• Belangrijkste nieuws in 2007 voor Zomergem

  Dit was waarschijnlijk het belangrijkste nieuwsfeit voor Zomergem van het afgelopen jaar: de studie rond de verbreding van het Schipdonkkanaal.

  Daarmee sluit ik deze blog voor 2007.

  Ik wens iedereen een fantastisch 2008!

 • Geschiedenis van Zomergem op zondag

  Reclamemiddelen veranderen: sommige politici dromen van een dorp zonder verkiezingsborden, zodat ze de confrontatie met zichzelf niet moeten aangaanKnipoog. Ze willen op zoek gaan naar nieuwe reclametechnieken. Misschien moeten we terugkeren  naar de tijd dat er reclame werd gemaakt via sigarenbandjes:

  R DV ZOMERGEM PLUMACO PLUIMVEER DV ZOMERGEM DE KEMPENAAR

 • Weegbruggen

  Er is een derde factuur binnengekomen voor het weegsysteem voor het nieuwe containerpark. Het schepencollege raamt de totale kost voor het diftarsysteem op 100.872,86 euro, inclusief BTW.

 • Rooien van bomen ter voorbereiding van de wegen- enrioleringswerken in B.H. Ryckaertstraat en Kleitstraat

  Het gemeentebestuur heeft het rooien van de bomen in de
  B.H. Ryckaertstraat en Kleitstraat toegewezen aan
  Groenvoorziening Den Doelder BVBA uit Zelzate.
  Nog voor de start van de rioleringswerken in de BH
  Ryckaertstraat, Kerkplein, Ronselstraat en Ronselekouter
  moeten de nutsmaatschappijen hun leidingen klaarleggen.
  Daarom zullen alle bomen langsheen beide zijden van de
  Kleitstraat vanaf huisnummer 34/89 en B.H. Ryckaertstraat
  vooraf worden gerooid.

 • laatste dag

  Vandaag loopt het openbaar onderzoek af over het zoneringsplan. In dit plan legt men vast waar er een riolering komt of waar je zelf in een individueel waterzuiveringsstation (IBA) moet voorzien. Gelukkig zijn de plannen nu al gewijzigd. In het eerste plan voorzag het schepencollege veel te veel IBA's. Veel mensen werden zo op kosten gejaagd. Men moest de plannen onder druk aanpassen. Op www.zomergem.be kan je per huisnummer zien als je een IBA moet plaatsen of niet. Je kan vandaag nog eventueel bezwaren indienen. CD&V pleit ervoor dat aansluiting op een riolering of het plaatsen van een IBA evenveel zou moeten kosten voor de inwoners. IBA's worden best gemeenschappelijk aangekocht en door een intercommunale beheerd.

 • Scoren

  Aankoop scorebord met klok voor sportcentrum Den Boer
  Zaal twee in sportcentrum Den Boer beschikt binnenkort ook
  over een elektronisch gestuurd scorebord.  De levering en
  plaatsing werd toegewezen aan de firma Westerstrand Europe
  NV uit Kortrijk-Heule voor een bedrag van 3 012,90 euro.

 • Logo

  Sommige kinderen hebben het moeilijk om de leerstof op te nemen. Ze worden doorverwezen naar logopedisten of naar een revalidatiecentrum. Voor sommige gezinnen zijn dit zware kosten. Als beide ouders nog eens gaan werken is het moeilijk om hun kind naar het revalidatiecentrum te brengen (bv. in Eeklo, Deinze of Drongen). CD&V pleit ervoor om in het OCMW deze mensen te helpen. Kan men ook voor vervoer zorgen via de mindermobielencentrale voor deze kinderen?