• Houd je relatie boeiend

  Vandaag zijn we terug begonnen aan het ontvangen van jubilerende koppels. Mensen die op zoek zijn naar tips om hun relatie wat nieuw leven in te blazen, bekijken best eens volgend filmpje:

   

 • Harmonie deelt in de prijzen.

  De Koninklijke Harmonie krijgt, conform het subsidiereglement, een toelage subsidie van 1 372,50 euro. Dit voor het opluisteren van 9 gemeentelijke plechtigheden.

 • Aankoop speeltoestellen Oostwinkel

  Het schepencollege vraagt aan leveranciers prijzen op voor speeltoestellen in Oostwinkel. In de Boomgaard, de nieuwe wijk, komt er een speelpark met waarschijnlijk volgende toestellen:

  Toestel 1  Voetbaldoelen (2 stuks)

  Toestel 2  Kabelbaan

  Toestel 3  Zandspeeltoestel

  -          Doelgroep: kleuters 

  Toestel 4  Taludglijbaan

  -          Doelgroep: kleuters en lagere school.

  -          Minimale breedte van 50 cm.

  -          Plaatsing op grasheuvel met hoogte van 2,5 meter met uitmonding in een zandoppervlakte.

  Toestel 5  Familieschommel

  Toestel 6  Jongerentoestel

  -          Doelgroep: lagere school en ouder.

  -          Futuristisch ogend speeltoestel met wiebelbalk, ingedraaide klimladder en klimtouw.

 • Enquête gemeente i.v.m. verenigingsleven

  De cultuurraad van Zomergem deed een bevraging bij het verenigingsleven. Zo moest men o.a. de knelpunten geven.

  Top 3 van de grootste knelpunten en uitdagingen van de verenigingen

   

  1. Vinden van nieuwe kernleden / bestuur                                  (13 x vermeld)

  2. Dalend aantal bezoekers / deelnemers aan activiteiten            (13 x vermeld)

  3. Financiële middelen en sponsoring vinden                              (7 x vermeld)

   

 • Een veeg uit de pan...

  Gisteren testte de technische dienst nogmaals een veegmachine uit op het marktplein. We hopen dat het schepencollege vlug een beslissing neemt, zodat de groendienst dit jaar de middelen heeft om het onkruid (zonder sproeistof) te verwijderen.

 • Dendermonde en vtm

  Het grote onrecht dat in Dendermonde werd aangedaan beroert iedereen. Niemand begrijpt dit. Vlaanderen wacht op een motief van de dader om dit onbegrijpelijke een plaats te geven. Ondertussen smeren sommige media alles breed uit. VTM organiseerde een extra-uitzending over dit onrecht. De toon van de nieuwsdienst over deze berichtgeving kon ik niet echt smaken. Men toonde o.a. een reportage over een achterbuurman van de crèche. Wat was hier de relevantie van? Je zag een kleine recontstructie en dan allerlei details wat die man gezien had en als spel geïnterpreteerd had. Was dit nodig? Ik lees dat VTM zelfs in belspelletjes aan de kijker vroeg: "om het leed te vergeten en dat meedoen wat positieve energie kan brengen". Dit was er over! Men besloot dan ook om de belspelletjes even op non-actief te zetten. De persdienst meldde dat de kijkcijfers van het nieuws die avond met 18% waren gestegen. Daar is het om te doen! VTM bezint, eer ge begint...

 • Beste nieuwjaarsreceptie

  Ik zit nu zo'n tien jaar in de CD&V. Zaterdag was het wel de beste receptie van CD&V Zomergem. Bedankt aan alle medewerkers! De buikspreker was hilarisch! Hier onder vind je mijn speech:

  Beste mensen

   

  Gisteren was het stil in Vlaanderen. De gebeurtenissen in het kinderdagverblijf in Dendermonde grepen naar ieders keel. Toen ik gisterenavond thuiskwam, was ik superblij als ik mijn twee kinderen gezond en wel in mijn armen kon nemen. Op zo'n momenten kan je maar één nieuwjaarswens formuleren. Ik wens u en uw familie daarom veel gezondheid, maar ook een veilig gevoel en voorspoed in 2009!

   

  De politiek staat soms machteloos toe te kijken. De afgelopen 365 dagen gaven geen mooi beeld van de Wetstraat. De mensen van de Dorpstraat begrijpen het niet meer: gevangenen komen door procedurefouten vrij, de ruzies binnen de federale regering, de bankencrisis, mensen verliezen hun job…

   

  Toch blijft de politiek belangrijk. CD&V bewees het afgelopen jaar dat we ook in moeilijke tijden onze verantwoordelijkheid opnemen. Als politicus moet je blijven geloven dat je een steen in een rivier op aarde kunt verleggen.

   

  In Zomergem werken we voor een dankbaar publiek. Ik wil jullie bedanken voor jullie blijvende inzet voor CD&V Zomergem. Het is een hart onder de riem. Ik ben fier op deze ploeg: de fracties, het bestuur, de werkgroep feestelijkheden, de leden en de sympathisanten. En ik ben dankbaar voor jullie inzet.

   

  Onze grootste verwezenlijking is de belastingverlaging. In elke speech, op elke vergadering, in elke gemeenteraad, op grote borden klopten we op dezelfde nagel: de belastingen moesten in Zomergem naar beneden. De VLD had de belastingen veel te sterk doen stijgen. Wel, CD&V Zomergem zorgde er voor dat de belastingen naar beneden gingen.

   

  Maar we zetten ons ook dagelijks in voor de kleine zorgen van de mensen. We kregen dankbare reacties voor onze strijd voor betere voetpaden, ons luisterend oor tijdens huisbezoeken (ook al zijn er geen verkiezingen) en “op de borrel”, onze mails om iedereen aan te porren om vorig weekend in de Dreef te gaan winkelen,…

   

  Het is die dankbaarheid die er voor zorgt dat we hoopvol zijn. Hoopvol dat in 2012 CD&V klaar zal staan met een sterke ploeg. Spreek nu al mensen aan, overtuig hen nu.

   

  De Vlaamse en Europese verkiezingen zijn een ideaal moment. Vlaamse verkiezingen zijn soms een ver-van-mijn-bed-show. Toch heeft Vlaanderen een grote impact: de Vlaamse regering zorgt ervoor dat onze Zomergemse scholen meer middelen en personeel kan inzetten en dat ouders in de basisschool minder moeten betalen. Inge Vervotte zorgde ervoor dat er geld ging naar het nieuwe woon-en zorgcentrum in de Dreef, Kris Peeters zorgde voor subsidies voor het gevaarlijke punt in Nekke en voor de werken in de Kruisstraat… We hopen ook op onze Vlaamse parlementsleden te mogen rekenen in het dossier rond het Schipdonkkanaal. We hopen dat onze partij ook naar ons luistert in dit dossier.

   

  Vandaag ben ik hoopvol dat we door samen te werken van 2009 een beter jaar kunnen maken dan 2008! Ik reken op elk van u! 

   

  Tony