• Echtscheiding

  Het aantal echtscheidingen in Zomergem schommelt.

  In 2001: 13

  In 2002: 24

  In 2003: 28

  In 2004: 15

  In 2005: 11

  In 2006: 24

  In 2007: 15

  bron: http://www.statbel.fgov.be

 • Music maestro

  De Zomergemse bibliotheekvereniging nodigt  u uit naar een lezing over

  Jacques Offenbach (1819-1880

   door muziekjournaliste Erna Metdepenninghen          

                   op donderdag 26 maart 2009 om 20.00 uur    

  in de bibliotheek van Zomergem

  Men noemt Offenbach de grootste humorist in de muziekwereld, de vader van de operette, de man die het Franse Tweede Keizerrijk scherp hekelde. Schijnbaar schudde hij, compositie na compositie, zomaar uit zijn mouw, sneller dan de snelste Italiaanse operafabrikant.

  Naast meer dan honderd theaterwerken kent men van hem nog onuitgegeven en fragmentarische partituren, liederen, koorwerken, dansen enzovoort. Offenbach blijft verbazen

  3 euro, gratis hapje en drankje                        

   

   

   

 • Stoktevijver vernieuwen

  Bij normale weersomstandigheden start de firma De Vrieze op maandag 2maart met het vernieuwen van de asfaltlaag in een deel van Stoktevijver (deel tussen Daalmen en kasseistrook voor Stoktevijverbrug). Deze werken zullen vermoedelijk 5 dagen duren. Een wegomlegging wordt voorzien langs Hoekstraat, Ronselestraat, BH Ryckaertstraat en Daalmstraat. De Eikendreef wordt doodlopend.

 • Gratis hakselhout

  Een inwoner vroeg me waar je nu gratis hakselhout kunt verkrijgen. Sinds vorig jaar wordt niet meer verhakseld door de gemeente. Al het groen wordt samen in bulk verzameld en door Van Gansewinkel opgehaald. Maar inwoners van IVM-gemeenten kunnen hakselhout / compost gratis ophalen in de groencompostering IVM-Van Gansewinkel , Ringlaan 56, 9900 Eeklo. Voor info en/of afspraak: tel 09 377 33 76   

 • Luide knallen

  Omstreeks twee uur werd Zomergem opgeschrikt door twee luide knallen. Die waren o.a. ook in Kaprijke te horen. Hier onder vind je de verklaring:

  Vanmiddag is het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen opgeschrikt door enkele luide knallen. Die bleken afkomstig van twee F-16's die door de geluidsmuur waren gevlogen.

  Verschillende politiekorpsen en de 100-centrale kregen vanmiddag tientallen telefoontjes van verontruste burgers. Ze hadden enkele luide knallen gehoord en/of een onaangenaam gevoel in hun oren gevoeld.

  De knallen bleken veroorzaakt te zijn door twee F16's uit Florennes die de opdracht hadden gekregen om een burgervliegtuig waarmee geen contact mogelijk was te begeleiden. Boven Evergem gingen ze door de geluidsmuur.

  "Gevallen waarin er geen communicatie mogelijk is, worden altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Hier was uiteindelijk geen sprake van een dreiging. Boven de Noordzee werd het contact met het vliegtuig hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem", zegt Ingrid Baeck, woordvoerster van Defensie.

  Het vliegtuig, dat op weg was naar Engeland, kon zijn reis zonder problemen voortzetten. (bron: deredactie.be).

 • Werken Stoktevijver

  Aannemer De Vriese start de geplande werken in Stoktevijver (wegfresen asfaltlaag en aanbrengen nieuwe asfaltlaag) een week eerder dan voorzien. Concreet betekent dit dat er gestart wordt komende maandag. Aan de aannemer wordt expliciet gevraagd om het naar school brengen van de kinderen op maandagochtend nog mogelijk te maken. 

 • Steun een uitgeweken Zomergemse

  Markant, het netwerk voor ondernemende vrouwen, bekroont in samenwerking met o.a. Trends, KBC, Unizo en Vlerick Management School elk jaar een zelfstandig ondernemende vrouw die haar bedrijf tot bloei brengt dankzij haar toewijding, verbeelding en volharding. Daarbij vindt zij een evenwicht tussen gezin en beroepsleven en geeft ook blijk van sociaal engagement.

  Enkele begrippen die ik niet als lucht beschouw en waar ik dagdagelijks aan werk en probeer mijn stelling door te geven aan vele collega ondernemers.

  Initiatieven zoals de KMO contact drink op 05/06/08 die doorging in het Kasteel van Poeke rondom tewerkstelling en mijn actieve deelname aan enkele ESF- projecten zijn daar getuige van.

  Ik herinner jullie ook aan het feit dat ik door de inspanningen in mijn personeelsbeleid de 1ste pioniersprijs diversiteit in de wacht heb gesleept.

  Deze Award heeft een drievoudig doel: potentiële starters aanmoedigen; beleidsmakers, bankiers en ondersteunende organisaties vertrouwd maken met de professionele omgeving van een zakenvrouw met een gezin en zaak en beklemtonen dat een bloeiende, innoverende onderneming niet in strijd hoeft te zijn met een evenwichtig persoonlijk en sociaal leven.
  Dankzij initiatieven als de WOMED Award verwerven vrouwelijke bedrijfsleiders langzaam maar zeker een plaats in de ondernemingscultuur.

  Als zaakvoerder van het transportbedrijf X-Trans uit Aalter ben ik verkozen tot de laatste 3 nationale finalisten die gaan voor de titel van  " Vrouwelijke ondernemer van het jaar 2009".

  Gezien ik met passie en overgave mijn  bedrijf  X-TRANS run kwam ik dus in aanmerking en hoop ik alvast  om op 25 maart met de hoofdvogel naar huis te gaan.

   

  Maar!! We zijn nog niet zover en ik heb jullie steun nodig!!

  50% van de stemmen tellen mee vanuit de nationale jury, voor de overige 50% moet ik het hebben van stemmen via onderstaande link.

  Laat jullie u alvast niet afschrikken, jullie zijn allemaal wel al wat meer gewoon, want men dient zich eerst te registreren op de site van www.trends.be.

   

  Ik hoop van harte dat  ik op elk van jullie kan rekenen en weet vooral dat ik jullie vanuit de grond van mijn hart al dank!

   

  http://www.trends.be/nl/womedaward/index.jsp