• Regels zorgen voor vals spel

  Opschudding tijdens de Elisabethwedstrijd voor viool. Een violiste speelde slecht. Kijk wat de mening is van deze "gewaardeerde" jury...

  Klik op onderstaande link:

  http://www.deredactie.be/permalink/1.537687

   

 • Schipdonkkanaal in Ter Zake09

  "'t Groot gedelf" is er in geslaagd om met veel inzet van vrijwilligers het dossier van het Schipdonkkanaal hoog op de politieke agenda te zetten.

  In Ter Zake 09 ging het gisteren o.a. over het Schipdonkkanaal. P.S.: volgens mij is de Zweedse bedrijfsleider een ingehuurde acteur Knipogen.

  Klik op onderstaande link om het fragment te bekijken:

  http://www.deredactie.be/permalink/1.537433

   

 • Veel gekakel in Zomergem

  De kippenactie was een groot succes. In mei werden 292 kippen afgehaald in de AVEVE-winkel. Het gemeentebestuur wil zo het groenafval in zakken verminderen. Deze actie kost de gemeente zo'n 480 euro.

 • Nutswerken in Ronsele: een overzicht

  Na het bouwverlof (augustus 2009) start Eandis met volgende nutswerken in Ronsele:

  * beginnende van het kruispunt Daalmen-Ryckaertstraat en zo verder tot aan het Kerkplein en de Ronselestraat: ondergronds brengen elektriciteitskabels en vernieuwen openbare verlichtingspalen.

  Verder worden ook een stuk van de waterleiding en van de telenetaansluitingen vernieuwd.

 • Herstel voetbaltribune

  Op 4 mei is men gestart met afbraakwerken van de oude voetbaltribune. Men wil in de week van 24 augustus klaar zijn met de werken. Ondertussen is er ook een stuk vloer in de kantine onverwacht naar boven gekomen. Dit zal nu ook moeten hersteld worden.   

 • Afscheid in bib. Beke

  Morgen donderdag nemen we afscheid van Marleen Pattyn als trouwe medewerker in de bib. Haar hart ligt natuurlijk in de bib. van Beke. Ik durf zeggen dat er zonder haar werkkracht en doorzettingsvermogen al lang geen sprake meer zou geweest zijn van een filiaal in Beke. Marleen zette zich hier keihard voor in. Daarnaast zorgde ze er mee voor dat de bib. mooie leespromotie-activiteiten had. Denk maar aan de fijne speurtochten voor de jeugd, de initiatieven tijdens de jeugdboekenweek, de leesclub, het brengen van boeken naar senioren in het woon- en zorgcentrum... Morgenavond doet ze haar laatste ontlening in Zomergem. We wensen Marleen veel plezier en gezondheid nu ze meer vrije tijd krijgt. Beke bib klein

 • Gemeenteraad: agenda

  Op donderdag 28 mei 2009 om 20.00 uur is er de volgende gemeenteraad van Zomergem.

  Dit is de agenda

  OPENBARE ZITTING
  1. Begrotingsrekening dienstjaar 2008: vaststelling
   
  2. Politiezone LoWaZoNe - gemeentelijke dotatie begroting 2009: goedkeuring.

  3. Onderhouds- en herstellingwerken aan asfaltwegen dienstjaar 2009 (Rostraat, Meirlare en Kerkhofstraat): goedkeuring bijzonder bestek en raming - wijze van gunnen en vaststellen van de voorwaarden.

  4. Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de provincie Oost-Vlaanderen: Westlede - algemene vergadering van 10 juni 2009: standpunt gemeente omtrent agenda inzonderheid werkingsverslag 2008, balans en resultatenrekening 2008.

  5. Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de provincie Oost-Vlaanderen Westlede: aanduiding vertegenwoordiger in de algemene vergadering van 10 juni 2009.

  6. vzw Streekplatform+ Meetjesland: aanduiding vertegenwoordiger en vertegenwoordiger met raadgevende stem in de algemene vergadering.

  7. Intercommunale Maatschappij voor Energievoorziening in West- en Oost-Vlaanderen (IMEWO) - algemene vergadering van 22 juni 2009: standpunt gemeente omtrent agenda inzonderheid jaarrekening 2008 en bekrachtiging overeenkomst met Telenet.

  8. Intercommunale Maatschappij voor Energievoorziening in West- en Oost-Vlaanderen (IMEWO): aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering van 22 juni 2009.

  9. Intercommunale Maatschappij voor Watervoorziening in Vlaanderen (IMWV) - algemene vergadering 24 juni 2009: standpunt gemeente omtrent agenda inzonderheid jaarrekening 2008.

  10. Intercommunale Maatschappij voor Watervoorziening in Vlaanderen (IMWV): aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering van 24 juni 2009.