• Parochiaal centrum wordt gerenoveerd.

  Een aantal bestuursleden van het ACW en haar deelorganisaties helpen actief mee aan de renovatie van de keuken van het Parochiaal Centrum.

  De keuken die dateert van 1972 wordt volledig vernieuwd met nieuwe muur- en plafondbekleding, nieuwe werktafels en spoelbakken èn nieuwe toestellen. Het is de bedoeling dat een aantal werken in eigen beheer worden gedaan in de laatste week van juli en begin augustus. Nadien treden de stielmannen in actie. Alles moet klaar zijn tegen zondag 31 augustus want dan zijn er terug Parochiefeesten. Alle verenigingen zullen dus vanaf het nieuwe werkjaar kunnen gebruik maken van een hernieuwde keuken.

  De Parochiefeesten helpen wat geld in het laatje brengen om de hoog oplopende kosten van het Parochiaal Centrum te helpen dragen. Traditioneel wordt de Os aan 'Spit aangeboden tegen de democratische prijs van 15 euro.

  Inschrijven voor de parochiefeesten kan vanaf 4 augustus op het Parochiaal Secretariaat (09/3727900 of parochiaalcentrum.zomergem@skynet.be)

  Helpende handen voor de renovatie van de keuken en enkele andere opfriswerken in het Parochiaal Centrum zijn welkom, bel hiervoor naar 0476/221369! (tekst: Dirk Van Lersberghe)

 • Drugs

  De politie deed gisteren vier huiszoekingen in Aalter, één in Zomergem, één in Evergem en drie in Maldegem. Naast heroïne, XTC-pillen en speed vond men ook 50 cannabisplanten, materiaal voor een drugslab en valse biljetten van € 50. Vraag is of er nog verdere vertakkingen naar boven zullen gevonden worden. De politie loste op twee weken tijd twee drugszaken op.   

 • Geflitst

  komkommerAan de Palinghuizen en op de E 17 in Gentbrugge staan recent flitspalen. Iedereen weet ze ondertussen staan en sommige hardrijders gaan vlak voor de paal vlug op de rem staan. Men denkt er aan om vanaf volgend jaar een proefproject uit te bouwen om de snelheid tussen twee flitspalen in Gentbrugge te meten. Zo zou deze truc geen enkele zin meer hebben.