• Nieuw schooljaar

  Wie kinderen in de lagere school of de kleuterschool heeft kan vanaf nu ook een schooltoelage krijgen. Je moet maar eens surfen naar www.studietoelagen.be of 1700 bellen. Dit is nieuw en meer mensen dan vroeger zouden recht hebben op een toelage. Zeker eens bekijken!

 • Smurfen...

  Mijn dochter is gek op de smurfen. Ze verzamelt de panini-stickers. Wie nummers 5, 35, 40, 41, 51 of 57 heeft mag ze altijd in mijn brievenbus droppen.

 • Proficiat aan de groendienst

  Minister Crevits deed een oproep aan alle Vlaamse gemeenten om de fietspaden te vegen voor de start van het nieuwe schooljaar. De groendienst van Zomergem vloog er in: op enkele dagen hebben ze al kilometers fietspad geveegd. Ook de beugels aan de nieuwe verkaveling in Rijvers zijn deze week geplaatst (een vraag van CD&V-gemeenteraadslid Luc Lampaert). Proficiat aan deze personeelsleden!

  CD&V Zomergem vraagt ondertussen aan het schepencollege om voor de grote vakantie een grote schoonmaak te doen. Sinds 2004 worden er op 20% van het Zomergemse grondgebied geen bestrijdingsmiddelen meer gebruikt. We vinden dit op zich positief. Dit vraagt een grote inspanning van de personeelsleden van de groendienst. We vragen daarom dat het college dringend een extra veegmachine en onkruidbranders aankoopt. Volgend jaar moet men ofwel de beschutte werkplaats ofwel jobstudenten meer in het begin van de grote vakantie inzetten. Zo kunnen de fietsers, toeristen en de bezoekers van de wijkkermissen genieten van een mooi Zomergem.   

  CD&V vraagt ook extra aandacht voor de voetpaden: er zijn veel losse tegels en er groeit veel onkruid op de voetpaden (bv. Oude staatsbaan, de Dekenijstraat, rond de kerk en het Molenpark). Ook voor deze zwakke weggebruikers moet er een inspanning komen.

  Voor deze eisen vroegen we aandacht door een korte actie gisterenavond. We lieten een schaap los rond de kerk om dit onkruid te verwijderen.   

 • BV in Zomergem?

  Een roddel of niet? Het gonst van de geruchten dat niemand minder dan Peter Van de Veire in Zomergem zou komen wonen. Volgens dezelfde bronnen komt hij in de Kleitstraat wonen. Krijgen we na een VTM-man (Nicholas Lataire) nu ook een VRT-stem?

 • Toekomst Schipdonkkanaal?

  't Groot gedelf reproduceerde een foto van het Schipdonkkanaal.foto containers schipdonk klein

 • Fractiedag in Oostende

  Zaterdag verzamelde onze fractie voor het tweede jaar op rij in het Thermae palace in Oostende. We evalueerden onze werking en stelden enkele plannen op voor de toekomst. Na een wandeling aan de zeedijk (het was er prachtig weer, in tegenstelling tot in Zomergem) dronken we wat op het appartement van Martine. Ten slotte ging het naar Fort Napoleon voor een laatste overleg in een prachtig decor. Bedankt aan Martine voor de geslaagde organisatie!

 • Zomergem weigert RESOC te betalen

  RESOC (het streekoverleg van het Meetjesland, Leiestreek en Schelde) vraagt een werkingsbijdrage aan elke gemeente. Voor Zomergem bedraagt die 802,70 euro. Het schepencollege gaat hier niet op in.