• Beter één zwaluwnest in de tuin...

  Het gemeentebestuur geeft 850 euro subsidies aan Zomergemse gezinnen die een zwaluwkolonie in stand houden. Dit bedrag wordt verdeeld over 28 kolonies van één of meerdere nesten.

 • Het licht gaat uit...

  Acht procent van onze energiefactuur krijgen. Dat is het doel van "klimaatwijken". We zijn een maand bezig. Een gemiddeld gezin verbruikt 292 kWh per maand. Wij zitten aan 268 kWh voor de maand november. Dit is 8% minder dan het gemiddelde. Waar letten we op?

  1. Eens onze elektrische toestellen opgeladen zijn, trekken we de stekker van de lader uit.
  2. We laten geen toestellen op stand-by staan.
  3. Koken doen we met het deksel op de pan.
  4. Als we de computer meer dan 15 minuten niet gebruiken, schakelen we hem uit.
  5. Als we geen tv kijken, zetten we hem af.
  6. We doen de lichten systematisch uit in de ruimtes waar we niet lopen.
  7. En we kochten een mooie kandelaar en kaarsen: wat is er romantischer dan kaarslicht Knipogen.

  Kleine zaken: benieuwd of we ons doel halen... Na zes maanden krijgen we een eerste rapport.

 • Kerkhof Ronsele

  Aan de ingang van het kerkhof van Ronsele wordt gedurende 1 jaar een besluit tot ontruiming van oude graven opgehangen. Concreet gaat het over 59 graven: 44 zonder concessie, 6 eeuwigdurende concessies (gratis te hernieuwen) en 9 vermoedelijke grondconcessies (geen gegevens teruggevonden). Voor de eerste en tweede categorie wordt gemeld dat ze na een jaar zullen worden weggenomen tenzij vraag tot hernieuwing. Voor de derde categorie wordt eerst geïnformeerd naar meer informatie omtrent de mogelijke concessie.

 • Vijfenvijftig jarigen komen samen

  Op zaterdag 29 november ontvangen we om 17.30 uur de vijfenvijftig jarigen op het gemeentehuis.

 • Cursiefje: in zijn blootje...

  Af en toe zal ik op mijn blog een cursiefje schrijven. Geen hoogstaande lectuur, gewoon mijn ongezouten mening over iets wat me de afgelopen week opviel.

  Yes he can! De Gentse schepen van sport Christophe Peeters (OPEN vld-) poseerde voor het Eén-programma "De Naaktkalender" in zijn blootje. Hoe ver moet een politicus gaan voor de lokroep van een stem? Helemaal naakt, met een zwart-geel lint voor de gevoelige delen? Peeters stond geprangd tussen enkele rugbymeiden. Ik weet niet of zij door het lint gingen, maar de kijker was niet helemaal overtuigd: de dames moesten de duimen leggen voor brandweermannen.

  Meneen Peeters, wat ga je nog doen met je schepensjerp? Misschien kon je er zondag een gat van een dak mee vullen. Ik was in het Kuipje voor de finale van de Z6sdaagse. Je was daar ook en je mocht de afsluitende speech doen. Ik hoop dat je eerder op de middag zag dat de zesdaagse baanwielrennen werd stilgelegd. Er zat een gat in het dak en door de hevige sneeuw, kwam er water op de piste. De organisatoren moesten beginnen dweilen. Meneer Peeters, ga je hier voor ook je nek uitsteken? Ga je de vraag naar een goed dak voor het Kuipke prioritair behandelen? Of moeten we ook actie voeren? Ik ga zelf niet in mijn blootje gaan staan, want ik heb geen schepensjerp om alles te bedekken. Ik reken er op dat je je ook voor dit dossier helemaal zult geven. Yes you can!  

 • Pardoes

  Goed nieuws voor de buitenschoolse kinderopvang van Oostwinkel (Pardoes). In vergelijking met vorig jaar zijn er ’s morgens minder kinderen. In de namiddag daarentegen wordt er goed gebruik gemaakt van de opvang. Algemeen kan gesteld worden dat op basis van een erkenning van acht kinderen (nog in aanvraag) Pardoes momenteel een degelijke bezettingsgraad heeft. Daarom zet het college dit project verder.