• Laat geen € 750 liggen

  De mensen die voor de rioleringswerken op de as Kleitstraat-Rijckaertstraat wonen kunnen een premie krijgen van  € 750. Deze bewoners moesten voor een afgescheiden rioleringssysteem zorgen op hun eigendom. Deze kosten kunnen ze nu voor een stuk recupereren. Alleen facturen tellen, eigen werk wordt niet vergoed. CD&V pleitte al lang voor deze premie en maakte op de laatste gemeenteraad volgende opmerkingen:

  * We willen dat de stedebouwkundige dienst helpt bij het invullen van de formulieren. De mensen kregen een brief van zo'n drie bladzijden die heel moeilijk te begrijpen was. We hopen dat men een eenvoudige manier vindt om de subsidie te krijgen.

  * In het contract met TMVW staat dat TMVW binnen de vijf dagen na het beëindigen van de werken controleert of alles goed is aangesloten. Sommige mensen hebben al maanden terug alles in orde gebracht, maar er is nog niemand die kwam controleren. De mensen kunnen hun oprit toch geen maanden open laten liggen.

  * CD&V eist dat TMVW zelf de kosten betaalt als blijkt dat de aansluiting niet goed gebeurde als ze de termijn van vijf dagen niet respecteren. De mensen hebben weken gewacht en uiteindelijk toch hun oprit weer dicht gelegd. Als nu blijkt dat alles terug open omdat ze verkeerd aansloten, dan moet TMVW maar de kosten betalen. Zij hebben te lang gewacht met controleren.

 • Evaluatie kermis

  Dit weekend was er terug een geslaagd kermisprogramma. Dank je wel aan de vele vrijwilligers van het feestcomité. Ook de cafébazen zorgen voor een gezellige drukte. Ook een groot woord van dank aan de organisatoren van de karting. Dit is geen gemakkelijk evenement om te organiseren. Toch liep alles op wieltjes. Het jeugdraadterras en de verenigingen die het terras uitbaatten aan het PC waren tevreden. Zomergem mag fier zijn op de kermis.

  Eén minpuntje: het kinderuurtje. Het schepencollege had vooraf niet overlegd met de foorkramers. Dit zorgde voor grote wrevel bij de foorkramers en bij de ouders van de kinderen. Zo wisten de foorkramers pas GISTEREN dat het kinderuurtje op twee dagen plaats zou vinden. Op de mooie kermiskaart die de kinderen meekregen stond dat de kinderen gratis op de kinderrups mochten. Maar daar kreeg je maar 0,50 euro korting en moest je twee euro opleggen. Bij het viskraam zouden de uitbaters liever een korting geven. Nu mocht je drie gratis eendjes vissen. Dit leverde geen prijs op.

  Wie nog eens de sfeer van gisteren wil opsnuiven kan onderstaand filmpje nog eens bekijken.

 • Priestertekort laat zich ook in Zomergem voelen

  Enkele tientallen jaren terug waren er in Zomergem drie onderpastoors en één pastoor-deken. Nu blijft er alleen een deken over. Als je deze week las dat er in gans Vlaanderen maar één priesterwijding is dit jaar, zal de situatie niet verbeteren.

  In het parochieblad van deze week staat ook een gevolg van dit priestertekort. Als de deken op reis is zal er dat weekend geen eucharistieviering zijn, maar een gebedsdienst met een leek. Dit zal zo zijn op zondag 19 juli. Wie op deze zondag eucharistie wil vieren, kan aansluiten in de kapel of wordt doorverwezen naar Merendree, Lovendegem, Beke of Ronsele.

 • Eerbetoon aan Yasmine

 • Rijvers kermis

  Een aantal maanden terug stond er in de krant dat Rijvers kermis dreigde te verdwijnen. In 2009 zijn er alvast nog Rijversfeesten.

  Op vrijdag 7 augustus is er om 21 uur een fuif van studio 2000 met DJ's Jasper Beyst, Tete à tete en Peter Luts. Dit kost vijf euro.

  Op zaterdag 8 augustus is er om 20 uur een receptie voor genodigden.

  Op zondag 9 augustus mogen Nicholas en ik volgende artiesten aankondigen:

  om 16 uur Lisa Del Bo, om 17 uur Paul Severs, om 18 uur Bart Kaëll, om 19 uur Jason Bradley, om 20 uur Laura Lynn en om 21 uur Willy Sommers. Kaarten kosten tien euro.

 • Jeugd viert kermis

  Jeugdhuis De Messink in Zomergem bouwt tijdens het komend kermisweekend een eigen kermisprogramma uit.

   

  Op vrijdag wordt gestart met 'Feel the Difference'. In twee verschillende zalen wordt voor twee aparte stijlen muziek gezorgd. Op zaterdag 27 juni komt StuBru-stem Tomas De Soete achter de draaitafel staan.

   

  Zondag zet De Messink de zomer definitief in met de Flügel Summer Party. Maandag 29 juni is er een onvervalste schuimparty en dinsdag wordt de kermis afgerond met de Messink 90's.

   

  (JSA het laatste nieuws)

 • Bekestraat

  Er zijn nu al meer dan twaalf studies gebeurd over de Bekestraat. Er is nog altijd geen één steen verlegd. Er is dus nog steeds geen veilige fietsverbinding, geen behoorlijke afwatering en geen goed wegdek. Het schepencollege gaat nu een afpaling doen: wat is privégrond en wat is openbare grond.

   

  Ter voorbereiding van de wegen- en rioleringswerken Beke- en Paterstraat is het noodzakelijk gebleken dat om elke discussie te vermijden over de eigendomsgrens een tegensprekelijke afpaling te doen, inzonderheid een combinatie van de administratieve en de gerechtelijke afpaling: starten met een administratieve afpaling ten aanzien van alle aangelanden van de Bekestraat, en dan de gerechtelijke afpaling starten ten aanzien van de aangelanden die verzet hebben aangetekend.

  Voor de begeleiding van de gemeente in deze procedure wordt  een advocatenkantoor aangesteld.