• Geschiedenis van Zomergem: villa Rozenberg

  Op onze zoektocht naar de geschiedenis van Zomergem zijn we ondertussen in de Luitenant Dobbelaerestraat 37 beland. Daar staat de "Villa Rozenberg". Het huis is in 1935 gebouwd door de familie Van Hulle en de architect was Marius Braeckman. In dezelfde straat vind je naast het college nog zo'n huis van hem. De stijl kan je als de "Nieuwe Zakelijkheid" omschrijven. Je ziet veel horizontale lijnen, smeedijzeren leuningen, een halfcirkelig en een rechthoekig balkon. Alles is in gele baksteen gebouwd met schaduwvoegen. Dit zijn schuine voegen. In de gevel vind je glas-in-lood ramen met geometrische figuren. De bouwheer was de heer Rodts. Hij was een koloniaal die in Congo leefde. Hij woonde er nooit, maar liet wel een "rotstuin" aanleggen. De volgende eigenaars, de heer De Veusser, maakte er een rozentuin van. Hij is een nakomeling van Primus Steyaert. Het bed van primus staat in deze villa. Primus Steyaert vind je op het Maarten Steyaertplein. Hij kijkt met zijn lodderoog boven de pomp uit over het reilen en zeilen van Zomergem.

 • Hobbybeurs

  Ook vandaag is de 23ste kunst- en hobbybeurs open. De tentoonstelling is vrij toegankelijk van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur. Er zijn zo'n twintig standhouders. Gisteren neusden we al even met onze ploeg (Mieke en Steven ontbreken op de foto) rond tijdens de opening. Lucia, Hilde en Martine dromend van een nieuwe ring...

  KWB tentoonstelling klein
   

 • brandladder...

  Het gemeentebestuur heeft een schrijven gericht aan het
  brandweerkorps van Gent waarin het haar interesse toont
  voor de aankoop van een tweedehands autoladder.  Het
  brandweerkorps van Gent verkoopt deze wagen in 2008. De
  Zomergemse brandweer kan zo’n wagen best gebruiken voor
  interventies in appartementsgebouwen.  Het is nu aan de
  brandweer van Gent om de definitieve voorwaarden door te
  geven zodat de aankoop kan voorgelegd worden aan de
  gemeenteraad en de nodige middelen kunnen worden voorzien
  in het budget 2008.

 • "Wij luisteren naar u"

  Motje vroeger
  Vandaag trokken Luc, Steven, Hilde, Martine en ik op huisbezoek in Vaart Rechts en de Grote Steenweg. Meestal zie je politici vlak voor de verkiezingen aan je bel hangen. Wij willen de hele legislatuur door midden de mensen zijn. CD&V doet dit als ploeg. Heel veel huizen hebben we niet kunnen doen. De mensen wilden echt eens hun verhaal vertellen. Ons doel was om te luisteren naar hun verhaal. Vaak zegt men dat de politiek ver van de mensen staat. Deze actie wil dit net voorkomen. Infovergaderingen zijn vaak een grote drempel om iets te zeggen. Niet iedereen gaat er ook naar toe. Met deze werkvorm lukt dit beter. Ik had dit ook voor de verkiezingen beloofd om te doen. Wat kon je horen? Enerzijds hoorde je de angst rond de verbreding van het Schipdonkkanaal. De mensen appreciëren wel de gemeenschappelijke actie met de affiches. Anderzijds was er ook de boosheid over het nieuwe containerpark. Sommigen vinden dat het niet kan dat je mensen straft die met een kleine wagen rijden. Zij moeten wel een aanhangwagen gebruiken. Nog anderen vinden het raar dat men enerzijds "het groen" promoot, maar dat men anderzijds mensen bestraft die dat groen goed willen onderhouden. We hoorden ook leuke anekdotes van iemand die al vijftig jaar aan het Schipdonkkanaal woont. We kijken terug op een geslaagde namiddag.

  CD&V, midden de mensen...

  huisbezoeken001 klein

  huisbezoeken002 klein
  Schipdonk006 klein
 • Eindelijk: pak de poen...

  De pak de poen show is eindelijk terug opgevist uit het VRT-archief. De eerste aflevering werd gepresenteerd door de gebroeders Verreth. Alles wat kon mislukken, ging in de mist. De telegeleide auto's, de naam van een bekend artiest vergeten, de telefoon die niet werkte... Op http://www.youtube.com/ tik je bij zoeken "pak de poen" in. Daar krijg je de hilarische show in een aantal stukjes. Veel lachplezier...

   

 • Vakantiegenoegens springen...

   Vakantiegenoegens organiseren het gezinsvriendelijk evenement "Spring eruit". Je kan kiezen uit twee geanimeerde wandelingen (5 of 12 km) en fietstochten (25 of 36 km) met stops onderweg. Vrije inschrijving kan tussen 13 uur en 14.30 uur in de sporthal.

 • Zalig...

  Je hebt zo van die dagen dat alles meegaat. Ik had een prettige werkdag, hoorde dat een vriend onmiddellijk werk had, amuseerde mij even na het werk, ik kreeg loonopslag deze maand, ik kon iemand die een vraag had vooruit helpen en... het record aantal bezoekers op mijn blog is gebroken. De afgelopen 24 uur vonden 223 mensen het de moeite om even te surfen. Merci hé! En nu lekker genieten van een verlengd weekend!