaterinstallatie worden door de gemeente Zomergem gesubsidieerd. Meer info bij de gemeentelijke milieudienst of op www.zomergem.be. Je klikt door naar "wonen in Zomergem" en onder "milieu" vind je alle subsidies. 

 • Werkloosheid in Zomergem

  In februari 2008 lag de werkloosheidsgraad in Zomergem tussen de 3 en 5% (dit is het aantal niet-werkende werkzoekenden tussen 18 en 65 jaar op het aantal beroepsactieve mensen tussen 18 en 65 jaar).

  In februari 2009 steeg dit cijfer met 0,5 tot 1%. We volgen hier de trend van de omliggende gemeenten.

  Heel veel mensen in Zomergem worden getroffen door de crisis en zijn werkloos. We leven mee met de getroffen gezinnen.

 • Hervorming website gemeente

  Het schepencollege wil volgend jaar werken aan een nieuwe website. De huidige won drie jaar terug een prijs als "beste gemeentelijke website". De prijs werd toegekend door INDIGOV. Ondertussen is er echter al heel wat geëvolueerd. Een website moet niet alleen informatie geven, maar oo interactief zijn. INDIGOV richt daarom navormingen in over gemeentelijke sites. Tijdens die nascholingsdag geven ze tips hoe een goede site er moet uitzien. Dit zal de gemeente Zomergem € 950 kosten (excl. BTW).   

 • Hofbouwstraat

  In de Hofbouwstraat is er een elektriciteitspaal omver gevallen (zie zomergem.net). CD&V wees er in 2008 in de gemeenteraad al op dat het schepencollege alle palen nog eens goed moesten bekijken. Wij vreesden dat er enkele palen gingen sneuvelen. Twee jaar terug werd een flink bedrag uitgetrokken om de palen te herschilderen of te herstellen (€ 110 000). Ondanks het grote bedrag, werden niet alle palen aangepakt. We vragen nogmaals dat het schepencollege alle palen laat controleren.

  Uit het verslag van de gemeenteraad van sept. 2008:

  "Schepen van openbare werken, Guy De Neve antwoordt dat de hoge prijs voor de schilderwerken aan de openbare verlichtingspalen geraamd is door Eandis.  We kunnen niet anders, het is trouwens een heel belangrijk werk dat vorig jaar al was voorzien, maar pas dit voorjaar uitgevoerd.

  Raadslid Lampaert stelt al enkele jaren vast dat recente palen ook al roesten.  Hij vraagt zich af als dit geen constructiefout is te betalen door de leverancier.
  Schepen De Neve zegt dit te zullen melden aan de vertegenwoordiger van Eandis."

   

   

 • KAV tweedehandsbeurs

  KAV Zomergem organiseert op zondag 4 oktober 2009 een wintertweedehandsbeurs voor baby- en kinderartikelen. Alles wat nodig is voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar aan een zeer democratische prijs : babybenodigdheden van papfles tot kinderkamer, kleding tot 10 jaar, speelgoed, tv- en videospelen voor kinderen, jeugdboeken, fietsen …

   

  De beurs gaat door in het Parochiaal Centrum, Lt. Dobbelaerestraat 14 c. Zomergem van 9 h. tot 12.30 h.

   

  Heb je interesse om enkele spulletjes te verkopen dan moet je op voorhand ingeschreven zijn. Dit kan telefonisch vanaf vrijdag 4 september 2009 bij onderstaande contactpersonen.

   

  Voor wie enkel interesse heeft om de beurs te bezoeken en enkele leuke tweedehandsspulletjes op de kop te tikken is de toegang op zondag gratis !

   

  Alle inlichtingen vrijblijvend te bekomen bij :

  Ingrid Wille, Tulpenlaan 13, 9930  Zomergem

  09/372.05.43.  gsm 0496/37.37.32 ,

  steyaert.wille@telenet.be

   

  of Christine De Scheirder, Lt. Dobbelaerestraat 34, 9930  Zomergem

  09/372.52.92.  gsm 0478/34.90.74.

  christine.descheirder@skynet.be