• CD&V Zomergem wint verkiezingspoll

  Als u, twee jaar na de gemeenteraadsverkiezingen, terug naar de stembus zou trekken, dan zou volgens onze internet-poll de CD&V als grote winnaar uit de bus komen. Open VLD die momenteel de gemeente bestuurt samen met SP.A/Groen!, haalt slechts 18% van de stemmen en komt samen met zijn coalitieparter nog niet in de buurt van CD&V die bijna de helft van de stemmen binnen haalde. Opvallend is ook de hoge score van Vrij Zomergem die twee jaar geleden niet in de gemeenteraad raakten wegens te weinig stemmen. In deze peiling haalt de partij van Eric Berth meer stemmen dan SP.A/Groen!. De partij van Berth is inmiddels opgegaan in het momenteel populaire LijstDedecker. In totaal namen 60 mensen deel aan deze bescheiden peiling die liep tussen 8 en 22 oktober.

  (bron: blog nieuwsblad)

 • Opmerkelijke campagne

  CD&V Zomergem verhoogt de druk op het schepencollege. We vinden dat de belastingen in Zomergem veel te hoog liggen. We staan op de nummer één in Oost-Vlaanderen op het vlak van belastingsdruk. Het schepencollege bereidt nu het budget van 2009 voor. Ze moeten NU werk maken van een belastingsverlaging! Dit jaar kreeg men een mooi cadeau van de Vlaamse regering. Daarnaast waren er meevallers door o.a. telenet. Dit geld moet voor een stuk terugvloeien naar de Zomergemse inwoners! We plaatsten in elke deelgemeenten met de duidelijke boodschap: "Betaal je niet langer BLAUW! Belastingsverlaging NU!"bord belastingen 010

 • Put hersteld

  Er was een gevaarlijke put in het fietspad in de B.H. Ryckaertstraat. Ik meldde dit zondag aan de secretaris. Deze gevaarlijke situatie is nu al verholpen. Men gebruikte 200 kg koude asfalt. Het had immers geen zin meer om nu nog grote kosten aan het fietspad te doen. Dit fietspad wordt volgend jaar volledig aangepakt. Knap werk: als het goed is mag het ook gezegd worden!

 • Peeters en Pichal: verkopen van adressen

  Vorige week hoorde je op "Peeters en Pichal" (Radio 1 consumentenprogramma) mensen klagen over direct marketeers. Bedrijven kopen bij gemeentebesturen inwonerslijsten aan. De gegevens uit het bevolkingsregister mogen alleen voor openbaar belang gebruikt worden. Zomergem houdt zich hier aan. Het schepencollege zondigt wel tegen een andere regel: een gemeente mag die gegevens nooit VERKOPEN. Het schepencollege vraagt echter elke keer € 10. We protesteerden hier tegen, maar dit werd nog altijd niet aangepast. Meer info: www.privacycommission.be.

 • Ribfestijn geslaagd!

  Bedankt aan alle medewerkers die zaterdag er voor zorgden dat het ribbenfestijn van CD&V Zomergem een succes werd. Meer dan honderdvijftig mensen schoven aan. Dank je wel voor de steun!

  ribben 2008 bord belastingen 002ribben 2008 bord belastingen 004ribben 2008 bord belastingen 006ribben 2008 bord belastingen 009

 • Politiepost Hansbeke

  De politieraad keurde gisteren een voorstel goed i.v.m. de huisvesting van de politiezone. Men wil op korte termijn tot een wijkpost komen in Waarschoot en Lovendegem (aan een lagere huurprijs), een centrale politiepost in Zomergem voor de operationele eenheden (interventie, wijkpost Zomergem en verkeer) en een centraal gebouw voor het beleid en de administratie (met wijkpost voor Nevele). De operationele eenheden zouden allemaal samen zitten in de Sportlaan in Zomergem. De beleidscel zou haar intrek nemen in de oude pastorij van Hansbeke. De politieraad gaf het college een mandaat om te gaan onderhandelen over het huurcontract met de eigenaar. De huurprijs moet naar beneden en sommige herstellingen moeten ten laste vallen van de eigenaar. Anders pleit ik er voor om de administratie over te hevelen naar het gebouw waar nu de wijkpost van Zomergem zit. In de marge van de politieraad hoorden we ook dat de bijdrage van de gemeenten voor 2009 met zo'n 16,5% zou stijgen. Dit is veel meer dan de 2% die voorop wordt gesteld. Dit is onaanvaardbaar. We betalen ons nu al blauw aan de politie. Hier is nog veel werk aan de winkel.

 • PMD

  In het jaarverslag 2007 van IVM zie je ook cijfers voor PMD (de blauwe zakken). Zomergem is daar koploper met 16,94 kg per inwoner per jaar. Dit ligt ongeveer 11% hoger dan het gemiddelde van IVM.

  Evergem: 15,57 kg

  Maldegem: 14,94 kg

  Eeklo: 16,63 kg

  Aalter: 14,08 kg

  Nevele 14,70 kg

  Waarschoot: 13,55 kg

  Zomergem: 16,94 kg

  Knesselare: 14,34 kg

  Lovendegem: 15,80 kg

  Kaprijke: 14,09 kg

  Deinze: 16,43 kg

  IVM: 15,26 kg